Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
ywka,
ja som absolvovala aj facetovú blokádu aj kaudálnu blokádu, v starších príspevokoch som o tom písala. V podstate ide o to, že do miesta (buď kauda - kostrč, alebo iný kĺb)kĺbu ti vpichávajú trojzložku: kortikoid, anestetikum a ešte niečo, zväčša sa to pichá pod CT, aby presne napichli koreň nervu, ktorý je porušený. Mne to robili prvýkrát v BA na neurologii a druhýkrát na algeziologickej klinike (klinika chronickej bolesti). Zväčša sa to robí 3x, vraj je úspešnosť vysoká, mne osobne to nepomohlo.
aneta57,
musíš myslieť pozitívne. Viem, že je to otrepané, ale fakt to inak nejde. Vidíš, každý človek je in a každý reaguje aj na operáciu, aj na liečbu inak. Nemôžeš to vzťahovať len na seba. Možno má také problémy v tej chrbtici (aj iné ako hernia L5 S1), o ktorej mi ani nevieme a ťažko je súdiť, kto urobil chybu a či by sa to stalo, keby... Treba len veriť, že to bude lepšie, mať však pritom rešpekt voči všetkému, čo sa deje a môže stať.
Držím palce!
Ahoj,máte niekto skúsenosti s facetovou blo.kádou?Môzete mi napísať o čo ide a kde sa to robí?Nemôžem sa k ničomu konkrétnemu dopátrať :) Ďakujem za každú radu
Ahoj,máte niekto skúsenosti s facetovou blo.kádou?Môzete mi napísať o čo ide a kde sa to robí?Nemôžem sa k ničomu konkrétnemu dopátrať :) Ďakujem za každú radu
Mucike tebe sa tam asi dari velmi dobre....ani sa neozyvas...do prcic dnes som chcela ist na rhb ale spala som kratko a este strasili s autodopravcami tak asi zajtra pojdem . Kecali sme s kamoskou cez hodinu po telefone...my uz sme naozaj ako mudr.
Makaronka tak mi bolo po tvojej sprave o tej tvojej kamoske uplne zle..citala som to aj muzovi a ten len kukal co sa to deje??Ja si davam otazku kolko percent tychto operacii je vlastne uspesnych ked sa toto stava??Ake ze ochrnutie a 3oeracie?? Kde to sme??A znovu sa zastavujem u nasho zdravotnictva. Robili sme aj zakroky chirurgicke-zubne impl.a len za moju prax a to dost dlhodobu sa neujali 2. Tiez je to titan a jednoducho sa tato neuspesnost rata v promile a nie v percentach. Do pu..taka som nasrata...ale viem ze si nepomozem a zasa sa budem len chytat slamky pri hrsom stave ako mam teraz..uz nechcem zazit minuly jun-poprve v zivote sanitka..infuzia na centr. prijme a pre nedostatok miesta ma poslali za takych istych bolesti domov...no des...ten kto nezazije nepochopi. Ja som si myslele ze ludi najviac trapia zuby lebo tam som robila...ale keby vedeli co zazivame my platnickari to by mali orgazmus fakt na urovni..prepacte a ozvite sa...zivot ma nebavi...fakt naozaj a to este som na tom veeeeeeeeeelmi dobre...
aneta57,
ja ešte výsledok z terajšej MRI z NZ ešte nemám, že mi ich zašlú poštou v priebehu týždňa i so zhodnotením prof. Rudinského. Ja som však mala MRI robené v 10/2009 a už vtedy som mala 4 hernie v rozsahu 8mm, napriek tomu mi vtedy povedali, že operovať nie, lebo by to bolo náročné. Tak som zvedavá, čo bude teraz. Bolesti mám už 15 mesiacov v kuse, denno-denne.
Myslím, že aj tebe budú najskôr radiť medikamentóznu liečbu (už keď počujem to slovo, tak sa mi ....").
Kamošku operovali teraz v januári na L5 S1 taktiež po 13 mesiacoch trápenia. A stalo sa neštastie, prvýdeň po OP bola úúúplne super, nadšená a bez bolesti. Na druhý deň však straaaašné bolesti, nasadili jej opium, opakovali MRI a o 6 hodín bola už zas na operačke. Chrbtica jej to nevydržala a ochrnula na ľavú stranu. Teraz je 8 deň po druhej operácií a má ďalšie komplikácie, doma je od stredy a už pondelok ide na tretiu operáciu toho istého úseku a to má 27 rokov! V živote je možné asi všetko.
Držte sa, ozvem sa, keď prídu výsledky.
Makaronka ako si dopadla na mr?
Mucike a makaronka tak mam recidivu hernie disku L5 S1 paramedialne vlavo do 7mm s kompresiou odstupujucej korenovej posvy S1 vyraznejsia lavostranna foraminostenoza.
Tak co teraz? V pondelok idem k rehab.lekarke co mi ona povie neviem lebo som sa obj.na neurochir.kde ma operovali ale dali mi termin na 11.2.Mam dost silne bolesti chrbta a uz neviem co mam robit kupila som si analgetika ale nic to nerobi. Aj do nohy to ide dost silno-ale da sa aj po tabletke zaspat.Baby poradte co sa da ?Ved co citam tak sa skoro nikomu nedari po operaciidobre. Ja niesom vobec rozhodnuta ist znovu na oper.ked si ale predstavim take bolesti!!! No zaver zatial-som uz skoro rok doma odkedy to zacalo,nezamestnana vyse roka a bez koruny.
Ozvite sa mi-cakam a majte sa.!!!
Ahojte vsetci
Co sa tyka CID, ja viem, ze je potrebna marodka aspon rok, aby mal clovek narok. Ja marodujem 4. mesiac, mam za sebou operaciu ale narok na CID nemam kvoli kratkej marodke.
Tiez pomaly pomyslam na kupele. Nemate nejake recenzie na Trencianske Teplice? V Kovacovej sa mi ta kup. liecba vidi hrozne dlho. Mozem tam byt max 3 tyzdne.
Dik :))
Mucike idem az na 17hod. Ale nerozumiem ked chodis do 30st.bazena ale tepla voda ti nerobi dobre ci co??Tak ako to je??
Makaronka na mr idem tu v blave som z ivanky pri dunaji,aj som lezala na neurochir.na karamaroch v oktobri 09. Povodne som mala termin aj na op. do NZ ale ze uz som to chcela mat za sebou a ten termin do ba bol skorej o 2 tyzdne
Odpovedam na CID moj znamy nebol operovany ale tiez opakovane ozon,nemocnica,liecenie ktore si ciastocne hradil a dostava mesacne 159eur. Zrovna mi vcera pisal ze si ide ziadat o zvysenie tak beha zasa po lekaroch. Tak ze sa da dostat aj bez operacie. Je to tiez BA.Urcite zalezi aj na ine...ale on objektivne nikomu nic nedal-myslim uplatok a dostal CID.