Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
Dakujem za odpovede:-),
veeveerkaa, ked porovnas tie bolesti, je to teraz lepsie po tych ozonoch? Dokazes uz fungovat uplne bez analgetik? Pri invalidnom vsak nebudes musiet robit celych 8 hod, nie?
Na Kramaroch su dobri..ja som tam bola na konzultacii aj u prof. Gutha pred touto 2.operaciou.
Na Antolskej som mala v podstate len cvicenie - doobeda s rehabilitacnou (lepsie, ako ked som chodila ambulantne..viac casu, a navecer cvicenie sama),chodenie po kamienkoch, tenisovych loptach, obcas masaz noh a krcnej. Hlavne to cvicenie bolo fajn a pomahalo, odporucali stimulovat chodidla (chodenie po tych kamenoch alebo si kupit daku stimulacnu podlozku).
Mucike, dakujem za radu..viem, ze PNku prestanu platit, obvodna mi vsak tvrdila, ze zatial nemam nic riesit..ale pozriem sa na to. Tiez neviem o nijakych RHB obmedzeniach ambulantnou formou.
Ozaj, pomahaju vam makke techniky?
Prosim napište mi niečo o liečbe Ozonom,mám strašne bolesti,vraj su dobry tu na vychode v Spisškej Novej Vsi,ako to je cenove jeden zakrok,kolko je potrebnych najmenej
yanulla
ja som 3 mes. po operacii tiez sedela do 30 min. , teraz som 11 mes. po operacii a vydrzim sediet aj 8 hod. , krce mam do nohy ale uz menej bolestive , chrbat neboli,inak ty uz budes rok na PNke ? to vies ze po 52 tyzdnoch ti ju prestanu preplacat ? a kym si vybavis invalidny to trva min. 3 mes. ...zacni vybavovat ....aby si neostala bez penazi.
ahoj yanulla,
ja obsedim uz aj tak hodinu a pol,ale potom musim vstat,lebo ma uz boli nerv vzadu v stehne. inak ja som uz dnes ukoncila pn-ku,po roku a jednom tyzdni. V pondelok idem do prace. neviem si to sice predstavit, ako tam budem fungovat cely den, ale tak snad to budem zvladat...
Tie rehabilitacie su velmi dobra vec. Ja som chodila na kramare, ale nebola som tam hospitalizovana,no aj tak sa tam o mna postarali dobre. A vraj ked nie si hospitalizovana,tak mas narok na rehab. kazdy polrok.
A ako to tam prebiehalo,ked si tam bola cele 2 tyzdne?aky si mala rezim?
Ja na liecenie nepojdem,neodporucil mi to lekar,tak nevadi.
A ten invalid, no co uz. aspon nejake peniazky navyse. Ja som tiez este nemala
rok pn-ky ked som si ho zacala vybavovat.sama obvodna ma na to upozornila,ze si ho mozem vybavit. Ale na komisiu ma zavolali,ked som mala presne rok a jeden den pn-ky,tak to akurat vyslo. Tusim aj mucike si ho vybavila skor. Drzim ti palce yanulla,nech sa rychlo zotavis a vydrzis dlhsie sediet :)
Agiii, ešte ma napadlo... lebo som čítala, že ti vychádzal cyklus práve na deň "D" :)), tak ako si to poriešila?, lebo ja asi budem mať podobnú "radosť"...
Ahojte,
teda baby, vy mate uz invalidny? Sakra prace..to je neuveritelne, take mlade..ach tie chrbtice.
Ja som teraz 3.mesiac po 2.operacii, nebolo a nie je to nebolestive, aj do nohy to stale ide, ale viem uz na to dostupovat. Absolvovala som aj hospitalizaciu na rehabilitacnom - na Antolskej, su tam fajn ludia a pomohli mi..naucili ma spravne chodit a hlavne tie cviky..pomahaju.
Inak, veeveerkaa, mucike, kolko vy obsedite? Ja tak max. 15-20 min. Ozaj, na to rehabilitacne (hospitalizaciu na 2 tyzdne) mame narok raz do roka s nasimi problemami, tiez mi radili, nech si to este pridem zopakovat a davaju tam aj vselijake procedury, len tie som ja este nemohla. Teraz si vybavujem liecenie do Kovacovej. Na PNke budem pomaly tiez uz rok, ale ze vraj zatial nemam nic riesit vravela obvodna - ze vedia o mne, ze je to polrocna zalezitost sa z toho dostat po operacii..no, snad, treba verit a mysliet pozitivne..
Agii, drz sa, davaj si pozor, nic neprehanaj, prajem skore uzdravenie sa!
Ďakujem Agiii, prajem ti, aby si sa rýchlo zotavila a aby bolo všetko v poriadku :)
Jaj a v nemocnici som bola týždeň. Na 6. deň ma pustili po operáícii.
Katke!
Mala som diagnózu: nález masívnej mediálnej hernie-extrúzie disku L5/S1 s velmi závažnou až kritickou kompresiou durálneho vaku a koreňov S1. Mala som bolesti v drieku a trpnutie nohy a bruchu.