Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
motylik17
super :o)) chce sa este niekto pridat ?
a kde a kedy ? v karlovke poznam Bilu pri tom zdravotnom sredisku , alebo ak bude pekne mozme aj u nas v Petrzke na Drazdiaku Oaza , alebo mne je to uplne jedno ...vikend mam volny a potom bud utorok alebo stvrtok ...mozem sa motylik opytat kolko mas rokov...?? a uz si po operacii ?
mucike,
velmi rada by som sa s tebou stretla, som z Karlovky. Na tomto fore som nova, hoci ho sledujem uz skoro rok, odkedy sa mi zhorsili problemy s driekovou chrbticou...
mucike,
termin som mala este minuly rok, 29. oktobra ma operovali.
to hej, iste si si potrebovala aj zvyknut na taku zataz, sak po takom dlhom case to jasne ze este bolelo, ale je fajn, ze to uz zvladas takto dobre. ja som zvedava ako si budem zvykat prve dni v praci, ked do nej nastupim. to bude tiez velmi tazke aj kvoli tej bolesti do nohy co mam zo zrastov, ale trochu to polavuje, tak snad to bude uz len lepsie a lepsie.
inak ja som ani nevedela, ze tolkoto ludi ma takyto problem, ze az na operaciu, ako si to tu citam, tak tych ludi stale pribuda a to v takom skorom veku...
veeveerkaa
a kedy ti dali termin ?
no na kurze je to uz omoc lepsie , prvy krat som mala kurz v piatok to som mala velke problemy so sedenim uz po 2 hod. a ked som dosla domov tak som musela lezat a v sobotu som este citila chrbat , potom v pondelok som vydrzala dlhsie take 4 hod. a potom som sedela na kostrcovom vankusi , je dobre to ze je to obden , aspon si odychnem , teraz v piatok som uz v pohode obsedela , sice viac krat striedam polohy ale ked pridem domov , chrbat neboli a ani nemusim lezat...tak asi som sa len potrebovala preniest cez tu prvotnu bolest , ...dufam ze to bude uz len lepsie , a ked si najdem pracu tak vydrzim sediet tych 8 hod.
Aneta57 ako ? co mas nove ?
mucike, pippi,
neviem, preco mi to teda ona takto povedala. nevypisala mi ich s tymto odovodnenim. tak som sa aj bala, ze mi termin nahodou padne na tie dni, ale nastastie sa tak nestalo.
mucike,
ako pokracujes na kurze? da sa to vydrzat? pomaly si zvykas?
Pekný večer.
Mucike, veeveerkaa,
ja som to, že budem brať lutenyl, povedala aj internistke aj na ARO,kde som bola odniesť výsledky z interného. A ani jedna lekárka s tým nemala problém. Dokonca ich to ani veľmi nezaujímalo, ako keby to bola normálka. A norethisteron (pri prvej operácii) mi doniesol lekár, ktorý ma operoval, keď sa termín mojej operácie neplánovane posunul o pár dní.
Prajem všetko dobré a držím palce, aby sa vaše problémy odstránili. (sledujem toto fórum asi jeden rok)
ja som isla k mojej gynekologicke pred operaciou s tym ze ak mi daju termin operacie v case ked budem mat kramy, tak ci by mi mohla predpisat norethisteron a povedala mi, ze v ziadnom pripade, ze pocas operacie v narkoze nesmiem brat ziadne hormony... tak neviem
agiii,
myslím, že mať menštruáciu počas operácie nebude veľmi príjemné. Lepšie je dať si predpísať lieky na posunutie cyklu - ja som pri prvej operácii platničky brala norethisteron (vybavil mi ho priamo môj operatér) a pri druhej som brala lutenyl (predpísala mi ho gynekologička). Ani v jednom prípade som s tým nemala problém, myslím narkózu a pod. Netvrdím, že to nejde aj bez toho, ale ja som chcela mať aspoň o jednu starosť menej a bola som s tým spokojná.