Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
aneta57
no ako ti dopadlo MRko ?drziiiim palce
ja tu chodim do bazena voda ma 30st. a je to fajn , len nesmiem plavat na bruchu. Sauna , neviem , mne robi dobre parafin to je suche teplo a to zevraj mozeme. Najhrosia je tepla voda.
Ked citam tie tvoje priznaky...neviem ...ale poviem ti ze je tu kopec ludi co su po operacii , maju kontrolne snimky , vsetko na svojom mieste a aj tak maju bolesti , hlavne tie nohy ci prava alebo lava , to tu ma asi kazdy po platnicke.
Strasne ti drzim palce , nech to mas v poriadku.
Na izbe sa nenudim , mam dni ked sa po tretej ani nepohnem z izby som dolamana a oddychujem , ale aj chodim s kamoskami na kavu a tak.da sa.
Mne navrh na kupelnu liecbu vypisoval neurochirug.
Daj vediet ako si dopadla....pa
Ahoj Kaca 1
Tak prajem skore uzdravenie,ja som bol vcera u svojho obvodneho lekara a on my povedal ze posudok bude pisat on, mam asi potom stastie fakt solidny doktor on sam ma poslal ze si mam ist dat hned ziadost na invalidny..takze papiere uz mam doma myslim ze netreba vahat,fakt som sklamany ze 8 mesiacov PN liekov na kvanta aj tie kortikoidy a vysledok asi taky ze vacsia namaha a je to spat..
Ahoj,Miro
Ja som po operácii (presne to isté čo máš)a PN mi končí o 2 mesiace,teda bude to rok.Stav zatiaľ nemám taký aby som mohla ísť do práce ,ale CID som včera spomenula svojej ošetrujúcej lekárke a tá ma nasmerovala na posudkára (tak aby z toho mal nejaký osoh...)dúfam,že rozumieš.Uvidím ako to dopadne,možno že u Vás sú iné možnosti,my to máme ako niekde v Rumunsku alebo ako na konci sveta. Určite sa ozvú iný čo trebárs už majú dôchodok.Držím palce.
Ahojte vsetci mam 39 rokov a L5S1 hernia disku.. 8 mesiacov na PN za ten cas 3 krat hospitalizovany v nemocnici, 18.1.09 som bol na ozone v Ziline ale po tyzdni som spravil,,zly" pohyb a je to zas v haji takze si to pojdem zopakovat...vcera som si bol podat ziadost na invalidny mam sancu aj ked som nebol operovany? dakujem
aneta57
kam ideš zajtra na MR? Ja idem tiež zajtra na MR do NZ... :)
ahoj mucike mam uz vybavene mr a to nie az na koniec febr.ale mali termin volny na zajtra. Tesim sa aj ked tusim ze to nebude dobre.Chrbat stale boli a noha sa mi zda ze tiez castejsie,ide to az do chodidla prstov-od zadku stehna...taka som skepticka. Mam byvalu spolutrpitelku s ktorou sme v tel kontakte a ta po reoperacii-dvakrat v roku 2009 sa ma uplne nanic boli ju noha taha za sebou a kryva. Povedali po kontrole ze to hernia nieje len vraj 3mm a ked by ju vraj operovali znova tak sa moze stat ze zostane na voziku. Ma si rychlo vybavit kupele a inv.doch.Tato zena ma 34rokov a 4 deti. Tak ja tu mozem pit sampanske kazdy den a tesit sa ze na tom som uplne super...!!!Mucike nieje ti na izbe samotnej smutno??A chodite si davat aspon kavicku a troska pokecat?Ved to by bolo velmi smutne od rana do vecera makat a potom len lezat.Aj ja neviem ci dobre robim tie cviky kedze sa nic nemeni. Ale idem aj zavolat na neuroch.aby hned povedali co so mnou. Nemam ale chut znovu na oper. Mucike ze vraj na liecenie teraz po novom ta musi vypisat operater. Ale ty si to mala este v starom roku. Tak sa drz a ozvi sa. Chcela by som aj do plavarne a suchu saunu nevies ci mozem?Kazdy hovori nieco ine. Pa
Ahojte,
dnes som dostala schválenie kúpeľnej liečby.Boli ste niekto v Číži?
Zarazilo ma,že je tam doplatok 1,66EUR na deň.Pri tom je to v skupine A
Ďakujem za odpoveď.
aneta57
ahojky...
ja som v NRC kovacova , platim si nadstandart 10€ na den , a som sama na izbe vlasnte soc. zariadenie , TV , internet , chladnicka a pekna izba , som velmi spokojna.
V podstate si mozes vybrat kam chces ist do kupelov , ale musia byt na tvoju diagnozu. Mna chcel neurochir. poslat do trenc. teplic do kupelov , ale kedze mam tu nohu chromu , tak som povedala ze chcem ist do kovacoveja on nemal ziadny problem. 2.12. som odoslal postou navrh do VSZP a 18.12. mi dosla pozvanka z NRC kovacova na 11.1.2010.
procedur mam 8 denne , sa nezastavis do 15tej. prvy tyzden som mala pocit ze asi umrem , chrbat strasny , ale uz som si zvykla na tento cvicebny rezim ....chrbat citim ze je silnejsi , ale vecer este pobolieva , na nohe zatial nevidim zlepsenie , trosku chodza je rovnejsia.
Som tu velmi spokojna , aj personal v pohode .Stale neviem kedy idem domov ...
Este taky moj nazor na tvoj stav ...osobne by som neriesila kupele , ked nemas pocit zlepsenia od operacie , pockaj na to MRko a az ti nebodaj vyde zle tak do kupelov ani nechod , ja som pred operaciu rehabilitovala 3X po 2 mes. sice trocha pomohlo ale nic nevyriesilo....
Ak by mne povedali ze mam dalsiu herniu (a takych tu je dost pacientov co sa im to stalo po op. znova) tak by som sa dala operovat a uz by som necakala ani minutu. Odkladala som to 2 roky a mozno aj preto mam tu nohu taku drevenu.
Drz sa.
Ahojte, všetci
Dnes som ukončila 2 sériu *RHB,ktoré pozostávali najprv v súkromnom centre t.j.normálne zmluvný lekár,koncom novembra som bola u nich 5X na laser a jemnú masáž,keď som na kontrole hovorila lekárke,že by som potrebovala cvičiť,alebo niečo robiť tak som dostala odpoveď nech prídem po novom roku,lebo oni teraz majú veľa pacientov,normálny biznis.Po novom roku som z neuroligičkou usúdila,že treba vyskúšať starú RHB v nemocnici.Trochu sa mi zdalo lepšie,dostala som 7X magnet,2X cvičenie,jemné techniky a masáž,cvičenie málo lebo sestra mala dovolenku.To je všetko čo som zatiaľ absolvovala počas 3 a pol mesiaci od operácie.Kríže ma síce bolia tak ako predtým ale čo už,keď na konci sveta sa z ľuďmi takto bežne robí.Zatiaľ cvičím sama doma podľa pokynov na A4 z NZ a čakám na kúpele aj keď je to možno ešte skoro ale je to moja posledná nádej.