Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
kaca
ahoj nechcem ta strasit , ale moj zazitok z PRT pod CT nikomu neprajem.
Este pred PRT som sa pytala ci sa mozem dat uspat ,ze si to zaplatim , povedala mi ze sa to robi ambulantne a ze to neboli , a ja sprosta som verila....
ono je to vlastne obstrek mne ho davali na L5/S1 , trafila sa az na 3x !!! bola som tam asi 40 min. a celu dobu som revala ako blazon lebo ked ti niketo pichne (3X) do nervu tak sa ani netreba cudovat ze to boli...
a vies co mi povedla lekarka po skonceni zakroku ???ze keby bola vedela ze ako budem reagovat tak by mi dali premedikaciu ( napr. dormikum --oblbokvak, ze si nepametas a furt sa usmievas )skoro ma slak trafil.
od vtedy mam normalne fobiu ked mi niekto chce nieco pichat do chrbta.
Drzim ti palce.
Ahojte! Ďakujem za odpovede. Na vyšetrenie v NZ som čakala mesiac. Odvtedy čakám na termín ale zatial stále nič. Len to je natom zle, že takto neviem plánovať ani v práce. Keď budem vediet termín dám vám vedieť. Aj ti sa drž Aneta. Držím ti palce aby dobre dopadla tá druhá operácia!
Ahojte,
Včera som bola v NZ na kontrolu,kde mi odporučil lekár PRT-periradikuloterapia,čo je vraj niečo podobné ako ozonoterapia,proste sa to robí pod CT.
Má niekto z Vás takú skúsenosť?
Neurologička zisťuje kde by bolo najlepšie ísť,potom sa mi ozve.
Ak by mi to neuvoľnilo bolesti nohy do 4 mesiacov,tak sa bude musieť hľadať ďalšie riešenie.
Agiii
Na operáciu do NZ sa čaká dlhšie(a nielen tam),ja som čakala 1 mesiac,ale bolo to po určitých intervenciach.
Boli tam však pacienti,ktorí čakali aj 3 mesiace,takže iba vydržať.
Ahoj Agii- Najprv som cakala na konzultaciu presne 3mes. Po nej 31.8.09som asi po 3tyzdnoch dostala pisomne ze termin oper. je 21.10.09 Ale ja som konzultovala aj v blave-mam to blizsie a tam mi dali ter.8.10. ale pozor- konzult. v BA bola v case hospitalizacie a to 22.6.09 Vybrala som si zle lebo idem znovu na operaciu. Zatial cakam na termin do ruzomberka.Pa drz sa !!!
Dobrý deň! Chcem sa Vás opýtať koľko treba čakať na termín v NZ na operáciu. Už pred 2 týždnami som ohlásila, že súhlasím s operáciou a tam mi povedali, že mi zavolajú.A zatial nič. Ďakujem
svk_daniel.ja som si vybavila ZTP.ja som bola operovana v 10/2009,a mam tam titanovu dlahu a 6 srobov.tebe asi vyberali len ulomky,je to v podstate lahsia operacia,a preto som bola ohodnotena na 70% invalidity-mam aj ine diagnozy,a ked som si podala ziadost o ZTP,tak som bola ohodnotena na 60%,ja som v podstate este v setriacom rezime,ale tiez nelutujem operaciu,samozrejme ze uz to nie je take ako predtym,ale tiez som nemohla chodit,uz len o palicke,a bolesti otrasne.je pravda ze to tam citim,ze tam nieco je,este mam pred sebou kupele tak sa uvidi.vela veci este neurobim,aj dlhsie sedenie je zabijak,a pri zmene pocasia bolia aj krize aj lava noha,ale chodza sa mi zlepsila,a uz mi nepodlamuje nohy.a k tomu ZTP,asi je tam pri tom rozhodujuce co ti operovali,co ti tam davali.tak sa drzte,vsetci co tu prispievate,hlavne bezbolestne dni:))))
Dobrý deň. Tak si čítam vaše skúsenosti a rady medzi sebou a veľmi ma to zaujalo. Momentálne sa nachádzam v situácii, kedy neviem čo mám robiť. V októbri 2009 som začala maródovať s hroznými bolesťami. Predpoklad - vysunutá platnička. Asi po mesiaci mi bolesti ustúpili no boli pohyby, ktoré mi trošku robia problém. Vyšetrenie MR - potvrdilo - Hernia disku L5/S1 vľavo, charakteru extruzie so sekvesterom....
Neurologička mi doporučila obstrek, ktorý som raz absolvovala. No potom som prišla k rehabilitačnej, ktorá mi povedala, že si to už nesmiem viac dať.
Momentálne som bez bolesti a neviem čo mám robiť. Pretože jedna lekárka tak, druhá inak.... V podstate fungujem ako normálny človek: cvičím, robím normálne práce. Len si samozrejme dávam pozor na pohyby. Nemám pocit, že už potrebujem operáciu.
Vedel by mi niekto poradiť?
Ďakujem veľmi pekne :-)
V kúpelnom dome Rubín,a bola som ozaj spokojná...tešte sa na pekné prežité dni,a ozaj prajem dobrú spolubyvajucu,od toho vela zaleží...