Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

mucike

aneta57

tak si uzi tie oslavy :o))

ta obdivujem ...to kazdodenne cvicenie doma , mna to omrzelo asi po 3 mes. , ale je pravda ze mne staci ako telocvik taka kratka prechadzka , ale mam aj dni ked sa ani nepohnem z postele a nepohnem prstom , potom mam tiez problem sa na dalsi den postavit z postele ...zapraska mi kazda kost v tele a idem...
uz nech znova začnu rehabky ...30.7. idem na antolsku na rehabilitacne , tak predpokladam ze mi zas daju indiv. TV a elektro...

aneta57

Mucike to by bolo fajn. Vola sa to Pizzeria Emilia a je to tam ako si hovorila.Tento tyzden od 26.7. tu budem mat sestru ale potom ten dalsi by to bolo mozne.Moja mail.adresa je ancacko@gmail.com tam si napiseme aj tel.cislo a dalsie instrukcie nasho stretnutia ok??!!!
Fakt ze ma v spanku nic neboli lebo si davam aj tabl. na spanie. Ale ked vstanem tak to je tiez nieco,na naohu sa neviem kolkokrat postavit vankusiky a kosti bolia,chrbat ani nehovorim. urobim si jest a kavicku dam do mraznicky a vrham sa na zinenku :) ked som uz ako tak happy po cviceni a jedle vratane kavy tak nasleduje pravidelna stolica :) lebo ako vsetci dobre vieme je to zaklad me uspesneho dna....potom sa potesim so zvieratkami-psikmi dam im haminy postiskam ich a uz plavam..najlepsie hola to mi robi dobre. Nemam tu ludi okolo su v praci a jedna suseda na mna nevidi lebo mame samu zelen.
Citam casopisy knihy a ked sa blizi tak 14hod.a je velmi teplo tak si poviem ze to uz je poobede a chcelo by to pivko.
Nieco vypijem a volam a volam kamoskam a kamosom z nemocnice. Niekedy aj hodiny vydrzime kecat,porovnavame nasu bolest a trapenie. Nema to nikto lahke..
Tak ze pocasie sa zhorsilo a mne nezostava nic ine ako od pondelka pit-mam zrovna meniny a pride ta sestra Hana a ja som Anna to bude coro moro.... Ja som ceska a tam je kazde meno zvlast.
No majte sa vsetci a ...treba vydrzat...:))))Piste!!

mucike

veeveerkaa

ak sa chces stretnut tak to mozme posunut , mne je to jedno ..ako chcete baby...

moja chroma noha ? ...nohu si citim , teda viem ze ju mam , len je taka tazka , je to spredu od kolena dole a zoz zadu od zadku cez stehno lytko az spodok nohy ...ked sa jej dotknem tak to citim ale tak tupo -priklad ked ma pichnes ihlou tak to necitim vobec ...noha ma boli len ked si vyvrtnem clenok , lebo jak mam ochrnute nervy-svaly tak je nestabilny. taktiez ked mam krce tak tie citim . a inak to vyzera tak ze sa neviem postavit na petu ani spicku , alebo ked lezis a mas vystretu nohu a pritiahnes si prsty na nohach k sebe tak mi ide noha do sikma za palcom, taktiez neviem skrcit prsty na nohach ....sak ti ukazem ked sa stretneme
drzim palce na PRT a to ti idu robit ambulantne ? prečo vlastne na to ideš, mas velke bolesti po operacii ?

veeveerkaa

aneta57,

ty mas velku vyhodku, ze mas doma bazen :) ja mozem chodit plavat len v ramci rehabilitacii na kramare, alebo som chodila na pasienky alebo do iuventy na plavaren, ale tie teraz zatvorili, kedze je leto, takze musim cakat az do septembra. aspon, ze v ramci rehabilitacii mam aj plavanie.

mucike, motylik17,

ja sa nebude moct zucastnit, dnes mi volali kvoli terminu na PRT-cko a idem tam vo stvrtok rano na 9:00 hod. mrzi ma to, tak sa aspon vy dve stretnete.

inak ja som si uz tiez zacala vybavovat invalidny dochodok, v pondelok idem akurat do socialnej spisat ziadost objednali ma, tak som zvedava, ako to bude prebiehat a ako to dopadne cele. aj ziadost na ztp preukaz uz mam podanu, tak cakam uz len na vyjadrenie od tych posudkovych lekarov...

ja do kupelov nepojdem asi vobec. lekar mi to neodporuca. aspon zatial nie. a to som uz skoro 9 mesiacov po operacii. vraj by mi to mohlo moj stav este pohorsit. takze sa tam radsej ani nejak moc netlacim zatial.

mucike,

ty teraz ako mas tu nohu chromu, tak v nej vlastne necitis absolutne ziadnu bolest? a mas ju vlastne uplne chromu ci len ciastocne? lebo neviem si to predstavit ake pocity mas, ci nieco citis ci nie...

mucike

motylik17 veeveerkaa

ja sa tiez prisposobim , len ak to bude v karlovke tak sa stretnime pri tej Bile to je asi Segnerova ulica , lebo ine tam nic nepoznam . a aspon sa tam da zaparkovat auto.
mne tiez vyhovuje stvrtok 17.30.
?

mucike

aneta57

ty si z Ivanky pri Dunaji ? tade furt chodim ,lebo moja sestra sa nastahovala do Zalesia ...ak budes mat zaujem mozme sa kludne v Ivanke stretnut ..poznam tam tu restauraciu stara poziarna zbrojnica pri tom parku.
Len pekne cvic v bazene. Ja chodim na rekvalifikacny kurz mzdoveho uctovnictva a personalistiky , chrbat uz vydrzi ,ale tolko sa prevalujem na tej stolicke ze mam pocit ze ta skolitelkanje zo mna nervozna.
Inak mna uznali za invalida 31.5. a este mi neprisi ziadne papiere a ked som sa bola pytat tak na mna zvresla na socialke ze sak oni na to maju 90 dni ...no coment...
Aneta a kam chces ist na liecko , uvazujes aj o NRC kovacova? naozaj su tam perfektny....ziadny maser co sa ucil dva mesiace kurz , vsetok peronal musi mat 4 roc. skolu ....bola si na pooperacnom MRu ? alebo aspon rengene ?
Ja som mala pred dvoma tyzdnam taky stav ze sice krize neboleli ale take krce mi strielalo do nohy a prstov az mi ich vykrucalo , som sa zlakala a nabehla k neurologicke a ta mi zistila ze z toho ako krivam kedze ma chromu nohu sa mi zapalila kost ktora spojuje chrbticu s bedrom , potlacila mi na takom mieste a to bola BOLEST , brala som tyzden flamexin a uz vsetko ok. Ale zlakla som sa riadne.
Mas aj niekedy chvilku kedy to neboli ? a nepovedz ze ked spis :o)
a inak aby toho nebolo malo 16.8 idem na kolonoskopiu lebo mam dost problemy , ale dam sa uspat .....uz teraz sa mi sniva ze mi povedia ze ma raka ....

Aneta drz sa a plavaj plavaj ...

aneta57

AHOJTE vsetci trpitelia,hlavne mucike ktora ma vzdy oslovi lebo vie o mne uz vela. Tak ze bolesti chrbta nadalej ale viem s tym zit-je to vlastne take ako pred operaciou. Ale moja dcera ked si telefonujeme alebo skypujeme do londyna tak mi tvrdi ze podla mojho smiechu a nalady to mam lepsie ako pred operaciou. Cvicim poctivo nadalej-obcas vecer nie lebo som cely den v bazene a to je tiez makacka,ale inac sa naozaj snazim. Ale poslednou dobou ma vela bolia chodidla a vanusiky s prstami. Take mravcenie a pichava bolest-vacsinou vecer v klude. Neviem co to ma byt ale urcite je to nieco s tou osteoartrozou co stale spominam. Mala by som ist zasa na revmatologiu. Ach joj uz ma to nebavi stale po lekaroch. Cakam aj na vymer inv.doch.nic neprichadza...na posudkovom mi dali 70%ale este papier ziadny.
Mame tri male steniatka tak to je super zabava maju 2tyzdne.
Na kontrolu idem v oktobri-to bude po pol roku a dostanem doporucenie do kupelov.
Mucike co sa ucis na tom skoleni? Ja by som tu u nas v ivanke chcela zacat na jesen anglictinu. Skusim lebo obe deti v anglicku a ja nic. Mam rada aj hudbu v angl.a stve ma ze neviem o com spievaju.Prave dnes dcera zabukovala letenky na december na vianoce-uvidim ako prejdem cez skener,ale budem mat aj lekarsku spravu plus foto chrbtice.
Majte sa vsetci a napiste..pa dobru..

motylik17

tak by sme sa mohli stretnut na buduci stvrtok, okolo 17.30? Ja mozem prist aj na Drazdiak, alebo v Karlovke, prisposobim sa :)
Mam 37 rokov, este nie som po operacii, prelozili mi termin... ale dufam, ze sa jej vyhnem. Mam dohodnuty ozon zaciatkom septembra

veeveerkaa

ja by som sa tiez rada. Karlovku mam blizko. Len neviem akoby mi to vyslo cez vikend. v utorok to nemozem, lebo to idem na kontrolu k mojmu doktorovi do Surian...