Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

katka0208

Pekný deň,
prosím Vás, teraz riešim takú vec, že už som vlastne od 14.5. na PNke. Operáciu mi bohužiaľ presunuli až na 13.12. Nevie niekto poradiť, či je lepšie ostať teraz ďalej na PN alebo aspoň na mesiac ju zrušiť a potom odznova? Aj kvôli invalidnému dôchodku, lebo neviem, čo sa potom posudzuje. Môj vš. lekár viditeľne nemá s týmto skúsenosti, keďže je to ešte lekár pre "dorast" :) Kvôli práci ma to netrápi, keďže som účtovníčka v "rodinnej firme" :) tak si prácu tak či tak teraz urobiť musím. Vopred ďakujem za rady....

mucike

dafne
moze ta poslat ako Bcko , to je doplatenie za ubytovanie a stavu , procedury zadarmo cez poistovnu ( nie samoplatca)
ale to samozrejme zalezi od tvojho zdravotneho stavu , su kupele ktore beru Bcko ako vetebrogeny syndrom ....

dafne

Chcem sa Vás opýtať či mi môže predpísať lekárka liečenie aj ked som nebola na operáciu s platničkou ?! alebo jedine tak,že pôjdem ako samoplatca ? Dík

veeveerkaa

a este ze ked uz koncim v praci, tak neviem ci to je tym ze uz cakam kedy si lahnem ale vtedy mam take vacsie bolesti v nohe ked stojim ale da sa to zniest. postupom casu si na to zvykam a dokonca po praci dokazem este aj fungovat ze niekam idem do mesta alebo doma nieco porobim.

ty to mas ako mucike?

veeveerkaa

mucike,

pravdupovediac, teraz som prvykrat pocula o stolicke asana, som si pozrela ich stranku a nemyslim si ze je na nej nieco tak strasne vynimocne. ide hlavne o to, aby si v sede mala vyplnenu tu driekovu cast chrbtice, ja som si kupila anatomicku stolicku pri lekarskej fakulte na moskovskej ulici, hned na rohu tej ulice je ta predajna s velkym napisom anatomicke stolicky a kupila som si taku ze sa jej da nastavit chrbtova klenba v drieku, je to velmi dobre, lebo si mozes nastavit ako velky ohyb v drieku chces mat pri sedeni a ci vobec. daju sa jej nastavit aj podrucky do stran aj vyskovo co je este celkom dolezite a vyska a hlbka sedu. netreba hladat nieco moc zlozite v tych stolickach. mozes si tam aj vyskusat tie stolicky a je tam mily predavac, ktory ti aj poradi. ale teda musis vediet kolko si ochotna investovat do stolicky. mozes si aj vybrat farbu stolicky, do tyzdna ti ju precalunia. ja som spokojna. ak chces napisem ti aj ich stranku, ale mam to v praci letak s ich webom, takze to az zajtra.

no a nesedavam cely den vkuse, este za ten vyse mesiac co som v praci sa mi to nepodarilo, vzdy aj stojim, striedam to. mam take vysoke skrinky alebo stoly, kde mozem pisat alebo robit nejaku pracu, pri ktorej nie je potrebny pocitac akurat aj v stoji. ale inak to zvladam, ked uz fakt ze moc nevladzem, tak si idem lahnut na nejaky stol na pat minut, kde ma nikto nevidi, ponatahujem sa a fungujem dalej, da sa to :)

no a drzim ti palce vo vybere vhodnej stolicky. ale hladala by som si taku kde sa da nastavit ta chrbtova klenba, to je dolezite.

mucike

veeveerkaa

tak dakujem za fajn info ...porad nejaku dobru stolicku alebo predajnu ? mne uz z toho sibe.
ja mam ten PC vankus na sedenie od rehabilitacnej a ked som sedela 8 hod. na kurze tak bol velmi fajn ...
ako zvladas sedenie v praci uz vydrzis bez bolesti 8 hod ? ked prides domov tak si KO a lezis ?

veeveerkaa

ahoj mucike, ja budem mat o dva a pol tyzdna tiez rok od operacie.a takto pred rokom som mala hrozne bolesti.tiez nad tym rozmyslam,ake problemy mi robilo chodenie a teraz konecne som v praci a je to lepsie. a mucike,nekupuj si stolicku spinalis,ja som bola v tej predajni,tiez som ju chcela,ale hned ma zrusili ako som povedala,ze som po operacii platniciek.aj lekar mi povedal,ze potrebujem nieco pevne a stabilne,co spinalis nie je,kedze sa ti na nej driek hybe.a ani pre zdravych to nie je stolicka na celodenne sedenie.ale v kazdom pripade v prejajni mi hned povedali,ze to nie je vhodna stolicka po takychto operaciach.tak som si kupila pevnu stolicku ale anatomicky tvarovanu a nastavitelnu.ale kupila som si v spinalise taku tvarovanu podlozku pod zadok a na chrbat do auta,ked soferujem a tlmi to dopady a odlahcuje tym platnicky ,to je dobra vec,tusim sa to vola spinsaver,ci tak nejak.drzim palce v novej praci.