Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

kaca 1

Ahoj Agii,
V ten deň keď si objednaná na oddelenie tak budeš prijatá a vyšetrená Anesteziologom a operácia sa robí ďalší deň.
Aspoň ja som tak bola operovaná,ale aj iných pacientov tak prijímali,samozrejme mimo úrazov...
Držím Ti palce nech Ti to dobre dopadne.

agiii

Ahojte!
Mám termín na 29. júla v Nz na neurochirurgii. No bolesti sa už dajú vydržať nakoľko mám tú platničkú vyliatú a hovorí sa že vtedy to už tak nebolí a podľa mňa je to pravda. V práce to ešte neako vydržím len sedenie mi robí problémy. A ozaj operáciu robia v ten deň na ktorý som objednaná a robia to v uspatí? lebo ja o tom skoro nič neviem.

veeveerkaa

yanulla,

dakujem. ja som na tom bola pred operaciou presne tak isto, ze som nedokazala doslapovat na nohu od bolesti a tahala som si ju za sebou, preto mi aj strasne oslabla a ochablo svalstvo v nej, teraz to je lepsie lebo vsak aj cvicim ale bolest je stale.

Drzim ti palce, nech sa to neskomplikuje, nesmies na to ani mysliet. :)

ja som tiez z BA - karlovka. a tebe sa toto vsetko stalo nejakym urazom? alebo ako si k tomu prisla?

mucike

yanulla

ahoj,

paci sami ako pises ze si tahala nohu za sebou , ja som mala presne to iste:o)
tiez som z petrzalky od technopolu.

drzim palce v lieceni....

yanulla

Ahoj veeveerkaa,
velmi drzim palce, nech ti ten ozon zaberie. Veru, operacia je vzdy to posledne riesenie a prinasa so sebou rizika, tiez sa bojim este, aby sa mi to dako neskomplikovalo.
MRko po tej 1.operacii:"pretrvava nalez medialne az paramedialne sa vyklenujuceho disku doprava, s presahovanim o cca 5mm s tlakom na duralny vak a ciastocne s kontaktom na odstupy L5 bilat..",cvicila som poctivo a dodrziavala vsetko, co som sa dozvedela, no nakoniec bolest bola uz taka akutna, ze mi zakazali cvicit a uz som len tahala nohu za sebou. Teraz je to ovela lepsie, uz pekne dostupujem na celu nohu, bolest este je, ale znesitelnejsia.
Ano, som z BA, z casti Petrzalka. Inak po operacii na Kramaroch ma postavili az na 4.den, odtial ma este potom prevazali na Antolsku na neurologicke odd. a rana bola ovela vacsia - tych 10cm.

veeveerkaa

yanulla,

mne to odstranili cele, ale nejaky mesiac po operacii sa mi znova tie platnicky vyliali, ale nie natolko aby to sposobovalo taketo problemy, len ten problem mam, ze z druhej strany mam tie zrasty a tym padom mi to tam tlaci na ten nerv do nohy. Uz ma chceli druhykrat operovat, ale nakoniec sa rozhodli ze mam skusit ozon este, lebo tie zrasty by mi sice odstranili ale oni sa vytvoria znova a bojim sa toho, ze by to mohlo byt este horsie. Som sice objednana este na jeden ozon na 15.jula, tak uvidime.

Nebrala som nic take na lepsie hojenie ran. ani som o tom nepocula. nastatie sa mi aj rana hojila dobre, ale teda nikto nevedel, ze sa mi nieco take vytvori. brala som len zralocie chrupavky a este nejake vitaminy.

yanulla a aky velky nalez ti tam nasli po tej prvej operacii, co ti to neodstranili cele? ty si odtialto z BA, ked ta na kramaroch prvykrat operovali?

yanulla

veeveerkaa,
na 2.operaciu som sla po 7-ich mesiacoch od tej prvej. 1. krat ma operovali urgentne na Kramaroch a podarilo sa im len trochu vycistit vytecenu cast platnicky, bol to nezrely vyhrez. Po operacii som nemala ziadne zrasty, len ta hernia nebola odstranena a bolesti sa stupnovali. Radila som sa s viacerymi lekarmi, tiez som nepochodila s tou laserovou operaciou, podobne ako ty s nukleoplastikou.Na ozon bol najblizsi volny termin az teraz 1.jula, no v NZ vraveli, ze v mojom pripade by to nebolo pomohlo..podobne, ako mi vobec nezaberali kortikoidove hlbkove obstreky pod CT.
Po 1.operacii mi poradila jedna spolupacientka brat Phlogenzym na lepsie hojenie ran a proti zrastom. Brala si aj ty nieco take? Takze ty mas tie bolesti zo zrastov uz teraz, nie z hernie?
No, na 2.den som uz stala a chodila, na 6.den po operacii ma prepustili, stichy mi vyberali na 9.den v BA, mam malu ranku - tak 3cm.
Snad to bude len lepsie a lepsie, nech ten ozon uz zaberie!Drzim palce, som zvedava, co na tie zrasty povedia v NZ.

veeveerkaa

yanulla,

to je super, ze si na tom takto dobre :) snad to uz budes mat v poriadku, a preco si vlastne isla na druhu operaciu? a s akym casovym odstupom? prepac, ak si to uz aj pisala, ja som si precitala uz tolko prispevkov, ze sa mi to aj pletie, kto, co, kedy, ako :)

Ja som bola pred tyzdnom na tretom ozone, ale nic moc. bolesti su stale rovnake. idem buduci tyzden na kontrolu k mojmu doktorovi co ma operoval, tak uvidim, ake ine moznosti su na tie zrasty. Zistovala som si aj tu nukleoplastiku a teda ze u mna sa to uz neda, kedze som po operacii.

A som si citala, ze ty si uz na druhy den po operacii stala? a domov si isla na 6. ci 7. den? teeda, to je nejak rychlo nie? stehy ti kedy potom vyberali? ja som lezala sice na ortopedii v NZ ale som nevedela ze taketo rozdiely, mna postavili az na treti den a domov som sla az v 9.ty den po operacii. ale s cvicenim som zacala hned na druhy den po operacii tiez.

agiii,

a ty ides na neurochirurgiu v NZ? ci na ortopediu? a teda ani si neviem predstavit, ze by som az do operacie robila, ako ty, s tymi bolestami. ako to zvladas?