Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
AHOJTE všetci,,
potrebujem po čase zase poradiť, od bolesti mam liek NOAX lenže nie je mi po ňom zrovna dobre (hlava,žalúdok atď)ale bolesť ustúpi,nuž ale keď som bol v nemocnici viem že mi podávali liek čo bol v sklenenej fľaštičke a dávkoval sa s pumpičkou videl som to aj u pacientov keď som bol na Ozóne vie niekto z Vás čo by to mohlo byť zač...:) (miro L5S1)
AHOJTE!
Ja som bola vypísaná 2 mesiace po operácii ale teraz si vyberiem dovolenku a potom v novembri sa vrátim do práce. Neviem či aj takto mám nárok na invalidné. Alebo to závisí aj od toho koľko som bola na PN-ke?
katka0208
Dúfam, že nepíšem neskoro ale chodila som na rehabilitáciu a potom som ležala. Ani som nechodila na internet. Ja som už mala v ten deň menštruáciu. Povedala som to anesteziologovi a hovoril, že to nie je problém a že to nie je kontraindikácia pri operácii. Len som si musela dať tampón. Po operácii, keď som sa zobudila pekne sama sebe som to vedela vymeniť aj keď som ležala. A na druhý deň som už mohla ísť na záchod.
Prosim Vas pomôžte mi,vo štvrtok mam magneticku a ma sa rozhodnut či operacia alebo skusime ozon,ale mam strašne bolesti,ba dokonca sa stava že sa mi podlomia a spadnem..ake analgetika uživate?mne už nezaberaju len an dve hodinky dakujem
Prosim Vas pomôžte mi,vo štvrtok mam magneticku a ma sa rozhodnut či operacia alebo skusime ozon,ale mam strašne bolesti,ba dokonca sa stava že sa mi podlomia a spadnem..ake analgetika uživate?mne už nezaberaju len an dve hodinky dakujem
ahoj yanulla,
no da sa mi dostupovat na nohu, nekrivam, uz to nie je take hrozne, hlavne doobeda, to sa da vydrzat, vtedy tu bolest ani necitim, ale od takej druhej poobede sa to zacne, stupnuje sa to az do tej pol piatej, ale da sa to zniest. obcas si lahnem na 3 - 4 minutky a fungujem dalej, a hlavne striedam sed so stojom.
Drzim ti palce aby sa ti to rychlo dalo do poriadku. V tom podbrusku to aj mna bolievalo, aj po operacii, som bola s tym v nemocnici, dali mi infuzie, na nohu mi nepomohli ale na to podbrusko ano. vraj mi to zachytilo nejaky nerv, ktory ide okolo brucha. som dovtedy ani netusila, ze nieco take ako bolest podbruska moze byt z chrbtice.
A kam ides na liecenie?
Ahoj Veeveerkaa,
super, ze sa takto drzis, dufam, ze sa to bude len a len zlepsovat:). Klobuk dolu, ze to zvladas aj s tymi bolestami..ja dufam, ze tiez sa zaclenim uz do pracovneho zivota po lieceni. Na tu nohu sa ti da dostupovat alebo este stale vidno krivanie?
Mna chcu znovu hospitalizovat na neurologii a spravit nejake vysetrenia, lebo to stale ide do noh a aj do podbruska, v poslednej dobe je aj so spanim problem. Ale tak pevne verim, ze sa to zlepsi, cvicim aj nadalej, co sa da a snad po tom lieceni bude lepsie, popripade skusim ten ozon.
Drzte sa!
ahojte,
tak ja som uz teraz druhy tyzden v praci. Prve dva dni som to zvladala celkom fajn, az som sa cudovala, potom den volna a stvrtok, piatok boli uz horsie ale prezila som. Bolesti mavam stale, ale nastastie mam tu moznost si na par minut lahnut ked mam bolesti a nevladzem uz, ale tak snad to bude casom lepsie.
ako ste na tom vy? dlho sa nikto neozval... co mate nove?
mucike,
neurolog mi hovoril ze dalsiu rehab mi vypise o tri mesiace, ze na to mam narok. to bude akurat polroka od prvej. nejak som to vlastne ani neriesila potom.ale teda dobre vediet, ze to je tak ako hovoris mucike, dik za info.
yanulla,
vybavuj si ten invalid, trva to fakt dlho. tie bolesti teraz su mensie ako pred ozonmi a uz vobec sa to neda porovnat s tymi co som mala pred operaciou, je to teraz lepsie a fungujem aj bez liekov. teda aspon sa snazim, nechcem ich brat. len raz za cas si dam flector ked to je uz velmi neznesitelne ale to sa stane tak raz ci dvakrat za mesiac. no az od pondelka ked nastupim do prace zistim, ci naozaj dokazem fungovat bez analgetik. viem ze pri invalidnom nemusim robit celych 8,5 hodiny ale tak budem ak to budem zvladat.
cesnak,
neviem ako je to z ozonom v spisskej, ja som bola v ziline dvakrat a raz v BA. v ziline som za to neplatila nic a tu v BA som platila 30 eur. neviem kolko sa plati v spisskej novej vsi.
a s tym ze kolko je ich potrebnych, u kazdeho je to inak. pocula som o takych ktorym pomohol jeden, a pocula som aj o takych ktorym nepomohlo ani pat. vraj sa ich dokopy moze dat takych pat. ja som dostala tri a je to lepsie ale cakala som lepsi vysledok. uvidime, mozno sa to este len zlepsi, lebo vraj celkovy ucinok sa dostavi az do nejakych 5 - 6 mesiacov. ale prvy ucinok by si mal pocitit tak do tyzdna. niekomu sa ulavi hned. je to individualne. a zalezi aj od toho v akom stave mas tie platnicky. mne napr. pred operaciou ozon ani neodporucali lebo som to mala v takom stave ze by mi nepomohol.