Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

veeveerkaa

mucike,

ja este doteraz pri jedle stojim, aj doma, mame taku vysoku skrinku, tak ze akurat mozem pri nej stat a jest. som si tak uz zvykla z nemocnice a ani mi to nevadi. mne v operacny den doniesli az veceru ale nezjedla som ju, lebo akonahle mi otvorili ten poklopec a som to ucitila tak mi doslo zle. ale cestou z operacky som si vo vytahu pytala jest aj pit. a dali mi iba suchy rozok ktory som vlastne tiez nezjedla :) a po stojacky som v nemocnici zacala jest az na stvrty den po operacii, dovtedy som jedavala po leziacky v posteli.

dve hodiny sediet je aj pre mna moc, ale tak to si asi zvyknes. len to striedaj, ja napr aj ked som isla do kina, tak sme si rezervovali miesta v uplne zadnom rade a polku filmu som presedela a polku prestala :)

drzim ti palce, aby si to na tom kurze vydrzala, bez bolesti, inak mne na bolest velmi zabera flector, to je vlastne asi tak jediny liek, co ucinkuje, ze necitim vobec ziadnu bolest! inak mi pomaha ked si lahnem aspon na desat minut... ale zatial cely den fungovat na nohach si nedokazem predstavit lebo to je bolest.

Drz sa!

mucike

baby ,

tak v piatok som bola na kurze ktory bol od 8 do 15-tej , uz po dvoch hod, som nevedela obsediet , a po 4 hod. som uvazovala o Flamexine (na bolest) ked som dosla domov lahla som si a po dvoch hod. vsetko OK.tak uvidime kurz trva este dva tyzdne , dufam ze sa mi podari ten chrbat vycvicit , doma by som sa nedokazala prinutit tolko sediet, hned jak by ma bolel by som si lahla.

to mi pripomina stav pred operaciou kedy som bola v nakupnom centre a mala som take bolesti ze som si tam nadrzovku lahla na lavicku na pol. hodku a potom bolo lepsie , a to som ficala na liekoch na bolest...

mucike

veeveerkaa

ked hovoris o tej polievke ..mne v operacny den ani jest nedali a to ma operovali rano o pol osmej ...prve jedlo mi doniesli ranajky na druhy den , ale tie mi zjedol operater :o) lebo rano mi vyberal dren a jemne som z toho bola v soku tak som ani ranajky nechcela ...takze prve jedlo bola polievka na obed ktoru som jedal postojacky , mala som ju polozenu na parapete a ta bola akurat v takej vyske ako brada ...na tej parapete som jedla tyzden :o)) a potom dalsi tyzden som jedla na muriku s takou vyvysenou kockou ..to mali pre tych co nemohli sediet ...a babicky ze sak si sadnite slecna:o))
a na 14 den mi dovolili sadnut pri jedle...
ako sa mi to stalo ...uraz , bezala som a padla na brucho , zaprastalo v krizoch to bolo presne 25.5.2008 a odvtedy som skusala vsetko a nakoniec 8.10.09 ma operovali ...posledych 9 mes. som bola na liekoch a pecenka uz odchadzala...a bolesti - krce do nohy sa nedali vydrzat..
fuj ked si na to spomeniem...

agiii

Ja musím ísť na operáciu. Už to nemôžem odkladať. Toto je už môj druhý termín. Aspoň to otestujem a možno, že s tím potom pomôžem iným. No bude čo bude, vydržím to.:-D

veeveerkaa

agiii,

ani ja si to neviem predstavit tak ako mucike. mna postavili az na treti den po operacii a do sprchy som mohla az na stvrty ci piaty den. ale tak ak to tebe vadit nebude, tak to neries, aspon to budes mat cim skor z krku celu tu operaciu...

mucike, presne aj ja si na to spominam s tou zubnou pastou :D a este aj ako som jedla po leziacky polievku a cela zababrana jak mi stekala az na vankus :D ked si na to spomeniem, vtedy to vtipne nebolo ale teraz sa smejem :)

mucike a tebe sa to ako stalo cele? ja som sa to uz asi aj pytala, prepac ak ano, ale precitala som si tu uz tolko roznych prispevkov od roznych ludi ze sa mi to pletie :)

mucike

veeveerkaa
ja mam 28 rokov ...

agiii
no poviem ti z vlastnej skusenosti ze mna postavili na nohy na druhy den a do sprchy som isla az na 3 den aj to len zo spodu ...a neviem si predstavit ze by som si mala menit tampon alebo vlozku v tom stave , ked som ani hlavu nevedela preklonit a nieto este trup ...tak neviem ci ti nebude vadit ked ta bude riesit osetrovatel ...
no ja by som nesla cez menstruaciu...

to mi pripomenulu ze ked som si umyvala zuby tak mi vsetko stekalo po brade na koselu, lebo som sa nevedela predklonit..:o)

agiii

Ahojte!
Teraz som volala do NZ. Povedali mi, že to nieje žiaden problém - to nieje kontraindikácia, že budem mať krámy. Len mám priniesť so sebou tampóny.

veeveerkaa

agiii,

to problem podla mna urcite bude, pretoze ked ta budu operovat tak na sebe nebudes mat nic oblecene, cize ani spodne pradlo a po operacii nemozes vstat a ist do sprchy, takze vadit to urcite bude. mna sa toto doktor ako prve spytal, kedy budem mat kramy, lebo ze pocas operacie nemozem mat a nemozes uzivat vtedy ani ziadne hormony na oddialenie kvoli narkoze.

agiii

Ahojte!
Chcela by som sa opýtať či je problém keď budem mať počas operácie menštruáciu? Sestrička ma nepýtala takže neviem. Ďakujem