Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

mucike

kaca 1

necakaj kym sa rozhybe lekarka, sama chod na soc. poist. zober tlacivo a rovno ho prines obvodnej , pokial neorolog napisal ze sa stav nezlepsuje , tak ona ti tam ine nenapise ...aj tak rozhoduje toco napise neurolog alebo neurochirurg a nie obvodak....treba skusit , sak tie nase chrbty uz asi nebudu nikdy to co pred operaciou...

drz sa.

agiii

Kaca 1!
Ďakujem za odpoveď! Ja do štvrtka mám rozhodnúť či pôjdem na operáciu. 4 roky mám bolesti, už som bola aj na rehabilitácii 09/2009 ale nepomohlo. Mám 26 rokov takže neviem čo s tím.

kaca 1

Ágii
Ahoj,
bola som operovaná V NZ 10/09,tiež s platničkou L5,po operácii prepúšťajú na 7 alebo 8 deň,samozrejme za predpokladu,že je všetko v poriadku.
Za operáciu sa neplatí oficialne a inak je to podľa všetkého asi rôzne,aj keď ja som nedávala absolútne nič,ak teda nerátam dezert,ktorý som nechala sestričkám,boli naozaj milý a ohľaduplný (je tam totiž aj brat).Nemala som žiadnu protekciu ani známosť,pretože som zo Sniny,čo je 420km odtiaľ.
Kedy do práce,t.j. individuálne,pretože každý organizmus je iný + ostatné problémy,ja som zatiaľ doma,čaká ma kontrola v NZ,kde sa uvidí čo bude ďalej,ale poznám aj takých čo sa po operácii cítia dobre,treba však v každom prípade počítať s dlhšou rehabilitáciou,pretože tá je dôležitá.

agiii

Dobrý deň!Tiež mám diagnózu hernia disku L4/5. Mala by som ísť na operáciu do NZ. Má s tím z Vás už niekto skúsenosti? Koľko by som mala byť v nemocnici keď bývam na 45km?Po akom čase by som sa mohla vrátiť do práce? Jaj a koľko stojí vlastne takáto operácia? Za odpovede Vám veľmi ďakujem!
Ági

kaca 1

mucike
Ahoj,
ďakujem za odpoveď,to by ma vôbec nenapadlo,že sa PN do toho zaratáva,keď som pracovala tak som ovládala zákonník práce,pretože som mala dosť ľudí pod sebou,ale iné veci,čo sa týka svojich práv vôbec v tom nie som doma.Možno preto so mnou tak kýve aj doktorka.PN som nemala,iba tú keď som bola na hodpitalizáciu v 98 a 02.
Najhoršie je,že ma stále presviedča doktorka o tom že ja čas na ID,akoby zlepšenie stavu bola otázka týždňa.Neurologička jej v správe jednoznačne píše o nezlepšení stavu, šetriacom režime a t.ďalej.

mucike

kaca 1

no tak ja som to iste ...30.9.som skoncila po 9 rokoch prac. pomer a od 1.10. som na PN v ochranej lehote ..8.10. ma operovali ( bolo to naplanovane)
Teraz som sa vratila z liecenia a zistovala som co a jako ...takze na PN mozes byt 52 tyzdnov , ALE ! narok na podporu tzn. 6 mes. peniaze z uradu prace mas len vtedy ak si z poslednych 4 rokov 3 roky odrobila ...pozor do tych 4 rokov sa ti rataju vsetky PNky ktore si mala ...tzn. ak si pocas 4 rokov marodila dokopy napr. 20.dni a na PNke budes 52 tyzdnov. tak nebudes mat narok na podporu. Pozri si zapoctovy list , tam by si mala mat vsetky PNk spocitaj si dni a vyrataj ci uz si to nahodou nepresvihla.

JA som si to dnes ratala , za posledne 4 roky som bola 44dni PN , to znamena ze PN ku musim ukoncit o 2 mes. skor ( je tam rezerva) , aby to bolo 10 mes.

Teraz je to 5 mes. co som PN a idem si podat buduci tyzden ziadot na invalidny kde uvediem ze predpokladany datum ukoncenia pnky bude cca jun -2010 , aj ked narok na PN by som mala az do septembra , ale radsej skor aby som mala narok na urad prace.

Dufam ze si to este nepresvihla ...drzim palce

kaca 1

Mucike
Ahoj,
som veľmi rada,že si sa ozvala,dúfam že mi poradíš.
Na PN som v ochrannej lehote,aj keď 1 mesiac som bola v marci Pn a ešte som bola zamestnaná.Potom sme dostali výpovede,firma išla do konkurzu,po 13 rokoch odpracovaných od samého začiatku vo firme mi to nebolo ani až tak (čuduj sa svete)ľúto,pretože od jesene 08 som do práce chodila s veľkými problémami,čo znamená,odbehnúť z roboty na infúzie a stále dookola.Len som si myslela,že sa dám po mesiac po operácii do poriadku,čo sa teda nekonalo.
Preto teraz riešim také nepríjemnosti ako je prípadný ID.
Ďakujem Ti za radu.

cesnak

Milá Ružena,mám 46 rokov s chrpticou mám problémy od 18 rokov,som zrotovaná do jednej strany,vdaka krčnej chrptici som získala epilepsiu.Diagnoza v dolnej časti chrptice je presne ako tvoja.operovat som sa nedala lebo kde som na liečení každy má odhovará,už som chodila v barle.Pomohla mi Kovačova a pravidelne chodim do Trenčnskych Teplic.Samozrejme bolesti mám ale operacii sa vyhýbam.Chodim 2 krát do roka do rehabilitačného centra akaždy rok do kúpelov.Zatial sa držim.valentinka512@azet.sk

mucike

kaca 1

Ahoj,
reagujem na tu radu co ti dala neurologicka ohladne uradu prace.
Pises ze ti ostava este 1 mes PN ...a budes mat uz 52 tyzdnov ?
Si na PN v ochranej lehote ?
ak ano tak mam k tomu zistene info.

mrska

ahojte....triniti neviem kam pojdem do kupelov,to mi asi pride s poistovne,ja idem do Ružomberka 1.4 na druhu kontrolu a mali by mi aj vypisat kupele..a inac sa mam fajn,uz si aj tancujem po dome:)dufam ze sa nic nepokazi.ahojky.