Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

triniti13

dadula123

tu nie su odpovede od lekarov, skus to skor na stranke edusan.sk, tam najdes aj prispevky a mozno sa dockas aj odpovede.

triniti13

poculi ste o niecom takom?

www.hyperbarickakomora.sk

-----------
chcem sa opytat, stretli ste sa s tym, ked Vam neurochirug napisal do spravy, ze je potrebne urobit novu MR, aby vam to neurolog odmietol, lebo on to nepovazuje za potrebne?

dadula123

Ahojte prosim som tu len na skok velmi prosim o radu čo toto znamená .
Extrudovane tkanivo 13x4 mm TRA plošne nalieha na duralny vak s jeho miernou kompresiou a obojstrtannou redukciou širky lateralnych recesov vertebralneho kanala.
Dvojetažova degenerativna diskopatia s incip.chondrozou IV diskov L4/5 a L5/S1
DAKUJEMMM

triniti13

margaretaV
ono ta rekcia je normalna, lebo nik kto tie bolesti nezazije, neuveri...ja som bola zas pridochnuta ani hadat som sa nevladala :)
dolezite je poriadne vysetrenie, aby to preslo co najskor a clovek mohol normalne fungovat. tak drzim prsty

margaretaV

Ďakujem za povzdbudenie. Budem musieť asi skutočne niečo podniknúť, lebo to začína i nepriaznivo vplýva aj na moju psychiku. Som z tej bolesti nerv§zna a s každým sa hádam a všetko nenávidím

triniti13

margaretaV
operacie sa neboj, dnes maju velmi kvalitne pristroje, robi sa to pod mikroskopom a ani jazva nie je velka. 3dni su zvladnutelne a potom je uz len lepsie. kazdopadne by si mala niekoho vyhladat, aby ti v tom poradil. je to naozaj velky rozdiel a hlavne ten pocit, ze konecne skoro nic neboli...

margaretaV

Dievčatá všetky, ktoré ste sa dali operovať, obdivujem Vás a držím palce. Mám mnohoročné problémy /hernia disku L3/4, L4/5, do 7mm/ hltám myolastan chodím na obstreky a trpím bolesťami sedacej časti, nohy, ledva prejdem 200m už skoro krívam, štípe ma v členkoch, bolesti v sedacej časti i dnes som sa s plačom dokrivkila domov. Mám však panický strach z operácie a neodhodlala som sa ani na neurochirurgické vyšetrenie. Dnes však tie bolesti sú také nepríjemné, že uvažujem vyhľadať nejakého dobrého neurologa. Prajem Vám všetkým príjemný večer

michajela

krásny večer všetkým boľavým.. ďakujem za Vaše rady, môj stav naozaj vyžaduje dlhodobú konzervatívnu liečbu a rehabilitáciu, mám neurochirurgom zhodnotené, operovať nie je čo, pravdepodobne zápal nervového koreňa na úrovni L5, čo mi spôsobuje motorický deficit, tŕpnutie lýtka i veľké bolesti, čakám na výsledky testov v krvi na vylúčenie boreliózy.. takže držte palčeky, občas ešte počítam, ako napredujete ďalej, všetkým skoré uzdravenie:-)))

bosulka

trinity13

už ma dostatočne informovala makaronka, ale dík za radu a ochotu, už som to všetko odovzdala o dva týždne mám ísť pred komisiu ale to čo mi napísal do správy na poslednej kontrole mi k tomu moc nepomôže, aspoň tak sa vyjadrila neurologička, preto sa snažím tuná dievčatám vysvetliť, aby si zistili pred konzultáciou, či tam bude skutočne neurochirurg, alebo len sekundárny lekár, mne už dvaja lekári potvrdili, že to na operáciu je, zvlásť keď mám problém s močením