Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

veeveerkaa

mucike,

mne ked pichali to PRT, tak mi tu oblast chrbta nastastie umrtvili, takze som to necitila vobec. ale pichal mi to nejaky prave cerstvo promovany doktor, takze nebolo to tiez na prvykrat pichnute, ale kedze som to necitila, tak som to vtedy nejak neriesila.

s ozonom to bolo horsie. to mi pichali bez umrtvenia a velmi blizko nervu, takze to mi v nohe brnelo a bolelo to, ze som myslela ze mi noha odpadne. no potom to bolo uz fajn. dalo sa to.

a ty sa uz citis na to, aby si isla pracovat? drziim ti palce! ja by som hrozne tiez chcela, sak som doma uz vyse 10 mesiacov, ale ked stale sa neda.

aneta57,

tu akupunkturu chcem aj ja vyskusat, poznam ludi, co im to pomaha, aj ked sice neboli operovani, tak ale uvidime. treba verit, nieco zabrat proti tej bolesti musi. mne inak zaberaju prasky Flector, tie ked si dam rano, tak po cely den necitim bolest, ale tie predsa tiez nemozem brat cely zivot, takze skusam uz kadeco.

Dnes idem na kontrolu k mojmu operaterovi, tak som zvedava, co povie...

aneta57

Mucike zdravim ta a tesim sa ze uz ides do roboty!!Len aby sa ti to nezhorsilo.Ale mozes si aj odpocinut nie-myslim v praci lahnut. tO KDE ROBIS ZE SA DA lezat? Len chod aj ja by som uz utekala lenze u nas titanovych je to horsie. No co ti poviem..snazim sa zit s bolestou chrbta nadalej,niekedy lepsie a potom des!!!Ale vytrvalo cvicim a to je fakt asi to najdolezitejsie. Len kedze mam osteoartozu tak uz velke zmeny asi nenastnu. Cely den stale nieco robim,kupem sa v bazene,aj ho vysavam trham burinu na kolenach s chranicmi a ide to. No tak co by som chcela? Este asi skusim akupunkturu ale az dostanem peniaze za dochodok lebo je to drahe.Som taka skepticka,vela citam aj o vselijakych liecbach-alternativna ktorej nejako neverim. A na bylinky som alergicka tak neviem ako by to dopadlo...
Ja sa do roboty nechystam ale v oktobri mame skolenie v tatrach na tyzden. Tak sme styri kamosky tak ideme. Mozno sa mi stav nezlepsi ale nemozem byt stale doma.
Obcas skocime do kina dame kavu,pukance,mineralku a je pohoda.Aspon ze to....
No neviem co este..vracia sa mrska z liecenia tak vam nieco asi napise,ze vraj dost narocne.
A lakernik sa nam kde stratil? Ozvi sa!!
Pa majte sa zasa napisem.

mucike

miro70

upne sa v tebe vidim ...:o) ja som podstupila PRT ako poslednu moznost pred operaciou , davala som tomu velke nadeje a teraz to aj lutujem .. poznam ludi ktory chodia na tieto obstreky po operacii kazdych 6 mes. a robi im to dobre.
uz si napametam aku velku mas herniu , ale mne dvaja neurologovia povedali ze PRT nema vyznam , dvaja neurologovia nech to skusim ...topiaci sa aj slamky chyta....
naozaj ti drzim palce aby to aspon tebe pomohlo ... inak neviem ako moc sa bojis bolesti , ale mne az po tom skvelom PRT povedali ze je mozne dat pacietovi premedikaciu tzn. ze ti daju lieky na upokojenie a ty sa celu dobu usmievas....
me doktorka povedala po mojom 45min. reve , ked sa trafila na 3 krat ze som to velmi zle znasala....bla bla bla ..no ak neviem ked ti 2 roky nieco tlaci na nervovy koren , a mas bolesti a oni ti tam este slahnu ihlu tak co sa cudovla ??
aby som ta uplne nevystrasila tak bolelo len to ked sa trafila k mieche ..cize ma to 3 krat zabolelo ale riadne ...ze mi nozka vyletela ..a potom ked mi tam napustala tu tekutinu som mala pocit velkeho tlaku a samozrejme bolest

...neviem ako veeveerkaa ? teba to neboleleo ?

miro70

mucike ahoj,,no aj mne to odporučili včera v NZ ale ten mudr.Filipský je už v neštátnom zariadení(má niekto s ním skúsenosť)tak preto asi tie €..keby že viem že ta operácia dopadne ok tak neváham ale keď ani oni nevedia povedať či sa to zlepši že vraj 50 na 50 tak chcem skúsiť ešte PRT,a napokon ma aj tak
budú operovať ako to vravel môj obvoďák lebo už nebudú mať čo na mne vyskúšať....

veeveerkaa

miro70

nepocula som o tom, ze by sa za to platilo niekde. mne ked davali PRT tak som hospitalizovana nebola a neplatila som. poistovna to preplaca.

a inak ozon a PRT je rozdiel. ozon neuhradza cely poistovna. teda v ziline ano, ale inde nie.

mucike,

to na tej antolskej maju taketo praktiky? strasne nieco... antidepresiva na neurologii. tym ti herniu asi nevyliecia. to je pristup!

mucike

miro70

to si ma zaskocil s tym platenim ...ja som to mala zadarmo , normalne odporucanie neurologa....je ale pravda ze som bola v tej dobe hospitalizovana na neurologii , kde mi na moju 9mm herniu skusali davat infuzky ...tak som im povedala ze infuzky su na dve veci a potom mi supli PRT a povedali ze do 48 hod. by sa mal dostavit efekt jasne ze sa nic nedostavilo , tak vies co somnou robili ??? zacali do mna sypat antidepresiva na neurologii !!! a kazdy den sa ma chodili pytat ci ma to uz menej boli ...lenze ja som nevedela co mi davaju lebo v nemocnici ti to nasypu a ty to zjes ...tak som im povedala ze ano ze ma to menej boli ked prspim 23 hod. denne ....a tak som si dohodla operaciu....

miro70

Dik moc..aj ste za to platili, v Kežmarku chcú 80-120 €, keď som bol v Žiline na ozóne tak to hradila poisťovňa som s toho trochu zaskočený...