Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
vsetci co tu citam uz chodite k neurologom na kontrolu?mna tam nikto neposiela.ja musim chodit na neurochirurgiu,k tomu co ma operoval,bola som po 6 tyz. to bolo 3.12,a dalsi termin mi dal na marec.vas niekto vypisal k neurologovi?ahojte.
ahoj kaca.ja som bola operovana 19.10,ale kupelnu liecbu mi vypise neurochirurg az v marci na dalsej kontrole,co som pocula nieje dobre ist hned do kupelov.ale tiez podla toho co ti operovali,ako som to tu uz pisala,ja mam sroby,tak ked to tak pocitam pojdem do kupelov asi 5-6 mes. po operacii,vraj to je tak idealne ak mas menenu platnicku alebo sroby.ja este nesmiem ani rehabilitovat,mozno si to tu citala.ja som bola na PN presne rok 2.11,a z toho mi 23.11 dali invalidny dochodok.ako sa citis?ak sa necitis dobre,tak co ma problemy s PN?co ti tam operovali?ani u mna nebol problem s PN.ahojky.
kaca 1
ahoj ,
mna operovali 8.10. v BA a tiez som na PN v ochrannej lehote , moja lekarka nema problem s dlzkou PNky , ak nemas komplikacie tak v pohode mozes tahat PN aj 6 mes. aj viac ....ja uz som 4 dni na lieceni v NRC Kovacova a su tu velmi dobry , ked pojdem domov za 5 -6tyzd. tak uvidim ako dalej , ale asi si zacnem vybavovat CID a az potom ukoncim PNku ... neponahlaj sa ....ja mam sedave zamestananie a neviem si predstavit ze budem 8 hod. sediet ...este je skoro , uvidim po lieceni , a moja obvodna ma ten isty nazor.....
Ahojte všetci,na túto stránku chodím odvtedy ako mi diagnostikovali Herniu disku.Možno by ste mi vedeli niekto poradiť.5.10.som bola v NZ operovaná a neurologička mi vypísala návrh na kúpeľnú liečbu,nemáte niekto skúsenosti ktoré kúpele sú dobré alebo aké máte skúsenosti.Neviem síce či to nie je ešte skoro na kúpele,ale chcela by som sa čo najskôr pozbierať,pretože momentálne som nezamestnaná na PN v ochrannej lehote a lekárka má problém z dlhou marodkou.
mrska,
bol som dnes u tej doktorky na rehabke a ta mi povedala ze radsej este pocka s elektroliecbou ze najskor tak za dva tyzdne podla toho co povie neurologicka. zatial mi napisala dva pondelky cvicenie, ale to by mi nemali davat nove cviky kedze ma rehabilitacna uz naucila v nemocnici ich cvicit, asi ma len "preskusaju" ci to robim spravne...
anies a tomasBB.vam tam vlastne vyrezavali a odstranovali vytecene kusky,takze je to uplne nieco ine.ja musim chodit na kontrolu na neurochirurgiu,bola som po 6 tyz. po operacii a teraz to bude po 3 mes.a ako vidim tak je to aj s tym cvicenim,ja nemozem este vobec cvicit.mam nariadeny setrny rezim,taky ako po operacii.a ako si pisala anies,aj mne sa uz podarilo urobit to co nemam.ked som bola v nemocnici tak k nam kazdy den chodila cvicit rehabilitacna,aj nam ukazovala ako mame stat pri umyvani zubov,riadu,vsetko robit po klaciacky,a dali nam to aj na poriadnom papiery.ja sa pomaly zotavujem uz som 3 mes. po operacii,a predvcerom som mala take 3 blbe dni,a este odznievaju.ale vsetko nepojde hupkom.ahojte.
mrska,
no ja ked som bol 3 dni po operacii u vseobecnej tak ani slovo o rehabke a dnes ked som jej zavolal ze ci mam chodit alebo nie tak hned vymenny listok vypisovala tak moj stav ci mozem alebo nie posudi asi doktorka na rehabke zajtra. a k tym kupelom no ja mam kontrolu na neurochirurgii az o rok tak bud to budem riesit telefonicky alebo na kontrole u neurologicky (o 2 tyzdne)
Ahojte
po dlhsom case sa ozyvam aj ja a prajem vam vsetkym do Noveho roku skore uzdravenie a co najmenej pooperacnych komplikacii.
Som 9 tyzden po operacii L4/S1 (NZ) a mam este 2 vysunute platnicky L3 a L5.
Ja som zacala chodit na RHB skoro 3 tyzdne po op a este stale chodim, lebo kvoli tym vysunutym platnickam mam problem predklonit sa a v podstate som 12 rokov necvicila tak ten chrbat je hrozne stuhnuty. Chodim na cvicenie (asi 1 a pol hodiny!), masaz, bazen, vana s vyrivkou a bahno. Mala som to podelene na 3 procedury tyzdenne. Fyzioterapeutka je skutocny profik. Cvicila som Brunkowovej metodu a Meckenzie. Ja na sebe vidim a citim velky pokrok co sa tyka funkcnosti a pohybu. Bolesti a vyrazanie do nohy som mala iba pri silnej masazi a ked bola zmena pocasia. No skor ma bolia tie vpichy po ozonoch a punkciach. Osobne si myslim, a potvrdilo mi to vela neurochirurgov aj operantov, ze cvicit je velmi dolezite, no pod odbornym dohladom. Ked som chora a 2 dni necvicim, hned to na chrbte citim.
Doma sa netreba velmi predklanat, iba pri cviceni na niekolko sekund. Pri domacich pracach kde musite byt trochu ohnuti (napr cistenie zubov) pouzivajte malu stolicku na ktoru si nohu opriete. Je jedno ci zdravu alebo choru. Mne to pomaha. A níc nedvihat ani netahat do 6 mesiaca po op. Hoci, aj to sa mi uz podarilo.
Tak vela zdaru!:))
uz tu davno nebola LEJA aj TRINITY.baby to vam musi byt super :).ohlaste sa mam na vas otazky.cauko.
ahoj tomasBB.ja si tiez myslim ze to je skoro na RHB.kupele ti moze napisat aj neurolog,aj vseobecny alebo ako mne to ma vypisat neurochirurg,lebo vlastne on doporuci kedy by sa malo ist do kupelov,aj ked som sa ho pytala ci uz rehabky,tak nie,este ani kupele.mne by ich mal vypisat v marci,tak to budem mat 5 mes. po operacii,a mozno vtedy mi doporuci aj RHB,asi aj podla stavu,ako sa citis.co som pocula v nemocnici,do kupelov je najlepsie ist tak o pol roka po operacii,ale to sme sa rozpravali o vymene platniciek a srobovani chrbtice.mal by si sa jednoznacne pytat neurochirurga na kontrole,lebo vseobecnemu-aspon u nas-je to tak jedno.ahoj.