Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

mucike

aneta57

ja nemam slov , mrzi ma ze ti neni ani trosku lepsie ....
este sa ta nieco opytam robili ti niekedy obstrek nervoveho korena pod CT ?
ja tu citam ze niektory chodia na ozon po op. , ale moj bratranec ktoremu tiez operovali platnicky , chodi raz za 6 mes. na tento obsterk a funguje to , to ti pichnu kortikoidy k nervovym korenom ...mne to sice nepomohlo (ja som bola pred op.) a bolelo to jak svina , ale jemu to strasne robi dobre a vydrzi mu to skoro 6 mes....

tak sa skus pripadne opytat neurologicky ...

drz sa a klidne pi ..nazdravie !!!!

veeveerkaa

ahoj aneta57,

daj tomu cas, iste ti bude lepsie po nejakom case, este je skoro hovorit. Ale super, ze uz mas po tom vsetkom. Casom sa ti aj svalstvo spevni cvicenim a bude to ok a aj do prace sa vratis. Teraz ti urcite aj to pocasie nerobi dobre, ja to citim aj u seba, ze ked je taketo zamracene a uprsane pocasie, tak si ten nerv citim ovela viac bolestivy ako inokedy. A v nemocnici bolo ako? personal staroslivy?

to s tou mariskou skus :D aspon nejaka sranda :)

Ja sa chystam teraz na treti ozon do ziliny. Po tych prvych dvoch sa citim o nieco lepsie, ale nie je to take aby som vydrzala fungovat cely den, tak snad tento treti zaberie, zatial mi zabral vzdy len tak na tyzden a pol a potom sa bolesti vratili aj ked miernejsie, ale verim ze teraz to uz bude dlhodobe.

Drzim ti palce a priebezne daj vediet o sebe ako sa ti dari.

veeveerkaa

monika h,

takze ty si na tie ozony chodila v takychto casovych odstupoch? tebe potom asi hned prvy zabral, ked na dalsi si isla az po niekolkych mesiacoch, ja dufam ze mne zaberie uz tento treti, ale mne ho nedavaju priamo do platnicky ale vedla nej, aj na tie zrasty.
takze ty si to takto zvladla na trikrat a je ti fajn, to je super...

monika h

veeveerkaa
operovať som sa nedala, čo sa týka časov, 1x-jún, 2x-august, 3x-január. Chodila som do žiliny.

Ešte jeden ozon mám v rezerve, doktor povedal, že priamo do platničky zvyčajne nemá význam viac ako 4x pichať ozon (po 2x z každej strany), potom ešte robia ozonove obstreky do svalu, ale snad to už nebudem potrebovať

aneta57

ahojte vsetci,je pravda ze som sa dlho neozvala ale bolo to preto ze nebolo o com pisat. Priebezne som chodila na forum a citala co mate vsetci nove. Ja to mozem zhrnut asi tak ze sa mam zatial tak ako po prvej operacii. Cize boli ma chrbat aj noha rovnako. Skusala som 10dni bez tablet-novalgin a flugalin. Len ma potom vecer zacalo do prstov na nohe a paty tak rezat ze som si dala naraz este aj coxtral. Ja som si povedala ze sa trapit nebudem... Boli prave 4 tyzdne od operacie-Op.ma 14.4. tak je urcite este skoro robit nejake zavery a strasne sa bojim ze to nebude uz nikdy dobre. Pravidelne cvicim aj si pridavam cvicenie s terabandom take cviky na chrbat. Ja uz v podstate tento telocvik vyse roka praktikujem ale neda sa povedat ze by to bolo lepsie. Som urcite pohyblivejsia ako kolegyne v nemocnici ktore sa z drepu nedvihli a ja v pohode hned aj 10 s pridrzenim postele. Rehab.povedala ze ja to budem mat jednoduchsie aj preto lebo uz nejake zaklady z mladosti mam-robila som gymnastiku ale nie vrcholovo.
Este chcem povedat ze sa kamosime traja z ruzomberka a skoro kazdy druhy den si telef. a nahlasujeme svoj zdravot. stav. A ja sa tesim-a to nieje skodoradost,ze aj oni maju bolesti. Tak si uvedomujem ze to asi tak ma byt a ked uz niekto z nas povie ze mu je ok a ja nadalej budem mat problem tak vtedy si asi dam maslu...
Nieje to lahka cesta a ako tak citam tak snad to niekedy aj pride,aj ozon mozno bude aj kupele a stale dokola. Este by so chcela do roboty ale je to vo hviezdach...
Zacala som tiez vybavovat inv.-uz poslala som iba to prve tlacivo uz budu 2tyzdne a zatial mi nic nedoslo.
Taktiez preukaz ZTP a ten pan na urade mi povedal ze to moze trvat aj 2mesiace nech si napism ziadost a poslem aj to vyplnene tlacivo od obvodneho lekara. Vsade iba clovek caka a vyplnuje papiere. To je desne!!!!
Moja poznamka aby ste sa aj nasmiali a skusili-dat si namiesto tabl.cervene lebo biele vinko..a nie dve deci ale celu sedmicku za vecer. Mne to trosku pomaha a dufam ze sa zo mna nestane alkacka...haha
To som fakt urobila a tiez rozmyslam o mariske. U nas to legislativa nedovoluje ale v mojom rodisku v cechach je povolene-2rastlinky na osobu. Tak som niekedy na nervy a bolesti mam ze uz tak uvazujem Az na to ze fajcenie neznasam tak by som si to davala do kolacov a pod.
Nieje totiz moja vyhliadka asi dobra lebo dr povedal ze mam tu chrbticu dost znicenu. ...
Tak to je asi pre dnesok vsetko a napiste mi ako sa dari vam...papapa

veeveerkaa

monika h,

chcem sa ta este prosim ta spytat, ze v akych casovych intervaloch si chodila na ten ozon, len raz mesaicne? alebo aj viackrat za mesiac?

veeveerkaa

ahoj monika h,

dakujem ti, ja sa akurat buduci tyzden chystam na treti ozon, tak som zvedava ako mi zaberie, aj ked musim povedat ze po druhom sa citim lepsie, ale nie je to take aby som dokazala fungovat cely den, tak ako pred tym vsetkym. Doktor mi aj hovoril ze to nezaberie hned kvoli tym zrastom pooperacnym ktore tam mam, ale dufam ze to bude uz ok. A ty si bola tiez operovana ci si skusala len ten ozon? a kde ti robili tu ozonovu terapiu?

A aneta 57,

ako si na tom po operacii? aj mna to zaujima ako mucike, si ok?

monika h

veeveerkaa
ak by ti ozón aj hned nezabral, nezúfaj. Mne zabral až na tretí krát, k tomu som denne hodinu cvičila (najprv mckenzie, potom asi rok s rehabkou), teraz som asi tri roky od posledného ozonu a som OK. Len to všetko dlho trvá, kým sa to dá do poriadku úplne. Takže veľa trpezlivosti.

veeveerkaa

Ahoj aneta57,

uz si teda po operacii doma, to je super, ze to uz mas za sebou, uz sa len zrehabilitovat z toho, drzim ti palce nech si cim skor fit.

ja som dnes bola akurat v ziline na druhej aplikacii ozonu, urobili mi snimok a doktor povedal ze jedna z tych platniciek je uz v poriadku, len ta druha este robi problem aj kvoli tomu, ze tam mam tie pooperacne zrasty, ale citim sa lepsie po tom prvom ozone a aj po tych cvikoch mckenzie, naucili ma aj nejake tie cviky od tej brunkowovej co si mi spominala, takze snad to uz bude dobre, teraz uz len cakat musim do kedy mi zaberie tento druhy ozon na tu spodnu platnicku.

tak sa rychlo daj dokopy!