Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

mucike

ahojte v piatok 8.10. som mala rok od operacie L5/S1 9mm , teraz si kazdy den premietam co bolo presne pred rokom , tie momenty ked som zistila ze mi ostala ochrnuta noha a tak ....ale poviem vam ze to nelutujem . skor lutujem ze som to 2 roky odkladala .....
15.10. nastupujem do novej prace po roku , bude to sedave zamesnanie , chcem si zakupit spinalis stolicku ...mate ju niekto doma ?
Chrbat je super , noha tak na 70 % , tak mi drzte palce.

Otazka pra tych ktory mate dlhsie invalidny dochodok , ako to prosim prebieha pri opatovnom posudeni napr. po roku ....niekto vas vyzve aby ste si znova obehali doktorov , alebo ako ?

Cesnak ....poviem ti tolko ja som to 2 roky odkladala , a operovat som sa dala az ked som v noci nemohl spat ..resp. najst si ulavovu polohu v lahu ...poslednych 9 mes. pred op. som jedla rano a vecer po 9 liekov na bolesti ...pecienka uz bola dost zla ....mne to islo do pravej nohy , krce neznesitelne ....uz ani lieky nezaberali...drzim ti palce ...stale si nenapisala kolko cm/mm mas hernie ....?

cesnak

Som po prvej ozonterapii,mam strašne bolestia lieky už uživam ako cukriky,inač by som nespala.V dvoch miestach mi tlači hernia na miechu,a ja stracam lavu nohu.Objednali ma do Spišskej Novej Vsi do nemocnice na vyšetrenie aj ked som po magnetickej rezonancii chrptice.Idu mi vyšetrovat miechu...mam hrozne bolesti,mate skusenodti s ozon terapiou,alebo su to eura 101,v mojom stave vyhodene do vzduchu,prijmem každu radu dakujem

katka0208

Agiii,
vďaka za info. Inač mi presunuli termín operácie na 13.12. :( pretože som pred pár týždňami mala operovanú obojstrannú herniu (pruh) tak ma nechcel vziať, ale tak čo už....

yanulla

Mucike,
dakujem za rady a pomoc. Skusim si zajtra poobvolavat revizneho lekara, ci sa to da este zmenit, mozno to tam uz poslali. Ozvem sa.

mucike

yanulla

ak by si sa rozhodla pre NRC , tak napriklad vseobecna poistovna chce este taku prilohu vypisat , to si musis od poistovne vyziadat , aby sa to zbytocne nepredlzovalo.

mucike

yanulla

do Wellnes kovacova nechod , tam maju procedury mimo hotela a nie su tam odbornici .....
do tohto zariadenia poistovna posiela tzv. Bckovych -co si priplacaju , a je to skor taky rekondicny pobyt ako rehabilitacny .....ja osobne by som tam nesla.....
daj si stranku nrc kovacova tam maju ziadost na stiahnutie , nech ti ju lekar vypise , ja som min. rok v decembri cakala 11 dni od podania a to mi uz dosla pozvanka do schranky z nrc.
mozme sa stretnut ...do 14.10. mam cas.

yanulla

Ahoj mucike,
dakujem ti za promptnu odpoved :-)
Sakra, som to trochu asi pokaslala. ja som si dala kovacovu, co mali v vszp v zozname a to bola ta wellness kovacova.som si u nich teraz zistovala, ci to mozem zmenit, no tvrdili, ze na to potrebujem uplne inu ziadost a cele by to muselo ist odznova..takze by som dlho cakala. nevadi, aj v tejto druhej kovacovej su zamerani hlavne na pohybove a po operaciach platniciek, tak snad to tam bude ok. Napisem mailik. Ty si tusim tiez z Petrzky, ze? By sme sa mohli niekedy stretnut:-)
Poznate niekto tu druhu Kovacovu, liecenie pod nazvom wellness Kovacova?

mucike

yanulla

bola som v NRC Kovácová , su tam fakt super a hlavne odbornici , ja som tam bola 6 tyzdnov , platila som si denne 10€ za nadstandart -ubytovanie , a ak mas na to financie tak ti to doporucujem ,pretoze chrbtice davaja dokopy aj s vozickarmi a aj leziakmi (od krku dole ochrnuty) a tych chodia kazde dve hodiny polohovat a cievkovat , vela ludi sa mi stazovala ze sa nevyspali. Ja som bola sama na izbe.
Kazdy den som mala 9 procedur , takze ma tam poriadne nastartovali. Jednoznacne odporucam.
ak by si potrebovala este nejake info tak mi kludne napis mail mucike@orangemail.sk

yanulla

Ahojte,
mna dnes prepustili z neurologie, som po reoperacii recidivy hernie, mala som tam zapal, pooperacne zmeny a narusene nervy..uz som asi od augusta nevedela spavat. Dali kortikoidy v infuzkach a lieky - lyricu a protizapalove, analgetika. Pomohli, citim sa lepsie, aj so spankom lepsie. Uz som sa tak chcela vyhnut braniu liekov, ale co uz..ked pomahaju..
Poradit momentalne moc neviem. Cesnak, tazko povedat, je to hrozne individualne..operacia je to posledne co clovek chce, ale niekedy sa inak neda z toho dostat. Aky mas nalez? Ako dlho sa uz liecis medikamentoznou metodou?
Veeveerkaa, chcem ist do Kovacovej, akurat to schvaluje revizny lekar v poistovni..
Mucike, ty si bola v tom narodnom rehabilitacnom centre Kovacova alebo wellness Kovacova?