Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
ahojte vsetci.ako to tu citam dost je vas co sa vam nedari moc dobre po operacii.ja som bola oprovana 10/2008,asi si pamatate,sme si tu pisali.mne to tam vsetko srobovali,titanove dlahy a 6 srobov,a zatial sa citim velmi dobre,noha sa ohlasi malo kedy,chodim ako predtym,bolesti len ked sa fakt ponamaham moc,ale uz vacsinou robim vsetko,varim,peciem,upratujem,ale s prestavkami na oddych.aneta 57,mucike aj anies mam pocit ak sa pamatam,vam to tam len vyskrabovali,ale ja to moc neuznavam,lebo je to len do casu,a v nemocnici boli aj takyto,ale uz isli na druhu operaciu na srobovanie,tiez im to nepomohlo.neviem preco sa lekar rozhodne pre toto oskrabovani,ja si myslim ze je to kvoli tym drahym implantatom,poistovne mozno tlacia na to aby sa to skusilo najskorej tak,mozno sa to podari,neviem.je sa rozhodne citim velmi dobre a možem sa podakovat hlavne DR.Durnemu z Ružomberka,že sa rozhodol pre takuto alternativu,lebo zvazoval aj vymenit platnicky,ale povedal ze by to bola cesta do pekla,a mozno by sa muselo po case pristupit aj na to srobovanie.ale kto nema inu moznost ak je platnicka uz uplne tenka,musia ju vymenit,ale vraj to uz kombinuju aj so srobami,aj takyto tam boli co im to robili.ahojte a drzte sa.
Pardon, zmýlil som si adresáta, otázka bola od Anies, ale hádam sa tak veľa nestalo, takže AHOJ ANIES!
Ahoj Henemene,
z ostatných procedúr sa mi najviac pozdávali /čo sa týka účinku, nie príjemnosti/ plynové injekcie a ak bol masér dobrý, tak aj masáž, hlavne drenážna. To ostatné som akosi moc necítil, aspoň nie hneď. No a ešte saunovanie mi celkom dobre padlo.Ale to je všetko individuálne,závisí od telesných dispozícii, stupňa postihnutia chrbtice atď.Veľa som chodil aj do fitka,tiež to bolo OK.No celkovo som odchádzal ako znovuzrodený. Rozmýšľam, že si to tam zopakujem. Prečo nemôžeš plávať, veď to doporučujú ako najvhodnejšiu fyzioterapiu pre nás, vertebropatov?
Ahoj Karlos
chcem sa opytat ako sa Ti videli ine procedury, napr. cvicenie, masaz, atd. Lebo ja plavat nemozem.
Dakujem
Pre Henemene,
presne pred rokom som bol v Bojniciach, bolo skvele,strava aj ubytovanie, veľa sa dá plávať,aj teraz v zime,všetko bolo OK, môžem len doporučiť.Som tiež po OP L5S1.
Ahoj Henemene
Este stale som na PN a chodim na RHB, zacala som s nimi uz 2 tyzdne po op. Snazim sa dodrziavat vsetko co mi lekari a fyzioterapeutka povie. Ale uz sa mi podarili aj nejake prehresky ako zohnutie, zdvihanie a dlhsie sedenie, to mi robi asi najvacsi problem. Nastastie v mojom povolani nemusim vela sadiet. Aj tak si chcem kupit taky podsedak aby sa mi krize tak nezatazovali.
Inac sa mam ako pocasie, raz lepsie, raz horsie. Od marca by som chcela nastupit do prace, dufam, ze mi to vyjde.
Mne na kontrolu do NZ nekazali prist, vlastne ani moj neurolog ma netuzi vidiet. Tak dufam, ze je to dobre znamenie. Tiez ma bolela ta lava noha dost dlho, hlavne ten nerv co mi museli pri op akosi odsunut. Ozve sa to hlavne pri zmene pocasia.
Co sa tyka Bojnic, moj stryko tam chodi kazdy rok v ramci dovolenky s celou rodinou. No nikto z nich nema problem s chrbticou. Nepocula som, ze by boli zamerani na chrbtice. Moja terapeutka mi odporucala Kovacovu alebo Trencianske Teplice. Tam je vraj velmi dobre vyskoleny personal na chrbtice. Poznaju rozne metody cvicenia tak. Kovacovu odporucaju tazsim stavom a Teplice zas mladsim. A tiez nie su pre nas vhodne kupele s velmi teplymi pramenmi.
Ja by som isla koncom augusta, keby sa dalo.
ahojte vsetci
znovu sa pridavam do diskusie
anies nas operovali skoro rovnako chcem sa spytat ako sa mas? ja tiez rozmyslam nad kupelmi vo stvrtok idem k lekarovi ktorí ma operoval a chcem sa ho spytat na kupele hoci posledne dni mi nieje az tak dobre. bez korzetu nespravim nic a ked dlho sedim tak ma boli lava noha ze si ju musim najprv natiahnut az potom sa postavit tak neviem dufam ze sa mi tam nieco nepototo.
este sa chcem spytat ci bol niekto v kupeloch v bojniciach ako tam je?
dakujem
aneta57
tak to ma fakt mrzi ze to mas znova vytecene ...ja ked som mala po 3 tyzd.od operacie bolesti na inom mieste tak som bola rozhodnuta ze ak mi na RTG vyde znova vytecena platnicka tak sa dam operovat ...
na liecenie urcite nechod , rehabilitovat sa nema ked su bolesti , aj uvazujes o moznosti operacie ? vacsinou ked uz je druha tak to tam cele zafixuju , alebo vymenia celu platnicku , pockaj co ti povie neurochirug. , moc by som uz necvicila aby si si neublizila..davaj si na seba pozor ...je to hrozne...
k tomu bazenu...voda co ma 30st. je akurat ani tepla ani studená , ked ma viac ako 35 tak mne uz je tepla...
inak od dnes som chora , boli ma hrdlo teplota a tak , domov idem asi 19.2.
Noha lepsia , chrbat rovny ako pravitko...
uz nech to mam za sebou...
drz sa !
baby a nepisal tu niekto ze na CID nemusis byt az 1 rok na PN ???? ja budem 5 mes. a chcela by som poziadat ...nema to zmysel ?
dakujem
makaronka123 ďakujem...bola som na konzultacii na neurochirurgii a tam mi doktor odporucil aby som vyskusala este ozonoterapiu na jednu platnicku a na druhu facetovu blokadu...tak hadam nieco z toho zaberie :)
Makaronka moja zlata neviem kolko mas rokov ale ja 53a nieco uz som vo svojom zivote zazila. Asi kazdy..su aj horsie...ale keby sme my ako rodicia nevypatrali co moze byt nasej dcere a ze sme sa nedali..a to sme mali 23rokov tak neviem ako to dopadlo..malo vesikoureteralny reflux a liecili ju na priedusky...to len tak na okraj..asi tak ale chvala bohu mne nic nebolo cely zivot okrem alergie ..ale..mozno preto som taka agresivna..nebudem to tak brat viem je to len moj problem..vzdy sa snazim pochopit ale neda sa vsetko..preco sa operacia nepodarila...viem upozornovali mna ze potom titan atd....ale to vsetko je zacarovany kruh-poistovne,lekari,pacienti a ludsky pristup vseobecne..nie nadarmo som sa stala zdravotnou sestrou..a velmi by ma zaujimal tvoj vek a zamestnanie-nemusis napisat...pa a budem sa snazit pozitivne rozmyslat-keby si vedela kolkokrat sa snazim...