Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

aneta57

Ahojte po dlhsej dobe sa hlasim. Nemam nic nove cakam na MR ktore bude 24.2 volam kazdy druhy den ci sa nieco neuvolnilo. Bolesti chrbta stale mam je uplne jedno v akej polohe sa nachadzam. Stale to vyzera ako take kontrakcie pred porodom. Cvicim len doma lebo mi pred vianocami povedala rehab.ze nic ine nedoporucuje vzhladom k bolestiam.Mam po prvej operacii v oktobri ale uplne mam bobky z toho uvazovat o dalsej. Nenavidim to uz stale doma uvedomovanie si bolesti,lieky sem tam si dam ale nie vela.
Mucike ako sa ti dari na lieceni??Je fajn aj spolubyvajuca??To je velmi dolezite. Ja by som chcela potom ked pojdem byt sama na izbe a viem ze za to sa doplaca. Kolko mas procedur denne??A mohla sis vybrat kde chces ist ake kupele??A za aku dobu od podania ti to doslo?No ja ked budem vediet na com som tak vtedy sa rozbehnem k lekarovi. Maj sa a napis pikosky z liecenia. A a invalid.dochodok si si uz dala ziadost lebo nechces ist??Pa a cakam na odpoved.

mrska

este som zabudla,marodka mi skoncila 1.11.2009,ale nikto ma neriesil,videli v akom som stave,a potom som si zacala vybyvovat dochodok,ziadost som si podala 2.11.2009,a zavolali si ma 23.11 a tam mi prisudili dochodok.tvoj lekar by mal pochopit,ze sa po operacii musis aj zrehabilitovat...ahojky.

mrska

ahoj kaca.ano,ja som bola na PN od 1.11.2008,a seklo ma v praci tak v pol oktobra 2008,nelepsilo sa to,tak som chodila po nemocniciach,lekaroch,a zhorsilo sa mi to asi v juli 2008,som nemohla chodit,ku koncu uz o palicke,a bolesti hnus,tak som obhanala lekaroch,operovali ma 19.10 2009 v Ružomberku,a davali mi tam titanovu dlahu a 6 srobov.ale je to na neporovnanie,ako pisala triniti,uz si aj zatancujem v kuchyni pri vareni.v piatok som robila parene buchty,aj na Vianoce piekla,co som pred operaciou obalila 4 rezne a dostala otrasne bolesti.ale zasa to neprehanam.cauko.

triniti13

aries
teraz som si spomenula, ze moja kamaratka mala ist na op, ale dostal ju z toho ten lekar, ku ktoremu chodim aj ja. chodi k nemu asi 5 rokov aj bola medzitym tehotna a viem, ze cisarskym rodila. kazdopadne pokracuje s rehabkami, aby na op nesla a zatial sa jej to dari.

triniti13

aries
ja som sice po op nemala deti, ale najskor si myslim, ze problem ktory moze vzniknut je ked zena priberie, vtedy ta moze podla mna boliet chrbat viac, ako obvykle, kedze budete tazsi a dvaja.
stale sa hovori o pevnom brusnom svalstve. ked budes tehotna, cvicit mozes obmedzene, snad tie dychove cvicenia a predpokladam, ze v tomto pripade (teda samozrejme podla zdrav. stavu), neviem ci sa dieta nerodi cisarskym.
na to ti najskor odpovie neurochirurg.

triniti13

kaca1
nikam do prace sa neponahlaj ak nemusis, daj sa do kopy. lekarka ta na silu posielat do prace nebude, ak to tvoj zdravot. stav nedovoluje. okrem ineho, mozes byt kludne na PN aj rok a potom si zacat vybavovat CID. kupele na X su tiez do roka od OP, takze aj na tie mas cas. ja som bola operovana v 5/09 a zacinam ich vybavovat v marci.

tomasBB
ty sa tiez nikam neplas, ja som tusim sla k neurologicke az po dvoch mesiacoch, ked som si uz ako tak dokazala sadnut. potom si pomaly ries rehabky (tam ta moze poslat aj vseobecny lekar)
okrem toho som ale chodila na individualne rehabky, kde som necvicila, ale mala som asi od 3.t. od op len masaz noh a akupunkturu. nic viac. vyuzivam obe moznosti, statneho (kde som 20min) aj sukromneho lekara (kde som 3hod)
zatial stav relativne dobry, krize sice citim ale toho sa uz predpokladam nezbavime, aj ked je pravda, teraz neviem kto to tu pisal, ak necvicim den, dva, citim to tiez hned.takze vo vlastnom zaujme, rob to pravidelne a nenasilne.venuj sa cvikom, ktore ti dali v nemocnici a zvysok ries ked budes mobilny.

mrska
tebe je uz tusim velmi dobre ked tu tolko vypisujes z praxe. vela si sa naucila co?:)

kaca 1

Čauko,Mrska
V NZ mi operovali platničku L4-5,osekávali mi prebytočnú časť platičky,laicky povedané.Bola si celý rok na PN a v októbri si bola operovaná?Kde si bola operovaná?

mrska

ahoj kaca.co ti operovali,davali ti neaky implantat?tak to si mala toho dost aj s tymi zenskymi vecami,ale dufam ze nam uz bude len fajn a neako to rozhybeme.ahojky.

kaca 1

Mrska a mucike
Ahojte som veľmi rada,že ste sa mi ozvali.Pýtala si sa,že chodíme k neurologičke.Po prepustení z NZ mi dali 2 správy,jednu pre obvodnú lekárku a tú druhú pre neorologičku.Takže chodím na injekcie a výživy k neurologičke,tá mi dala hneď odporučenie aj na rehabilitáciu.K obvodnej vlastne chodím len na posudkové a stále jej donesiem nové správy od neurologičky.Na PN som od mája pretože pri MR mi zistili veľký myóm na maternici,tak som najprv išla na hysterektomiu a po 4 mesiacoch na platničku.Som dosť boľavá aj teraz,keď som zmenila rehabilitáciu tak sa len tak presúvam.Čakám,že mi možno pomôžu kúpele,pretože nohu mám strpnutú skoro tak ako pred rokom,keď sa to začalo zhoršovať a kríže sú boľavé,že nevieš ako máš ležať,sedieť a p.Po operácii ma jedine nebolí priamo v chrbtici,keď som mala pocit ako by mi tam niekto vrazil nôž a dobre s ním zatočil,tak to nemám,aiba to ostatné.

anies

Ahojte
pred istym casom sa do diskusie zapojila Dafne s otazkou o tehotensktve po operacii hernie. No nikto jej neodpovedal. Kedze ja mam podobny problem chcem sa este raz opytat ci ste sa nahodou vo svojom okoli nestretli s operovanymi zienkami, ktore mali neskor deti, prip. ci nemate osobnu skusenost.
Dakujem :))