Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

mucike

veeveerkaa

invalidny - treba ist na socialnu poistovnu , ak si Z BA tak na zahradnicku 153 ..tam ti daju tlacivo Poucenie ..napisane ake doklady potrebujes dolozit , potom tlacivo Zistovacia prehliadka - to das obvodnemu lekarovi a on ti to vypise plus prilozis aktualne nalezy od odbornych lekarov , ked budes mat vsetky podklady hotove , tak zavolas do soc. poistovne a objednas sa na spisanie ziadosti , po spisani ziadosti si ta do 14 dni predvola posudkovy lekar a on ti uz povie ci si invalid alebo nie....
ZTP - treba navstivit Urad prace soc. veci a rodiny , ak si z BA tak na Vazovovej 7 , z ich web stranky si stiahni ziadost o vydanie preukazu ZTP a tam je aj priloha pre obvod. lekara ktory ti to znova vyplni a zas prilozis odborne nalezy , potom to tam podas a do 30 dni rozhodnu ci ti preukaz daju , tam uz nejdes k posudkovemu lekarovi.

dufam ze som ti pomohla...pa

veeveerkaa

mucike,

dakujem ti za info, len by som sa ta este spytala, ze kde si si toto zacala vybavovat? resp. co bolo ako prve co si urobila?

mucike

veeveerkaa

na invalidny mas narok ak je tvoj stav dlhodobo nemenny a splnas tie ich tabulky , takze ja som nemala na co cakat a radsej som si to teraz obehala trvalo to asi 3 mes. ako potom po skonceni PN to riesit , nemusis mat PN jeden rok , ale vacsinou ti to lekar navrhne po rocnej PNke , mne to navrhli na lieceni v kovacovej a to bolo 3 mes. po operacii.
ano vecsinou si ta zavolaju po 2 rokoch ze ci sa ti stav nezlepsil , ale napriklad ZTP mi dali dozivotne , lebo ten chrbat uz nikdy nebude lepsi ...ano ak mas invalidny a je jedno ci plny alebo polovic. mozes pracovat na plny uvezok ....len ked ti daju plny a ty budes pracovat 8 hod, denne a prides po dvoch rokoch na kontrolu tak ti ho mozu zkratit na polovicny ...lebo asi sa ti zlepsil stav ked mozes makat ....ale nie vzdy to plati-
takze ja mam teraz vseko vybavene a mam konecne klud.

veeveerkaa

mucike,

takze ten invalidny dochodok si si vybavila z vlastnej iniciativy hej? lebo normalne to je tusim, az po roku pn-ky. ja som nad takymto ani nerozmyslala. ani ma to nenapadlo, ak mam povedat pravdu, ze by som si mala vybavovat invalidny.

sak to ze, aj ja som uz doma tak dlho a chcela by som mat aspon nejake prazdniny, ale mne doktor ukoncit pn-ku este nechce, lebo nie som v poriadku a mohlo by sa mi este pohorsit, no je to na nic, byt stale doma.

A s tym invalidnym to je ako? to musis chodit na nejake kontroly? ze napr. ked sa ti polepsi, ze sa ti zlepsi zdravotny stav, dajme tomu po nejakom polroku alebo roku, tak ti ho prestanu vyplacat? ci ako to s tym je, nevies nahodou? a este, ze mozes poberat invalidny dochodok a pracovat na plny uvazok?

dakujem ti za info

mucike

veeveerkaa

ahoj , ja som PN od 1.10.09 a operovali ma 8.10.09 , posudkovy lekar hovoril nech taham PN az do septembra, ale mna uz to odma neavi , ja chcem mat leto volne ..troska prazdniny...
oni ma unznali invalidnou , ale pn cerpam dalej , som ju zatial neukoncila , a ked ju ukoncim tak zacnu vyplacat invalidny...

veeveerkaa

aneta57,

a doktor ti co povedal na tuto pooperacnu bolest, preco sa to nelepsi? ci sa nevyjadroval k tomu?

mucike,

ty si ako dlho uz na PN-ke, resp. aky cas po operacii? mne teraz zacina 10 mesiac PN-ky, chcela by som uz do prace, aj ked je pravda, ze si neviem predstavit fungovat tolko hodin denne a po hodine sedenia si musim lahnut. ani doktor ma nechce este pustit. stale mam bolesti, aj ked su uz miernejsie. zda sa, ze ten ozon zacina zaberat, aj ked velmi pomaly.

drzte sa!

mucike

aneta57

invalidny mi dali 45% ale predpokladam ze tebe daju cely...
Sediet vladzem take 3az 4 hodky potom si potrebujem lahnut , ale pracu si budem hladat znova na 8 hod. , tak hadam to nejako prezijem za PC.
sa mi ozvi po kontrole ze co je nove ! inak 10.6. idem na kontrolne MRko tak som zvedava ze co najdu , dufam ze nic :o)
drz sa

veeveerkaa

angelina_c ahoj,

aj mna operoval MUDr. Kollar :) on je velmi dobry lekar. A teraz uz nemas vobec ziadne tazkosti?

veeveerkaa

angelina_c ahoj,

aj mna operoval MUDr. Kollar :) on je velmi dobry lekar. A teraz uz nemas vobec ziadne tazkosti?