Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

mucike

aneta57

ahojky ,
jasne ze nepracujem , stale si neviem predstavit ze by som mala sediet 8,5 hod. za PC , teraz zvladam take 4 hodky ale potom si uz potrebujem lahnut.
Inak chrbat sa ozve len ked zdvihnem nieco tazke , alebo sa cely den nezastavim. Inak od operacie som zjedla 4 ibalginy za 7 mes. dobre nie ? na to ze pred op. som ich zozrala asi tonu :o))
No invalidny stale nemam vybaveny, aaaale uz mam vsetky papiere pokope a som objednana do soc. poist. na 18.5. a potom si ma predvolalju do dvoch tyzdnov ku posudkovemu a ten mi povie ze kolko percent.
Zas mam novu diagnozu , bola som uz na druhom EMG na tu nohu.
diagnoza Supraganglionarna lezia L5 a S1 s kompletnou parezou nohy vpravo...parada ! a ked pridem k nejkaemu novemu doktorovy tak vsetci si myslia ze som to uz mala pred op. a ked im to vysvetlim tak su radsej ticho...
noha sa trosicku lepsi ,3X tyzdene ind. TV ,denne elektro , 2xtyz. biolampa na jazvu a 3xtyzd. chodim plavat do rehab. bazena na hodku.
snazim sa , ale uz ma to nielen ze prestava bavit , ale aj srat z ta noha sa uz nejako nelepsi , ak aj hej tak veeeelmi pomaly.
V piatok idem na Vazovovu Urad prace podat ZTP, tak uvidime ...
ty si uz nieco z tohto zacala riesit ?

mrska

no tak vitajte pooprovany a držim palce.ja som sa stretla s Mirom ako pisal,a bolo to velmi mile,nemohla som to obist ked som tam už bola.bola som na druhej kontrole sroby držia,bolest mavam niekedy,podla pocasia a podla toho co doma robim,a to niekedy robim take kraviny...:)ako pisala aneta...stava sa že niekoho aj reoperuju,a ak ste hladali po nete info,tak su percenta tych co sa im to stane,ale preco prave tomu a tomu,neviem.hlavne su pri liečeni pohyby,netočit trupom,nerobit predklony,a rozne upozornenia,napr.a j to sedatko na WC je velmi fajn,a viem s rozpravania tych co to dodržiavali že je im OK.ale aj tam sa stanu omyly,sme len ludia ani oni nerobia zazraky.ja mam tiež aj teraz dni že mi je na figu,bud pocasie alebo viac namahy to zapričini.na 100% to už nebude nikdy to si musime každy uvedomit,ved zelezo v chrbte nieje sranda.a stačilo by sa opytat mojho muža,ako som bola na tom pred a ako potom,sam povedal ze to je zazrak že ma par srobov znova rozchodilo.uz aj trenujem na stacionarnom co mi povolil aj neurochirurg,cičim aj brušaky ale po ležiačky iba dviham po lopatky,a j tie cviky co nam dali,aj nieco co som sa naučila na Pilates,ale len jemne,ziadne trhanie,skakanie,zohybanie.takže to pomaly ide,a dufam ze len ku lepsiemu.tak sa majte vsetci.

aneta57

. Servus Mucike fajn ze si napisala ale v podstate nic o tebe neviem..co je s tebou?Snad nechodis do roboty?Alebo uz rozmyslas o druhej oper.?Ja ti tak poviem-je to horsie lebo bolesti po druhej su vacsie aj tesne po-na druhy den a asi tak stvrty a piaty kedy mi dali kortikoidy-ale len raz. Si vlastne pod liekmi celu dobu. Doma beriem tablety. Chrbat ma tam vobec nebolel a dosla som domov a boli aj chrb.aj noha. Mam aj tak ze noha neboli vobec...
Je to beh na dlhe trate a ja si hovorim ze som vlastne inu moznost nemala len sa dat operovat. Len ma serie ze behom pol roka 2krat.!!!
Mucike na kolko percent ti uznali,vyratali inv. dochodok? Mas ho ze? Ja uz tak zabudam,som po oper.nejaka cudna musim dlho rozmyslat...
S mrskou som stale v kontakte ceu mail a ked mam problem tak sa jej opytam a ona je taka zlata ze mi vsetko vysvetli-aj to ako to vsetko bude dlho trvat ale chce to mat pevne nervy a urcity rezim vratane cvicenia. To ja dodrziavam...
Tak pa napis nieco o sebe..budem sa tesit...

mucike

aneta57

som rada ze to mas uz za sebou , davaj si na seba pozor !!!

ked to porovnas s predoslou operaciou tak to boli viac ?

miro70

Ahojte všetci,mám isť na operáciu L5S1 do Nitry to je ok ale chcem sa len opýtať je tu niekto kto po operácií nedostal čiastočný invalidný.Nie že by som ho chcel ale maródim už skoro rok takže operácia mi vychádza v čase keď prestanem dostavať maródku ako samoplatca zo soc.poisťovne takže mám dilemu ako to prežijem...

aneta57

Ahojte vsetci chori,zdravi,veseli,smutni,s nadejou aj bez nej,s chutou bojovat aj nie.....Pozajtra budu 2tyzdne co ma operovali. Bolo to narychlo lebo v piatok volali aby som v pond.nastupila ze si urobia vsetky vysetr. Tak som cestovala z Blavy v nedelu vecer skoro 4hodky prespala v penzione a potom uz to nastalo. Mozem povedat podobne ako lakernik ze opatera dobra. Samozrejme sa nasla asi jedna jedina a to stanicna na ktoru nemam dobry nazor..ale chvala bohu jedina. Ked som sa zobudila po narkoze este na are tak viem ze som bola strasne ukecana-rozpr.som so sestrami o dentalnej hygiene a nasledne po prevoze na jisku som aj citala knizku. Vecer uz mi dali omastene zemiaky-bola som strasne hladna.Ale erotika iba dalsie dni iba prisla!!!Tie bolesti sa sice daju zniest az na to ze v noci nespite a iba sa prehadzujete-tak som to mala ja. Po tabletke na spanie to aj tak nebolo ono.
Dalsi postreh:stalo sa tam za moj pobyt-10dni ze museli dvoch pacientov reoperovat. Ja uz neviem co to ma byt ale asi je to normalne. Pocula som ze to jednoducho je tak. Nazor a skusenost napr.s Novymi Zamkami taktiez vraj zly,ale aj naopak. Asi bude cela medicina o tom.
Ja beriem lieky na bolest,cvicim 2krat denne a snazim sa dodrziavat rezim,cize velmi nechodit,skor lezat.Troska po zahrade,lahnut,potom do kuchyne kavickuatd.Musi sa to zahojit a chce to cas.Nechcem sa uz do tretice dostat spat.
To je zatial vsetko snad to nejak vydrzim a bude len lepsie.
Majte sa a dajte o sebe vsetci vediet. Papa

lakernik

ahojte tak konecne som sa dostal k netu nie zeby nesiel ale nejako som sa nevedel odhodlat lebo sa mi postojacky pisat nechcelo a pomaly si zvykam pisat po leziacky. Takze v prvom rade dakujem mrske za prijemnu nastevu zaroven prekvapujucu.Je to naozaj prijemne sa stretnut s clovekom ktoreho vobec nepoznate iba spisania si na nete.dakujem jej za rady ktore my pomohli k rychlemu vybaveniu si operacii. ktoru mam uz za sebou.Stavy po operacii su rozne raz mi je lepsie zas horsie ale je to ovela lepsie ako to bolo. MRSKA jasa tebe este ozvem na tvoj email nieco sa este budem chciet opytat. Zaroven chcem pozdravit moju kolegynku z nemocky[polozobrka]dufam ze sa mas dobre a aj ze sa dobre citis . deticky samozrejme posluchaju a manzel pomaha drz sa a hlavne pozor aby si nekracala v mojich slapajach 3 krat je dost vela pre take mlade ziena ako si ty.a este reakcia na matino 30 aj ked vlastne na to napisala mrska ale tiez sa pridavam s kade by som mal zobrat prachy na zahranicne nemocnice ked v priebehu 10 rokov som marodoval zhruba 4 roky aj teraz mam marotku zhruba 200 eur. Takze som radsej hladal pomoc tu doma na slovensku a pomoc sa nasla takze matino aj ty ak mas tak veklke bolesti a problemy s chrbticou skus tiez ten Ruzomberok ako ti pisala mrska su tam naozaj dobry doktori a aj personal na odeleni je fajn.takze zatial tolko ja sa vam este ozvem ako sa mi bude vyvijat stav dufam ze dobre zatial vsetkym prajem prijemni pekny den s pozdravom lakernik [MIRO]

mrska

ahoj matino30.no neviem ci to tu citas casto,mam pocit ze si nahnevany na cely svet.vela ludi si tu poradilo,mne konkretne triniti,a ja som potom nasledne odporucala Ružomberok 2 ludkom,ktory uz su po operacii,jedneho som tam dokonca navstivila,a jemu som poradila ako ma postupovat pri vybavovani v poistovni,aj nemocnici.aj aneta57,by to uz mala mat za sebou.ak niekto chcel napisal mi na email,a mam pocit ze si mi pisal aj ty.ja som bola v strasnom stave,nakopla ma tu triniti,a ked uz navstivis neurochirurga ktory ti odporuci operaciu,je to len na tebe,mne dali cislo a ja som si tam volavala,aj na poistovnu.a nove sposoby operacii,malokto je tu z nas neaky profik,aby o vsetkom vedel,a kto je po operacii,uz ho to moc nezaujima,ked nema problemy,ako ja,citim sa perfektne,mam tam zopar srobov ale je to OK.uz trenujem aj na stacionarnom,co mi schvalil aj neurochirurg.a zahranicne nemocnice,no ja na to nemam aby som niekam bola isla,a myslim ze je tu viac takych,a kto ma na internete najde vsetko.ak mas bolesti anevies kam sa obratit,napis tak ako ja,lakernik aj aneta57 do Ružomberka Dr.Durnemu,a on ta objedna.a mozes napisat aj mne MRSKA92@azet.sk.Poradim.ahoj.

matino30

pozeram ze to tu je stale po starom :

len drysty,alchimie a bezradnost

co tak napisat konkretne veci :

adresy a kontakty na zahranicke nemocnice ?

kde sa operuje laserom ?
nowe sposoby operacii ?
ako postupovat pri vybavovani operacii ?

ludia / wed bezradnost zabija
a powedomie dava novu nadej

(matino30@azet.sk)