Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

veeveerkaa

dakujem mucike,

dnes som bola u jedneho lekara na konzultacii v ruzinove, ze co so mnou dalej a on mi tam spominal toto vysetrenie, tak na to chcem ist, nech aspon zistia nakolko je ten nerv poskodeny.

ja som si zacala vybavovat ztp preukaz a invalidny lebo uz budem mat rok pn-ky pomaly.

a mucike ty mas kolko rokov ak sa smiem spytat? ak nechces tak nevrav :), len ma zaujimalo, ze v akom veku si ze mas taketo problemy...

mucike

baby ,

ja som sice ukoncila PNku , ale do prace nejdem , ja som bola na PN v ochranej lehote , takze od 1.7. som na urade prace :o) 6 mes. dovolenka .od zajtra idem na kurz tak si tam vyskusam 8 hod. sedenie , ale bude to obden , tak vam dam vediet.
Inak ak by sa chcel niekto z tohto fora stretnu a pokecat nazivo o nasom trapeni tak ja by som bola rada som z Petrzky.
Na toto forum prispievam uz viac ako 2 roky ..pred operaciou otazky a teraz vacsinov odpovedam ...uz je to dlho...

mucike

veeveerkaa

no ja som neplatila , ved na to mas asi vymeny listok ...urcite to hradi poistovna ...mne to robili od krizov dole k pr. nohe ...najprv mi prikladal take lektrody ktore dost kopali ale nebolelo to ...a potom mi pichal taku dlhhu ihlu ..tiez to nebolelo ...resp. som to necitila lebo mam tu nohu chromuu...sak na vysledkoch sa to aj ukazalo...tam mi zistili supraganglionarnu leziu v krizoch , cize ja to mam poskodene uz hore a preto signal nejde dobre do nohy...
na vysetreni som bola 2krat a nebolelo to , trvalo to asi 5 min.
drzim palce pa

mucike

baby ,

ja som sice ukoncila PNku , ale do prace nejdem , ja som bola na PN v ochranej lehote , takze od 1.7. som na urade prace :o) 6 mes. dovolenka .od zajtra idem na kurz tak si tam vyskusam 8 hod. sedenie , ale bude to obden , tak vam dam vediet.
Inak ak by sa chcel niekto z tohto fora stretnu a pokecat nazivo o nasom trapeni tak ja by som bola rada som z Petrzky.
Na toto forum prispievam uz viac ako 2 roky ..pred operaciou otazky a teraz vacsinov odpovedam ...uz je to dlho...

mucike

veeveerkaa

no ja som neplatila , ved na to mas asi vymeny listok ...urcite to hradi poistovna ...mne to robili od krizov dole k pr. nohe ...najprv mi prikladal take lektrody ktore dost kopali ale nebolelo to ...a potom mi pichal taku dlhhu ihlu ..tiez to nebolelo ...resp. som to necitila lebo mam tu nohu chromuu...sak na vysledkoch sa to aj ukazalo...tam mi zistili supraganglionarnu leziu v krizoch , cize ja to mam poskodene uz hore a preto signal nejde dobre do nohy...
na vysetreni som bola 2krat a nebolelo to , trvalo to asi 5 min.
drzim palce pa

veeveerkaa

mucike,

hej to bude ono, ja som to len pocula ako mi to doktor hovoril ale to E-cko som nejak prepocula a som sa zabudla na to opytat potom uz :) dakujem ti moc. idem si to pozriet. inak plati sa za to?

mucike

veeveerkaa
EMG www.zdravie.sk

predpokladam ze urcite to robia v kazdej nemocnici kde maju neurologiu , alebo aj niektori neurologovia to maju na ambulancii , mne to robili na antolskej..

mucike

veeveerkaa

nie nahodou EMG ? to je nebolestive vysetrenie nervov a zistia ti tam poskodenie nervov aj silu svalov...

veeveerkaa

ahojte,

poculi ste uz niekto o MG vysetreni? alebo nieco take? mala by sa tym vysetrit funkcnost nervu sa mi zda. len neviem kde sa nieco take robi

mrska

Tak ahojte vsetci,vcera som prisla s kupelov.No,ked ma lekar vysetroval v piatok dal bol velmi spokojny v akom som stave po takej operacii a do spravy mi napisal prepustena s velmi dobrou funkcnostou chrbtice.teraz akoze sa mam citit ze tam nic nemam,ale hovoril,ze po tychto nasich titanoch :),je malo tak rozhybanych ludi ako som ja.no len aby to vydrzalo aj nadalej.ale to ma zasa nevidel ked sa meni pocasie,jasne ze su tam bolesti a aj nohu citim poriadne.ale vycvicili ma tam naporiadok,vela plavania,cvicila som uz po pol hod. v posilnovni,a potom 20 min. na stacionarnom,no makacka.chodila som spotena ako handra...len ma zacala boliet krcna chrbtica,tak ma to trapi,aj tam ma bolela ale hnusne tri dni v kuse.no uvidime ako to bude dalej....ale ak mam poradit kazdemu kto je po opracii,dodrzujte vsetko ako vam povedia,netreba sa k nicomu silit,premahat,ze ja to dokazem,a hlavne cvicit aj ked su tam len dychove cvicenia,viem je tam vela sebazapretia,ale da sa to..vsetkym vam drzim palce...ahojky...