Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

micicu

Ahojte všetci, čítam tu, že mnohí máte bolestí po operácii hernie disku naďalej a ja som si myslela, že tieto stavy po operácii sú len výnimočné. V júni 2009 som bola operovaná na herniu disku L5/S1 12 mm a bolestí som sa aj tak nezbavila, ba dokonca sa tieto stupňujú a moje problémy sú väčšie ako pred operáciou. Mala som to len tak ocvakané. Kontrolná MR je relatívne dobrá - moja neurologička mi hovorila, že nie je tam nič také, čo by ma malo bolieť a že pravdepodobne mám znížený prah bolestí. Skúšala som rôzne analgetiká. Teraz beriem tabletky lyrica 2 x denne, ale nie je to žiadny zázračný liek, ako si ich niektorí pochvaľujú. V kúpeľoch som zatiaľ nebola, plánujem tak asi apríl - máj, keď sa mi to podarí. Teraz mám predpísanú rehabilitáciu od ortopéda ( aj toho som už navštívila) a tiež mi predpísal bedrový pás na spevnenie. Snažím sa cvičiť tú zostavu po operácii chrbtice, čo som dostala z neurochirurgie, ale, keď mám veľké bolestí, vynechám to. Už sa spolieham len na tú KL, lebo že vraj mnohým pomohla. Často rozmýšľam aj tak, že som mala odmietnúť tú operáciu, ale na druhej strane ktovie ako by sa to ďalej vyvíjalo.

micicu

Ahojte všetci, čítam tu, že mnohí máte bolestí po operácii hernie disku naďalej a ja som si myslela, že tieto stavy po operácii sú len výnimočné. V júni 2009 som bola operovaná na herniu disku L5/S1 12 mm a bolestí som sa aj tak nezbavila, ba dokonca sa tieto stupňujú a moje problémy sú väčšie ako pred operáciou. Mala som to len tak ocvakané. Kontrolná MR je relatívne dobrá - moja neurologička mi hovorila, že nie je tam nič také, čo by ma malo bolieť a že pravdepodobne mám znížený prah bolestí. Skúšala som rôzne analgetiká. Teraz beriem tabletky lyrica, ale nie je to žiadny

henemene

ahojte
tak som po kontrole, lekar ma chce este o dva mesiace znovu vidiet mam cvicit davat si pozor a nepretazovat chrbticu.
chcem sa spytat ci sa stalo niekomu po operacii platniciek ze mu lekar ktori ho operoval nechce odporucit kupele, pretoze to nieje dobre na chrbticu tak som z toho zmatena.
Miro 70 ja mam pozitivne skusenosti po operacii chrbtice a mala som tiez presne tu dg ako ty ale platnicku vonku 2cm citila som sa po operacii velmi dobre a musim priznat ze preto ze mi je teraz trosku horsie si mozem sama trosku som to zacala prehanat s upratovanim a menej cvicit tak sa mi to vypomstilo ale som si vstupila do svedomia a idem sa drzat pokynov lekara ale nejdu mi do hlavy tie kupele a to mam fakt spickoveho lekara.

matino30

bez servitky ):

vsetkym birokratickym hovadam ):
myslim tym neurochirurgov
stav :29r.
zMG :plosna protruzia L5-S1 s utlakom oboch korenov S1 intraspinalne,
akcent1 dx.1
zCT :hernia-extruzia discu L5/S1 s prevahou centralne,paracentralne
vpravo skompresiou duralneho vaku na AP 6,5 mm,korenova posva
komprimovana,
rocna PN,stav neschopny pohybu,vyzarovanim do noh,otrasne bolesti v
krizovej oblasti,LS zaklon blok in toto,tablety lyrika neucinne od bolesti,
stupnujuce bolesti v noci bez stilnoxu nemozny spanok ...

vyrok neurochirurga: nieje potrebna operacia bez tyzdnovej hospitalizacie,
ked uz nieje potrebne operovat herniu s obojstrannym utlakom korena S1
s bolestami ze clovek uz nechce doslova zit,asi cakaju ze sa to vstrebe
samo ,asi zacnem tenisovy trening s plnou zatazou ....
to je vysmech sloveskej odbornosti a byrokracie systemu,
on bolest nema a na vas kasle ...alebo su posrany operovat mladych ludi aby
nezostali na voziku ...

pocitam ze tuto debatu citaju neurochirurgovia ...
dopredu vdaka za odpowed velkej casti trpiacich pacientov,na ktorych kaslu
nasi odborny lekari
sucitim na vlastnom tele,snad kritika neuskodi a admin to nezmaze ...

cakam na reakcie hlavne neurochirurgov ..vdaka (matino30@azet.sk)

miro70

Ahojte vsetci chcem sa len spytat ma tu niekdo aj pozitivne skusenosti s operaciou L5S1 ja som bol na ozone pod CT tyzden v pohode a zas bolesti dokonca aj smerom do hrudnika az tak ze som musel ist o 4 rano do nemocnice na infuziu+Novalgin a potom uz v pohode vraj to bolo s tej platnicky,,tak premyslam co dalej 8 mesiacov PN a len sa to natahuje ako dalej...dik(mam 39 rokov)

mucike

mrska

ja som pocula ze menia platnicku alebo srobuju stavec o stavec ked sa "vyleje" viac ako 50 percent platnicky ...tak neviem co je na tom pravdy...ale to ze ma mozno raz caka dalsia operacia mam furt v sebe a tu na lieceni sa mi cuduju co sa tak vsetkeho bojim ...poznam len dvoch ludi co ich oskrabali a maju vyse 20 rokov pokoj a tu na lieceni sme asi dvaja oskrabany a dalsich 50 druha , tretia reoperacia....

ema123

Mrska, to je fajn čítať, že niekomu operácia pomohla. :-) Ako tie dlahy a skrutky vnímaš/cítiš? Vôbec alebo predsa nejako? Predstavujem si to, že máš niekoľko stavcov spolu napevno spojených. Cítiš nejakú menšiu pohyblivosť v krížoch alebo obmedzenie v pohybe?