Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
Yanulla!
Ďakujem za odpoveď.
A ako si sa dostala domov z nemocnice? Autom?
Ahoj Ági,
no, to je skoda, ze Ta nemohli uvolnit z prace, asi nevedia, co su to bolesti s herniou. V NZ to slo velmi rychlo, hned na 2. den sa novi pacienti operuju a domov idu vacsinou na 6-7. den po operacii. V 1.den po operacii uz budes moct stat,hned sa zacina aj s cvicenim, sediet sa smie tak po 2-3 tyzdnoch. Ked Ta pustia z nemocnice, je dobre si este vybavit hospitalizaciu na rehabilitacnom.Tak drzim palce!
Ahoj veeveerkaa,
nastastie to rychlo leti a zlepsuje sa to:-). Kedze to bola uz 2.operacia, tak to bolo potom po bolestivejsie, dokonca som tam mala aj opuch, ale nasadili mi kortikoidy v infuzkach na dva dni a bolesti sa postupne zmiernovali. Teraz je to uz ovela lepsie, hoci este mierne bolesti su..vacsinou navecer, ale to pominie. A ty ako veeveerkaa, je to uz lepsie po tom ozone? Ty si fakt ides vybavovat ten invalidny? Ale asi nic ine nezostava, chce to trpezlivost a cas. Inak, ja som uz tiez 9 mesiacov na PNke, ale snad sa do roboty uz v septembri budem moct vratit, zoberiem karimatku pre pripad nudze:-)
Yanulla!
Ešte jedna otázka: koľko si musela byť v nemocnici v NZ?
Ahoj Yanulla!
Ďakujem za odpoveď. Som rada, že ti dopadla dobre tá operácia. Ja som už raz dostala termín na 1. júla ale som musela odvolať lebo do 23. júla ešte musím pracovať. Dúfam že dostanem ďalší termín na začiatku augusta. Ági
yanulla,
uz si po tej operacii? to odvtedy ubehol uz mesiac? ako to rychlo leti :)
ako ti je??
Ahoj Agi,
ja som bola operovana v NZ pred mesiacom, mozem len doporucit! Hmm, ohladom toho preplatenia operacie pokial sa nedas vypisat na PNku by ti asi najlepsie vedeli poradit v tvojej poistovni.
Taktiez planujem navrat do roboty po cca 3 mesiacoch (dufam), no uvidi sa podla vyvijajuceho sa zdravotneho stavu a podla odporucani doktorov..ak mas moznost si tam lahnut, tak je to velke plus, no zvycajne zotavovanie sa po operacii chrbtice trva pol roka.
Drzim palce na uspesnu operaciu!
Dobrý deň! Budem mať operáciu hernie disku v Nz. Musím byť vypísaná počas operácie aby mi poisťovňa platila zákrok? Jaj, ešte jedna hlúpa otázka: môžem sa vrátiť do práce po 3 mesiacoch ak mám možnosť tam aj lahnúť? Ďakujem za odpovede. Pekný deň! Ági
miro70,
chybu nerobis, ak nerobis uplne brusaky. pri hernii sa spravne mas dvihat iba po spodny uhol lopatky, to znamena, ze spodkom lopatiek sa musis dotykat podlozky ako aj celym zbytkom chrbta od lopatiek dole. a bradu nemas prikladat na hrud.