Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
MIRO,už som písal,že som 3 r. po OP L5S1.Za to, že sa cítim pomerne dobre, vďačím hlavne cvičeniu.Cvičím tzv.,,brnenskú"zostavu, ale upravil som ju hlavne so zameraním na chrbtové a brušné svalstvo.To je to najdôležitejšie,ostatné cviky doplňam chôdzou,ktorá je tiež velmi dôležitá. Radšej cvič menej sérii, ale kvalitne.Takže chybu nerobíš.
ahoj všetci,už som tu písal viac krát ale tento krát sa chcem opýtať kvôli cvičeniu mam L5S1 rok PN atď...začal som poctivo cvičiť lebo som zbadal že bez toho to nepôjde cvičím M.C.ale niekde som čital že je dôležite posilovať brušné svalstvo tak som pridal brušaky jasné že pomaly najprv 10..20 teraz 60 tak sa chcem opýtať či nerobím chybu..dik
ahoj aneta57,
to je super, ze sa ti to lepsi, to je uspech, len si davaj pozor v tej zahrade. ja by som uz tiez chcela zacat plavat. uz aj pocasie na to bude, aj ked by som aj na plavaren mohla zajst.
ako som si citala prispevok mucike, tak ja som dva tyzdne dozadu padla. isla som z lekarne a velmi zacalo liat, smykla som sa na tom mokrom chodniku a nepodarilo sa mi udrzat na nohach a spadla som. nastastie na ruky dopredu a nie na zadok, lebo to by bol ten horsi pripad. strasne som sa zlakla ci sa mi nieco nestalo, ale nastastie nic. som mala stastie.
tak sa vsetci drzte.
aneta57
ja mam len oskrabanu , to co tebe robili prvy krat ....
inak vcera som bola na MRku a mam tam zova nalez ale iba 2mm (ale to uz som mala aj 3 dni po op.)takze to je uplna pohodka, ale som si na 99% ista ze to nebola moja posledna operacia....keby to vydrzalo aspon 10 rokov....snazim sa davat pozor , najviac sa bojim ze niekde padnem a to bude asi koniec...
zatial je to ok , pomaly koncim s rehabkami , uz budem chodit len na elektro koli nohe.
vsetkym odporucam plavat plavat plavat je to nejlepsie , vzdy ked vydem z bazena mam pocit ze som zdrava :o)
cvicenie doma flakam , uz je to 8 mes. a faaakt ma to nebavi....uz ma nic nebavi , nudim sa...
Aneta som rada ze mas aspon malicke zlepsenie to je dolezite ...drz sa a pekne rehabilituj.pa
Ahojte vsetci,ozyvam sa lebo snad to uz bude alebo je o cosi lepsie. Ale ten chrbat to je take ze stale boli a len niekedy mam pocit -vlastne si hovorim ..aha teraz nic necitim. No tak nepoviem:je to lepsie ale len troska. Keby nebolel chrbat tak sa to ostatne asi da,taka neprijemna bol.chodidiel,pod kolenom-to su uz take srandicky..Ale robim uz vela aj beham po zahrade,dam si na kolena chranice a trham burinu lebo sa desne nudim. Myslim ze clovek ma robiz asi na co sa citi....
Bola som na komisii o priznanie inv.dochodku dali mi 70 perc.Cakam vyjadrenie na preukaz ZTP aj parkovaci preukaz vratane prispevku na benzin.
Teraz nam udreli tepla a mam bazen tak uz plavam a robim si gymnastiku vo vode ale neviem cviky musim kuknut na internet ci tam nieco nebude. Zatial len cviky z nemocnice a cinky na svaly a chrbat.Som 8 tyzdnov po oper.a o tyzden mam kontrolu.Pojdem vlakom a som zvedava co mi povedia-povie dr.durny.Bol 2tyz.prec tak preto az teraz idem.
To je fakt pravda ze sa lakernik uz dlho neozval hadam sa nema zle? Mozno uz chodi do roboty!!!Mucike preco ti dali len 45per.ty nemas menenu platnicku ani sroby??Ja uz v tom mam hokej,normalne zabudam a musim si citat spatne co kto ma za problem.
No majte sa zasa sa ozvem. Mrske napisem na mail. Tak papapa
Ahojte vsetci,ozyvam sa lebo snad to uz bude alebo je o cosi lepsie. Ale ten chrbat to je take ze stale boli a len niekedy mam pocit -vlastne si hovorim ..aha teraz nic necitim. No tak nepoviem:je to lepsie ale len troska. Keby nebolel chrbat tak sa to ostatne asi da,taka neprijemna bol.chodidiel,pod kolenom-to su uz take srandicky..Ale robim uz vela aj beham po zahrade,dam si na kolena chranice a trham burinu lebo sa desne nudim. Myslim ze clovek ma robiz asi na co sa citi....
Bola som na komisii o priznanie inv.dochodku dali mi 70 perc.Cakam vyjadrenie na preukaz ZTP aj parkovaci preukaz vratane prispevku na benzin.
Teraz nam udreli tepla a mam bazen tak uz plavam a robim si gymnastiku vo vode ale neviem cviky musim kuknut na internet ci tam nieco nebude. Zatial len cviky z nemocnice a cinky na svaly a chrbat.Som 8 tyzdnov po oper.a o tyzden mam kontrolu.Pojdem vlakom a som zvedava co mi povedia-povie dr.durny.Bol 2tyz.prec tak preto az teraz idem.
To je fakt pravda ze sa lakernik uz dlho neozval hadam sa nema zle? Mozno uz chodi do roboty!!!Mucike preco ti dali len 45per.ty nemas menenu platnicku ani sroby??Ja uz v tom mam hokej,normalne zabudam a musim si citat spatne co kto ma za problem.
No majte sa zasa sa ozvem. Mrske napisem na mail. Tak papapa
Magic, tu si môžeš objednať DVD s cvičením:
www.beauty.bhlc.sk
Magic, tu si môžeš objednať DVD s cvičením:
www.beauty.bhlc.sk
ahojte vsetci.uz som sa tu dlho neozvala,ja som momentalne v kupeloch Lucky.je tu fajn ale bude mi dlho 28 dni.uz som zacala cvicit aj v posilnovni,so sestrickou a je to fajn,sice byvam unavena,ale verim ze to pomoze,aj sa zatial citi fajn nic neboli okrem krcnej,no ale to uz je o niecom inom,krize su ok.je hrozne teplo,a bojim sa za ak pride zmena pocasia tak to bude des.aneta57,tebe sa ozvem ked pridem domov,a je mi luto ze ti nieje ani trochu lepsie.a uz tu dlho nebol lakernik,ako mu je.ak sa ti chce aneta tak mi napis mail,tie si tu chodim citat....ale moc to neprehanaj so sedenim v aute lebo,este nemas dlho po operacii,a potrebovala by si aj specialnu podlozku.mas na sedenie aj tu stolicku?ja som si ju objednala cez internet.tak sa majte.
Ahojte,
uz dlhsie sledujem toto forum a je tu dost veci ktore mi pomohli. Taktiez mam vysunutu platnicku. Mam bolesti a nemocnica, rehabilitacia..... pomohli ciastocne, no stale to boli. Boli mi odporucene Brunkowej cviky ( ukazali mi asi dva ). Chcel by som vas poziadat ci nemate niekto nejake materialy - CD, DVD, kludne aj prefotene podklady...... Bol by som velmi rad a urcite by ste mi velmi pomohli. Napiste prosim na mail: michal.magic@centrum.sk
Naklady s tym spojene ucite financne nahradi. Najlepsie je to asi poslat postou na dobierku alebo sa dohodneme.
Velmi pekne dakujem