Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

veeveerkaa

mucike,

aha, tak ja to nemam tak :) ja mam ztp do 06/2013 a invalid do buduceho roku a potom na oboje musim znovu na komisiu.

teda, takze takto sme dopadli...
ale tak co uz no, treba to brat tak ako to je

veeveerkaa

mucike,

dakujem, ha :)
ja to mam ale zatial len na rok, po roku musim znovu pred komisiu. aj ty to tak mas? ci ti to dali na dlhsiu dobu ci nastale?

katka0208,

a to ani si neviem predstavit ako operuju vysunute stavce. to ti ho tam vsunu spat? ci nevies sama? a ze by si to mala vrodene a zacalo to robit problemy az teraz? hm... drz sa!

katka0208

ach.... klub invalidov :( znie to strašne. no... podľa lekárov to mám vraj "vrodené", ale občas mi to pripadá, akoby to bola jedna z ich odpovedí, ktorú hovoria, keď nevedie čo iné povedať. ale tak zase môže byť, otec to mal tiež. síce asi iný stavec, ale prakticky to isté. dávali mu 4 titánové "šrubky" :) ale čo... treba brať všetko s úsmevom a čakať len dobré :)

veeveerkaa

agiii,

takze sa ti to lepsi?to je super.

Mucike,

ahoj,bola som na tej posudkovej komisii na ten invalidny dochodok a prebiehalo to tam presne ako si mi pisala.aj mi ho dali,tak teraz budem len cakat na to rozhodnutie,cm maju poslat.vraj to do dvoch mesiacov posielaju,tak asi preto to este ani tebe nedoslo...

katka0208

ahoj agiii,
to je super, že sa máš dobre. ak sa môžem opýtať, s čím konkrétne si bola na operáciu. je tu veľmi veľa príspevkov a nedá sa všetko prečítať :)
ja konkrétne idem 5.10. do BA do Ružinova. mám vysunutý stavec asi o 13 mm. takže diagnoza spondylolistéza L5-S1. ak bol niekto na takúto operáciu, tak by som sa chcela opýtať na bolesti, aké ste mali pred operáciou. mňa trochu bolia slabiny, ale to ani nie je bolesť, skôr také trpnutie, a trpnú mi nohy a zadok. a ako dlho ste boli v nemocnici? ďakujem

veeveerkaa

joj, dakujem ti mucike,ze si mi to takto ceke rozpisala. som zvedava ako to bude prebiehat u mna. zaciatkom buduceho tyzdna tam idem.