Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
ahoj veeveerka ano som to presne ja hehe aka nahoda
ano dopadlo to dobre a v pondelok nastupujem do prace lebo mojmu obvodnemu velmi prekaza za som este na pn tak idem skusit uz ma to nebavi sa s nim stale dohadovat komu to tak strasne vadi ze som este pn a on tvrdi ze poistovni a chce ma posielat na posudkovu no proste ma totalne serie ten clovek a uvazujem ze ho vymenim.
ja sa inak citim v pohode a hlavne ked je to slniecko na oblohe. ja som bola na tom uz tak dobre ze som to aj s cvicenim flakala ale sa mi to vypomstilo a zostalo mi horsie tak teraz sa snazim poctivejsie a da sa uvidim ako bude v praci a co dalej.
ale prisla som na jednu vec ze pred operaciou ma to draplo raz za rok a pomohli infuzie a bol zase rok pokoj tak som sa trapila 5 rokov ale teraz po operacii kazdy den zijem s tym ze si musim davat pozor a nie je ten zivot ako pred tym ale da sa s tym zit.
a ty veeveerka ako si na tom inak doktor kollar vzdy zbada ked pridem na kontrolu ci cvicim je na mna ako sekera ide z neho velky respekt
Miro keď sa vrátiš z nemocky ozvi sa jednému "polo žobrákovi" :-) Neviem ako to chodí na tejto stránke, len k tvojmu mailu sa neviem dopracovať. Díky :-)
Ahoj henemene. Ja som si dlho citala skoro celu tuto diskusiu, a ja som bola tiez operovana v NZ, tak isto ma operoval MUDr. Kollar. Mna operoval 28. oktobra 2009 a nastupila som den predtym do nemocnice. Dali ma na izbu s mladou dievcinou, mala 15 rokov a volala sa Simona tusim. Podubla tam som mnou este asi tri, ci styri dni, lebo potom ju uz prepustili domov. A tak ako som si citala tieto tvoje prispevky, tak ma napadlo, ze ona mi hovorila, ze par dni pred mojim nastupom do nemocnice prepustili jednu 28-rocnu babu, ktora bola s nou na izbe a tiez jej operovali planicku a ako si citam toto fotum, tak som si snad aj 100% ista, ze si to bola ty :) to by bolo moc vela nahod naraz. Ja som sa totiz velmi bala tej operacie a ona ma utesovala tym, ze ty si dopadla dobre a si sa po operacii citila ovela lepsie ako pred nou :) A aj ju som videla, ze sa mala dobre po operacii, tak ma to ukludnilo. :)
Ahojte vsetci.Tak ja uz mam po druhej kontrole,bola som tam vcera,aj mi urobili RTG ci je to tam vsetko v poriadku,ale je,mam sa dobre a lekar bol velmi rad,vypisali mi kupele,a zasa tam pojdem o 5 mes.ale co je najlepsie,ten muz uz neviem aky mal tu nick,ale vola sa Miro,ktoremu som bola tiez poradila Ružomberok,tam prave bol,operovali ho 26.3,lebo sme si pisali emaily,a tak som ho navstivila.bolo to velmi mile stretnutie.citil sa dobre,v utorok ma ist domov.ja sa citim fajn,kupila som si rotoped a tak trenujem doma,aj lekar povedal ze jasne,ale s vystretym chrbatom,este sa mam setrit,ale pomohlo to,este pridu chvilky ze ta noha sa ohlasi aj chrbat,ale je to uplne o niecom inom.tak sa vsetci drzte.a pekne prezitie velkonocnych sviatkov.ahojky.
Ahojte ,
chcem sa opýtat ci je niekto tu kto berie alebo bral na chrbticu TRANSTEC náplasť .Potrebujem sa poradit .
aneta57
v kazdom pripade ti drzim palceky na tu operaciu a prajem ti nech je posledna...
Pozri ty to mas aspon vsetko rychlo za sebou , ja mam 99% sancu ze do 10 rokov mi ta ista alebo ina povoli a pojdem aj ja na vymenu.
no ja od kedy som prisla z liecenia tak pokracujem v rehabke ..denne elektro na nohu, individualny TV 2X do tyzdna , vyrivka na nohu 2x do tyzdna a od zajtra zacina chodit plavat do nemocnice 3x tyzdenne.
V piatok sa mi moja predstava ktoru vo mne vsetci zivily zrutila ako domcek z karat.
Do teraz mi hovorili ze do 3rokov sa to moze zlepsit , ale v piatok na EMG mi doktor povedal ze taha noha sa uz neuprav. tzn. ze dokonca zivota budem krivat a uz nikdy si neobujem lodicky :o((
tak som si porevala a uz mi je lepsie , vybavujem si invalidny doch. , v juli chcem ukoncit PN a trosku si uzit leto , lebo uz mi to vsetko dost lezie na nervy.
Chrbat (nechcem zakriknut) ale je dobry , uz vydrzim sedit cez 3 hod. bez problemov a som tak na 60% ohybna, ale neverim ze to bude niekedy tak ako pred operaciou.inak bolesti nemam ziadne.aspon nieco pozitivne.
Drtim palce nech si ta pozvu skor , aby si to uz mala vsetko za sebou.drz sa!
MUCIKE Idem do ruzomberka 11.5.-na tento termin ma objednali,je to este dost daleko ale am si po 12.4.zacat vybavovat predoper.a je vraj mozne ze mi zavolaju skorej ked sa im niekto odhlasi.
A ty ako sa citis po lieceni-viem ze si sa nemala zrovna po kupeloch ovela lepsie a predsa nejaka doba uz ubehla tak ako to hodnotis? Ja uz si vela nepamatam a co dalej s tebou - chodis na rhb? Cvicis?
Vela chvaly je na nemoc.ale vsetko podla toho co citam v knihach zalezi aj tak na organizme ako sa vysporiada s danou situaciou...Mne tam musia dat novu platnicku 4sroby a stabilizator. Je toho vela.A ja tak chcela este tancovat,chodit do prace a tak. No neobsedim a toto ma ubija.
Mucike napis co mas nove ty-budem sa tesit na odpoved. S mrskou si piseme na mail.Zavidim jej lebo ide uz na druhu kontrolu 1.4 a bola operovana tiez v oktob.09v ruzomber.Pa ozvi sa a prajem dni bez problemov....
Ahojte,
tak v stredu 31.3. idem do Čížu do kúpeľov,takže to PRT sa zatiaľ odkladá,možno je to aj dobre pretože keď som sa vypytovala na liečbu,tak všetci mali negatívnu skúsenosť a ďalšia vec,že sa to robí pred operáciou.
Mucike
hovoríš,že Ti to roztrapkalo nervy,ja to práve na tie nervy potrebujem,tak neviem,či to má vôbec zmysel podstupovať.
kaca
a este som zabudla k tomu PRT , mne ho robili 2 mes. pred opraciou , ako posledna moznost ako sa vyhnut operacii ...absolutne mi to nepomohlo , ziadna zmena , bolesi rovnake.
A po operacii mi operater povedal ze pri tom PRT mi poskodili - roztrapkali nerv.
Dodnes lutujem ze som to podstupila.