Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

agiii

Betka!
Ja som bola operovaná v NZ 30.07.2010. Nemám žiadne zle skúsenosti. Ani veľké bolesti som nemala po operácii. Len 3 dni som brala injekcie od bolesti potom som ich ani nepotrebovala. Tam nikto nemal v rane nič zavedené len tí ktorím operovali krčné stavce. Pred operáciou mi tiež obviazali nohu. o 12-tej ma zobrali na operačku a o 13.45 som už bola hore. Mňa tiež ne cievkovali, dostala som mysu. Druhý deň som už mohla ísť na Wc. Mali tam aj wc s takým nadstavcom takže sa to dá zvládnuť v pohode. Ja tiež som brala Wobenzym. Odporučil mi ortoped ale treba to zaplatiť v lekárni. A že či mal účinok to neviem povedať lebo keď som začala užívať už som mala zahojenú ranu. Maj sa! Držím ti palce !

yanulla

Ahoj Betka,
Wobenzym urcite brat,urychluje to hojenie, lekari to len doporucuju. Ja som ho zacala brat hned po operacii a brala som ho asi tak 2 mesiace. Presne ako hovori Mucike, je dobre brat vitamin C, zinok, selen, mne lekari este odporucili aj B-cko, najlepsie B6 a B12.
Drzim palce!

mucike

betka1

mna operovali v BA na antolskej , a ano rano mi obviazali nohy pred op , a ked som sa prebrala tak uz som mala obvaz dole , a 14 dni mi pichali do brucha vcelicky - flexiparin ....stacilo 14 dni lebo ja som len 1 lezala , cim dlhsie po op. lezis tym dlhsie pichaju flexiparin , samozrejme to plati aj na vek

Bolesti sa neboj , ak si zazila take dobre seknutie tak operacia je oproti tomu nic , ja osobne som sa prebrala a bolesti boli fuc ,ale zas mi noha ochrnula tak neviem coho sa viac bat .

Mne ked na druhy den povedali ze sa postavime , tak som si to nevedela ani predstavit , ale bolo to v pohode , nic nebolelo , dokonca som urobila 5 drepov ...
Na noc som si pytala lieky na spanie ...stravila som v nemocnici 22 dni - 7dni ortopedia , 14 dni rehabilit.
Minuly rok o takomto case som bola este na rehabilitacnom ....jak to leti , ale nic nelutujem , a keby bolo treba tak necakm ani minutu a dam sa operovat znova.

FAKT TI DRZIM PALCE .

betka1

Ahojte,
ešte by som sa chcela opýtať, tých ktorí ste už boli operovaní, či Vám obviazali nohy pred OP a dávali nejaké lieky proti vzniku embólie.

Pôvodne som si chcela kúpiť na to určené sťahujúce pančuchy, ale v tom stave si ich určite nenatiahnem ....
Viem, že riziko pri takýchto operáciách je značné ale neviem ako to v praxi prebieha, nikto z Vás tu nikdy nespomenul, že by mu stiahli nohy obväzmi, tak ma zaujímalo či to riešenia liekmi alebo neriešia ?!?

betka1

mucike
ďakujem za odpoveď, mám strach najmä z bolestí po operácii, čo počúvam od ľudí je to rôzne. Ja teraz bolesti skoro vôbec nemám, teda po užívaní liekov prešli, ale lekári tvrdia že operácia je nevyhnutná, lebo keď to príde znova, bude to stále horšie - naposledy ma odviezla sanitka...

mucike

betka1

ja som bola operovana v BA a do chrbtu mi zaviedli dren -tzv. redon , je to hadicka ktora odvazda prebytocnu krv a tekutinu z rany , na druhy den po OP mi ju vytiahli , nie je to nic prijemne , ale trva to asi 2 sekundy , takze nic sa neboj.oproti bolestiam krizov pred operaciou to fakt nic nie je.
Mna necievkovali , lezala som jeden den a davali mi normalne misu ..na druhy den rano sup na WC:o)
Ja som zacala Wobenzyn (nikto mi ho neodporucil) uzivat 3 tyzd. pred op , ale neviem ci mal nejaky efekt....po opercii som prisla o imunitu a nalepilo sa na mna asi vsetko co islo okolo....
takze od operacie si dava kazdy den vitaminy - selen , zinok , C ,echinacea , ale aj naprik tomu som za posledny rok brala asi 6X antibiotika......

drzim ti palce pri operacii , neni to tke hrozne , pre mna bol len ten prvy operacny den , ked som musela lezat ...inak nelutujem.
drz sa

betka1

Zdravím všetkých,mám plánovanú OP v RK a chcela by som sa opýtať niekoho kto tam bol operovaný na herniu L4/S1 a pod. ako to prebieha po operácii, myslím tým hlavne WC, nakoľko všade čítam že prvý deň sa robí nevyhnutné cievkovanie a že dokonca i nejaký vývod z chrbtice z operačnej rany. Budem veľmi vďačná ak sa niekto ozve.
Tiež sa chcem opýtať či má niekto skúsenosti s Wobenzymom po OP a či ho lekári v RK doporučujú. Ešte raz vďaka.

yanulla

Katka 0208,
mne tiez lekarka tvrdila, ze invalidny nemam riesit, hoci som ju upozornovala, ze mi konci PN, no a nakoniec musim riesit ten invalidny, v utorok mam komisiu.
Tiez by som sa chcela spytat, ci ste nejako museli riesit aj svoje klby - bedrove, koleno..Mne teraz naposledy, co som bola v nemocnici na neurologii nasadili vela liekov, sa mi tam tvoria zapaly, su tam opuchy, pooperacne zmeny, po 2. operacii, no a zacina ma uz riadne trapit kolenny klb, boli stale. Mali ste niekto podobne problemy a ako ste ich riesili?

veeveerkaa

katka0208,

no automaticky to nie je. len ak mas nejake trvale nasledky.

musia ta uznat invalidnou aspon na 35 %, ak ti daju menej, tak dochodok nedostanes. to ti samotny posudkovy lekar urci percento, po vysetreni.

katka0208

Ďakujem za radu. Čiže je to teraz takto lepšie, aby to presiahlo rok??? Lebo vlastne teraz som už asi 5 mesiacov na PN, do operácie to sú ešte 2, teda 7, a potom neviem ako dlho, asi cca pol roka.... Je zjavné, že lekár sa v tom vôôôôbec nevyzná a tvrdí mi, že mne určite invalidný neprisúdia. No podľa toho čo som sa aj tu dočítala, tak pri takýchto diagnozach ho asi prisudzujú tak povediac "automaticky".... Hm?