Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
aneta57
ja som bola tiez na Kramaroch ako ty. Dakujem za tie cviky, pozriem si to tam.
A uz ti dali termin? to je tusim o mesiac skor, ako si mala naplanovane, ak sa nemylim. no teeeda, tak velmi drzim palce, nech to dopadne co najlepsie. Ja viem, iste mas strach, takto narychlo, ale aspon to budes mat cim skor za sebou, nezufaj, iste to dopadne dobre. Ked budes uz po operacii doma, tak daj vediet ako ti je.
Drz sa!!
Veverka pred par hodinami mi volali z ruz. ze v pondelok 12.mam prist,vysetr. si urobia tam a v utorok 13.ma operuju. Dostala som skoro sracku,strasne som sa zlakla nevedela som co skorej..ci ist oprat pyzama,ci co vlastne robit. Idem vlakom v nedelu a rano sa mam do 8hod hlasit.
Na vys.som bola len na kramaroch a tiez ked som sla po oper. ze mi nieje lepsie tak mi sucho povedal ze to treba oper.a ja sa pytam ako? Ze to zasa len vycisia a nicim nezabezpecia aby sa to znovu nevylialo. A ja hovorim to snad nie? Ze vraj ked ma otvoria tak potom sa uvidi...tak to je pekna koko...implant.sa predsa musia schvalit na poist.A ked som povedala ze sa dam inde tak ten klepoch povedal-budeme len radi. Nechapala som ale uz som davno vedela ze uz nikdy ma tam neuvidia. Tiez som v NZ mala velmi dobry pocit ale ako som ti povedala ten termin do Ba bol skorej o 2 tyzdne.
Daj si zoznam a zadej si -cvicenie podla brunkowovej dvd. Navedie ta to a mas tam aj ukazku. Aj adresa -malo by to byt v sahach. Napises mail a poslu ti to. Uz ani neviem co to stalo. Nieje to drahe.
Ty si kde bola na konz.v Ba - nepises.Bud kramare lebo Antolska nie?
Maj sa skus este odpisat lebo v nedelu uz asi nenepisem vzhladom k nervom. papa
pre aneta57:
ahoj, no takze ty mas toho uz tiez vela za sebou. Snad sa ti teraz uz polepsi. A v BA si bola asi na Kramaroch ze, ci niekde inde? ja ked som bola tu v BA na konzultacii, tak to asi cele prebiehalo tak, ze si pozreli len moje vysledky z CT a povedali ze operovat, nejak mi to nevysvetlovali. a ja som mala problem s dvomi platnickami, obe som mala v hroznom stave a chceli mi urobit len jednu, tak som sa pytala ze co ta druha, oni ze to nebudu dve naraz robit, ze ak sa po operacii ozve aj ta druha, tak ze pojdem znovu na operaciu, tak mi normalne doslo zle z toho vsetkeho. nejak som sa dostala do NZ k dobremu lekarovi, ktory mi na konzultacii uplne vsetko dopodrobna vysvetlil a vravel ze operovat dve platnicky naraz nie je problem, ze robievaju aj tri, ked je to treba. Tiez to bolo uplne ine - lepsie tam ako tu.
O tych cvikoch brunkowovej som nepocula este. Kde si si to zohnala? vies mi poradit? ja teraz ako cvicim tie mckenzieho cviky, tak sa citim lepsie.
Tak vsetkym vela sily v tomto platnickovom boji.
Ahoj veverka v Ba som poprve bola na konz. este v juni 09 ked som lezala na rehab.tak ma viezli sanitkou z roku raz dva taka bola rozhrgana ze keby mi vybehla dalsia platnicka tak sa nebudem cudovat. Bol tam vtedy dr. Klepoch,dal navrh na oper. Ze mi termin zavolaju. Sla som aj do NZ tam tiez navrh na OP ale stalo sa ze termin do Ba bol skorej tak som sa rozhodla to mat uz za sebou. Mam strasne zazitky-ved si precitaj pisem o tom dost podrobne. To je najh.ze sa vlastne caka aj koli poist.kedy to schvali. Lenze vtedy som mala extruziu disku a sekvestraciu. Teraz idem do ruzomb.a uz sa to musi riesit vymenou plat.sroby a stabilizator. Na kontrole v jan. bol dr Dzubera a ten bol lepsi-vysvetlil a mala som z neho iny pocit. Ale i tak mam nocnu moru z Ba.Som zvedava ako to vsetko dopadne. Ja inac nemam problemy,robim si na zakradke okopavam sadim-ale si klaknem vyrovnam chrbat a potom si lahnem na podusku a svieti mi slniecko a to je naj naj.Az na tu srandu ze som si urobila vyron na tej bolavej nohe-uz po 4 za moj zivot a stupla na hrable a urobila si hrcu na cele tak sa mi dari. Uz 3noc skusam bez tabl. na spanie a docela je to ok.
Chcem ti poradit aj cvicenie podla brunkowovej ja to mam-to su take lahsie cviky poslu ti to na dobierku. Ja si davam tak striedavo 30brusakov a tiez na chrbat,nohy atd....
To je asi vycerpavajuca odpoved a este ze ked som bola v ruz.na konz. tak to sa neda porovnat s Ba taky super Dr.ze som bola uplne v soku ze nieco take moze aj byt. Uvidime co nam napise lakernik ktory sa teraz vratil odtial tiez ho oper. ale vraj je to jeho 3oper.
Pa majte sa vsetci....
ahoj Aneta57,
citala som si tvoje prispevky, ty ides teda uz na druhu operaciu? toto su fakt zle stavy, stale taketo bolesti mat. Clovek si mysli ze ked ina moznost nie je ako operacia, tak ze ta pomoze, a bolesti su aj tak nadalej. Ja som teraz zacala cvicit na rhb aj mckenzieho cviky, vraj su to cviky stavane priamo na problemy s herniami, tak verim, ze aj to zaberie, citala som o nich uz viacej prispevkov v inych forach a ludia si tie cviky pochvaluju. Buduci tyzden sa mam ozvat do ziliny kvoli dalsiemu terminu na ozon, ale som si ista, ze ten dalsi mi uz pomoze, sak co ine nam aj ostava. verit iba, ze to bude coskoro uz dobre.
Pisala si, ze si bola na konzultaciach tu v BA, u koho si bola? lebo aj ja som bola, ale nebola som vobec spokojna, aj preto som sa nechala operovat v NZ a nie tu.
Drz sa!
Mucike dakujem za povzbudenie na operaciu..hladam v sebe silu ale pri citani tohto fora nemam na nic chut, U teba to podla vsetkeho nieje velka vyhra,bolesti nemas ale problem s nohou ti zostal a tie lodicky to je fakt do revu ja som tiez stale nosila vysoke opatky a teraz ked mam bolesti ani ma to nelaka. Ale velmi si prajem aby sa ti to polepsilo. Uz buduci tyzden zacinam s predoperac,vysetreniami,to bude nieco..leto za chvilu tu a ta neistota.
Veverka ta to ma tiez nanic,po oper.a stale bolest,som zvedava na ten ozon ci pomoze...
Lakernik prosim ta ozvi sa ako sa mas,viem ze sa za tebou zastavila mrska v nemocnici,velmi sa tesila. Ja tam idem 11.5.na oper.Napis co ti tam davali ok..
Dakujem a vsetko dobre vam ubolenym!!!
neviem preco to tu je dvakrat :)
Ahoj henemene,
takze ty uz takto do prace? ja by som uz velmi rada tiez isla, ale stale to je zle. A sa cudujem, ze lekar ta posiela uz do prace, ze ma problem s tym ze si na pn-ke, ja som na pn-ke uz pomaly 8 mesiacov a nikto s tym problem nema.
Mne po tej operacii bolo velmi dobre, lebo aj operacia dopadla dobre, ale po dvoch mesiacoch od operacie sa mi pohorsilo, nie je to take hrozne ako pred operaciou, dokazem normalne chodit, nekrivam, ale ta noha ma stale dost boli. som isla na MR-ko a zistili mi extruziu alebo reextruziu tych istych diskov, co mi operovali + pooperacne zrasty, ktore tam teraz tlacia na nerv do pravej nohy. takze od operacie som bola u MUDr. Kollara znovu v nemocnici v NZ a liecil ma infuziami ale teda nezabrali mi. Tak aj uvazoval nad dalsou operaciou, kde by mi odstranil tie zrasty, ale odporucil ma na ozonovu terapiu, po tom ako si to cele odznova prestudoval tie moje vysledky, vravi ze to by mi malo pomoct, tak verim tomu, sak on je odbornik a vie co je lepsie. teraz som uz po prvom ozone vyse dvoch tyzdnov, ale vysledok ziadny zatial, hovorili, ze mi to zaberie asi az na druhykrat kvoli tym zrastom, tak tomu velmi verim, lebo vonku je uz krasne a doma takto lezat to nie je nic moc, napokon sak to sama poznas.
To je super, ze ty si na tom tak dobre, ze uz do prace ides, a inak som si citala aj o tych kupeloch, ze ti ich neodporucil, mne ich tiez neodporucil, vraj by sa mi mohlo este pohorsit teraz. ze mozno neskor. Ale viem, ze aj od inych lekarov som pocula ze ich neoporucaju, zalezi asi od stavu, v akom prave si.
Tak ti drzim palce, nech to v tej robote vydrzis, sak ono to bude uz stale len lepsie :)
Ahoj henemene,
takze ty uz takto do prace? ja by som uz velmi rada tiez isla, ale stale to je zle. A sa cudujem, ze lekar ta posiela uz do prace, ze ma problem s tym ze si na pn-ke, ja som na pn-ke uz pomaly 8 mesiacov a nikto s tym problem nema.
Mne po tej operacii bolo velmi dobre, lebo aj operacia dopadla dobre, ale po dvoch mesiacoch od operacie sa mi pohorsilo, nie je to take hrozne ako pred operaciou, dokazem normalne chodit, nekrivam, ale ta noha ma stale dost boli. som isla na MR-ko a zistili mi extruziu alebo reextruziu tych istych diskov, co mi operovali + pooperacne zrasty, ktore tam teraz tlacia na nerv do pravej nohy. takze od operacie som bola u MUDr. Kollara znovu v nemocnici v NZ a liecil ma infuziami ale teda nezabrali mi. Tak aj uvazoval nad dalsou operaciou, kde by mi odstranil tie zrasty, ale odporucil ma na ozonovu terapiu, po tom ako si to cele odznova prestudoval tie moje vysledky, vravi ze to by mi malo pomoct, tak verim tomu, sak on je odbornik a vie co je lepsie. teraz som uz po prvom ozone vyse dvoch tyzdnov, ale vysledok ziadny zatial, hovorili, ze mi to zaberie asi az na druhykrat kvoli tym zrastom, tak tomu velmi verim, lebo vonku je uz krasne a doma takto lezat to nie je nic moc, napokon sak to sama poznas.
To je super, ze ty si na tom tak dobre, ze uz do prace ides, a inak som si citala aj o tych kupeloch, ze ti ich neodporucil, mne ich tiez neodporucil, vraj by sa mi mohlo este pohorsit teraz. ze mozno neskor. Ale viem, ze aj od inych lekarov som pocula ze ich neoporucaju, zalezi asi od stavu, v akom prave si.
Tak ti drzim palce, nech to v tej robote vydrzis, sak ono to bude uz stale len lepsie :)