Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
mucike-nie ze sa tam zoderies:),niektory rehabilitacny su ako prasteny,ked sa neda tak sa neda,a predklon je na nase krize najhorsi,vsetko sa musime ucit robit v drepe alebo klaku,nepremahaj sa.....ahojky.
ahoj mucike.tak na to teplo si davaj pozor,to ma upozornili aj v nemocnici ze ked pojdem do kupelov,co mam vsetko vynechat.a stym predklonom mam tiez problem,ale to neskusam.opytam sa az v marci ked pojdem k neurochirurgovi,na kontrolu.ja tu lavu nohu este tiez nemam v poriadku.ale ako som uz pisala,ked som sa pytala neurochirurga ci uz mam rehabilitovat,vraj nie,iba to co mi dali na doma.a k tym masazam tomasBB-co ti operovali?davali ti platnicku,sroby alebo oskrabovali vytecenu?myslim ze to je este zavcasu.nam v nemocnici povedala rehabilitacna ze si nemame davat tlacit na chrbat-ja mam titanovu dlahu a 6 srobov,takze je to asi podla diagnozy.ale ako povedala mucike-co lekar to nazor.ahojte.
mrska - tomasbb
co lekar to nazor.....
ja som zacala s rehabkou po 2 mes.ale to len koli tej ochrnutej nohe , hlavna bola elektro na nohu , velmi mi pomohla ..uz hybem prstami :o) a popri tom som mala idivid. telocvik - 20 min. na stole , take slabe cvicenia na posilnenie korezetu , ale to som mohla aj doma cvicit....no a tam mi povedala rehab. pracovnicka aby som sa predklonila , a ja ze este nemozem , a ona ale mozete ...tak som sa pomaly predklonila a vecer som uz isla zdochnut na chrbat , ale v inej casti ...po 14 dnoch prestal boliet
tak ja neviem ci su tam uplne mimo , alebo co !od vtedy sa nepdklanam.
Dnes som mala prvy den v Kupeloch v kovacovej ...od 7 do 15tej som sa nezastavila , tak si ma viete predstavit po 3 mes. nic-nerobenia ...som si dala ibalgin , lebo by som tu ani sediet nemohla co ma chrbat boli ...ale to je asi z toho tepleho bazena , hned si ho dam zajtra zrusit , lebo ta tepla voda mi to vsetko uvolnila a budem rada ak ma do rana nesekne...
a zevraj tu mam byt 5 az 6 tyzdnov , asi sa tu obesiiim.
majte sa a drzte sa.
ja by som sa tiez chcel spytat ako je to s rehabkami po operacii lebo ked som volal s neurologickou tak mi povedala ze uz by som mal zacat chodit na rehabky a to som iba 2 tyzdne po operacii. v nemocnici mi níc take nevraveli ked ma prepustali iba v sprave mam napisane ze rehabilitacia pod odbornym dozorom. tak teraz neviem ci mam ist za obvodnou nech ma ona posle niekde alebo ako...ma niekto podobnu skusenost? dakujem
Ahojte, ja by som sa chcela spytat niekoho kto je po operacii, ci chodi na masaze? Ja som uz takmer 2 roky po operacii hernie disku L5-S1 20 mm, operacia dopadla dobre, v NZ, len niekedy ma boli chrbat. A este som sa chcela spytat na cvicenie, pri aerobiku alebo pri skakani a behani ma boli chrbat. dakujem za info.
ahoj mucike.dik za radu.dnes je to trocha lepsie.ale mas pravdu cim viac davas pozor na tie pohyby tak tym viac si ublizis.ja som sa skoro vysypala vo vani.na RTG idem v marci ,ked pojdem na neurochirurgiu,na kontrolu,tam by mi mali vypisat aj kupele.lebo ked som bola po 6 tyz. na kontrole tak neurochirurg ma este nedal ani na rehabky,ze este aspon 3 mes. v setrnom rezime a klude,mam iba take cvicenie dychacie a pohyby noh.ahojky.
mrska
ja som mala zaciatkom decembra dost velke bolesti , mala som pocit ze mi zas vykocila platnicka ale o 3 vyssie ...nastastie mi neurochir. dal urobit RTG a vsetko OK , zevraj len blok , po blbom pohybe ...clovek sa uz vsetkeho boji , nebolo mi vsetko jedno ...ale za 14 dni to odislo same aj bez liekov
drz sa.