Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

miro70

Zdravím všetkých....prosím Vás potrebujem kontakt do Nových Zámkov na nejakého neurológa...už som rok na PN L5S1 nedávno som bol na konzultácii aj v Nitre ale ten môj obvodný lekár ma ešte tlači nech skúsim Nové Zámky už som s toho na nervy...Ďakujem

veeveerkaa

ahoj yanulla,

hej, tu stranku som si uz aj pozerala, hladala som aj nejake ine info o tom, len som chcela vediet, ci sa tu najde aj niekto taky, co to uz podstupil, alebo nejaky jeho znamy. No nevadi, asi sa na to pojdem rovno tam popytat, co to vlastne je.

A to co ides ty podstupit v NZ je co? Ta microdiscektomia? o tom som nepocula.

Dakujem ti pekne, aj ja drzim palce tebe! a potom daj vediet ake to bolo, a ci ti to pomohlo.

yanulla

Ahoj veeveerkaa,
ja som pocula o nukleoplastike, ze sa nou riesia lahsie formy vysunutia platnicky, kontraindikacie su napr. extruzia disku:
www.ortoped.sk
Ale nepoznam nikoho, kto s tym ma skusenost:-(
Inak, ja idem na microdiscektomiu do Novych Zamkov uz tento utorok. Skusala som si vybavit tu laserovu operaciu, ale Dr. Rudinsky tvrdil, ze v mojom pripade, t.j.uz po operacii by to nepomohlo. Tak dufam, ze to vyjde v tych Novych Zamkoch! A velmi Ti drzim palceky, aby ti ten ozon zabral!

veeveerkaa

ahojte vsetci,

chcem sa spytat ci ste niekto poculi o liecbe medzistavcovych platniciek NUKLEOPLASTIKOU. Resp. ci sa tu nahodou nenajde niekto, kto to aj podstupil.

veeveerkaa

monika h

aha, takze takto dlho to trvalo, no ale tak je dobre, ze uz si v poriadku a mozes fungovat normalne. Ja som pred operaciou chcela tiez skusit ozon, ale aj mudr. konik z DS aj moj operater mi povedali ze mi ozon uz nezaberie pri mojom stave, v akom som mala tie platnicky.

tak ja teda verim, ze tentoraz to uz bude dobre. dakujem ti pekne za info a rady! :)

monika h

veeveerkaa
na začiatku som mala 10 mm, po druhom ozone sa mi stiahla asi na 4 mm, po treťom už neviem, lebo tým že sa to podstatne zlepšilo, tak ma už na CT neposlali.

Mne sa to začalo zhoršovať vo februári, tak som absolvovala všetko možné čo ponúka štátne zdravotníctvo. Už sa zdalo že to zaberá až som sa v máji jedného dňa nepostavila (myslím, že ma na trakcii natiahli natoľko, že potom už stačil malý pohyb aby to vybehlo úplne)

Nasledoval mesiac v nemocnici, odkiaľ ma prepustili s odporučením na operáciu, našťastie mi jeden z lekárov odporučil ešte aby som vyskúšala ozon. Vďaka kamarátom sa mi ho podarilo vybaviť expresne rýchlo (cca 2 týždne po prepustení).

Nepomôže len ozon, ja som prvý rok a pol cvičila min. hodinu denne. Celú dobu som chodila aj k súkromnej rehabilitačnej raz do týždna. Síce to išlo do peňazí, ale dala ma dokopy.

A v podstate asi pol roka som prežila len ležiac na bruchu - aby som sa vstrela. Najprv som musela mať pod bedrami naskladané paplony a vankuše, lebo vystrieť sa nebolo možné. Postupne som z toho uberala až som sa dostala dorovna.

Chce to hlavne veľa trpezlivosti, lebo to všetko ide hrozne pomaly.

Držím palce

veeveerkaa

monika h

fuh, takze ty si bola na tom tiez tak ze si nedokazala chodit. ale mas stastie ze ti to takto dobre zabralo. a ty si mala ako velku herniu?

monika h

veeveerkaa
ozon nezaberá hned a naraz (cca po 6 týždnoch som cítila výraznejší pokrok). Zabral mi v podstate ten druhý v auguste, tam sa to zlepšovalo tiež len veľmi pomaly a ked som v novembri dokázala v kuse 5 minút chodiť, tak som bola celá happy, ale som si to pokašlala sama. V decembri som mala v robote veľa, tak som to prehnala so sedením, a v januári som prišla na kontrolu už v predklone, tak si ma tam rovno nechali, najprv na infúzky, potom ozon. Odvtedy si už dávam viac pozor.