Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
Ahojte,
Tak skúsim aj ja prispieť mojim stavom.
Mám 32 rokov a asi pred pól rokom mi diagnostikovali L5S1 hernia disku 13mm s tlakom na duralny vak, tŕpne mi cela práva noha, bolesti hrozne a už asi 2 mesiace neskutočné. Denne som na analgetikach potom mǒzem asi 3 hodinky pomenovať ako človek potom sa bolesti vracajú...
Dnes píšem priamo z nemocničneho lozka v Žiline na neurochirurgii. Zajtra ráno mám opeŕaciu tak mi držte palce. Hneď ako sa dostanem k vedomiu a pisaniu, dám vedieť ako to dopadlo a priebežne doplním info. Zatiaľ mi len zobrali krv a merali teplotu, večer dostanem prvú inekciu do brucha a do 24:00 môžem jesť a piť. Rano dostanem nejaku tabletku na naladu asi :).Na rady Betky pijem stale už mám zasebou 3litre :D.
Izba je super, je tu čisto a telka, starostlivosť zatiaľ super.
Tak idem oddychovať, tak keď sa zobudim a naberiem vedomie poinformujem.
Ahojte Franto
cesnak
ahoj , da sa aj epidural , ale to by som asi nechcela zazit ...radsej spat..., ale co sa tyka vracania pri anesteze ...stacilo aby ti dali jemnejsiu (drahsiu) anestezu a prisposobili lieky , t.j. aby ti ich podavali ked sa budes preberat do zily proti grcaniu .....vracanie je z tramalu , ktory ti davaju pocas operacie ....skus s to vybavit....
ja som uz pri prijme hlasisla ze ma nadrapuje z tramalu , ked som sa zobudila mala som v ruke injekciu s tramalom ...bolo to tam naisane na leukoplaste , ale zle mi vobec nebolo , pretoze mi dali lieky proti grcaniu ....drzim palce
betka1,idem na konzultaciu do NZ,popisala si to pekne a dodala energie....chcela by vedieť či musi byť narkoza,som epileptička a zle ju znašam,velmi dlho zvraciam...pri každej operacii mam epidural,,,,dakujem a môžeš ma posmeliť,ak sa da viac,ešte raz dakujem...ako sa maš teraz?
Ahojte všetci,pekné a šťastné vianoce,dúfam že ste všetci prežili ako tak v zdraví.
Už sa dlhšie nik neozýval,tak som rada že ste tu.
Tiež si myslím,že operácia čosi rieši aj keď nie úplne,je to beh na dlhé trate,väčšinou sa pridružia aj iné veci.
Začali ma bolieť od leta ruky,tak som sa pýtala na CT s krčnou,či to nie je od chrptice,aj rehabku som absolvovala ale neuspešne,po urputnom boji s neurologičkou mám urobené EMG,kde sa potvrdil na pravej ruke karpál,tak sa chystám na operáciu po novom roku.
Aj ja by som išla najradšej do nejakej práce,ale kde?Tam kde by sa dalo,nevládzem,ale mám podanú žiadosť do chránenej dielne,teda ak im schvália projekt.Ešte že mám od júna aspoň ako taký invalidný.Pre mňa je to úspech po tých nekonečných peripetiach s lekármi.Nakoniec stačilo zmeniť obvodného a všetko sa vyriešilo,tak som zmenila aj Gyndu a mala by som aj neurologa,pretože všetko si musím vybaviť sama ak sa chcem liečiť.
Držím všetkým palce v ich boji,lebo s podlomeným zdravím sa naozaj ťažko žije.
Ahojte vsetci postihnuti...:) nieje to d podstate o smiechu ani to oslovenie,ale uz je to tak...Ja som sa vratila z kupelov 5.12.bola som v trencianskych t.bolo velmi fajn,naozaj sa starali-jasne ze nie vsetci,vzdy sa najde niekto,ale v podstate ok. Kazdy den procedury,pred obedom moje jedno velke pivecko Plzen a uz niekedy nebolo do vecera nic ziadna procedura tak som chodila na prechadzky do bazena v nasom hoteli Slovakia a vecer uz ani nebolo sil na tanecky ktore boli kazdy vecer. Taka unava a aj bolesti..V podstate sa na mojom zdravi nic nezmenilo-ten chrbat-pozor nie krize!!Ten v oblasti od lopatiek smerom dole ku krizom-to znamena cela hrudnikova oblast stale boli.Cviky mi tam nejake pridali a tak s odporom stale...skoro stale kazdy vecer..az na vyjimky cvicim...to sa fakt stale neda. Dobre boli tie teple procedury Limoplast,parafango a 37st.bazen kde sa len sedelo a nerozpravalo. Zaplatila som si aj sukromne 2krat masaz hodinovu-bolo fajn. Je to fakt asi individualne,lebo poznam baby ktore po prichode domov aj tak necvicia,kaslu na to a ja sa snazim a aj ked neverim ze bude lepsie a je to naozaj niekedy na maslu,tak cvicim. Vsetkych co maju v sucasnosti problem a nedaj boze ich caka operacia tak nebudem nejako cicikat a utesovat..ale bolo to hrozne..ale na bolest zabudnete..len to prebudenie a potom treti den po-strasne!!!Ani tabletky na spanie mi nepomahali,chodit sa velmi este nedalo ale ale....Nemam v umysle nekoho strasit uz sa aj polepsilo v mnoha pripadoch..ja bohuzial asi nie!!Aj tak vsetkym drzim palce a treba to tak brat ze toto je svinska choroba na ktoru trpi mozno az 80%ludi..a tak stastne a vesele!!!Ozvite sa. Ps.chcela by som ist do roboty,neviem kedy ale aspon na 4hodky ale uz som dva roky doma...uteka to.... Piste!!
Áno ja mám operáciu už dva mesiace za sebou a cítim sa skvele.
Čo sa týka bolesti po prebudení, ja som nemala vobec žiadne, ostatní čo tam boli niektorí trochu bolesti mali, ale nikto sa nesťažoval na nič neznesiteľné,
v podstate už keď som sa prebudila mala som napichnutú infúziu, takže oni urobia všetko preto aby hneď po prebudení bol pacient v pohode.
Ja som sa hneď na druhý deň po prebudení išla aj úplne sama osprchovať, aj keď mi sestričky ponúkali pomoc v sprchovom kúte som to síce nemotorne a pomaly ale zvádla sama.
Nechcem bagatelizovať túto operáciu, ale čo som videla ľudí po iných operáciách - napr. sestru po cisárskom reze - tak to bolo horšie.
Ešte raz držím všetkým palce.
Betka1....z toho čo som si prečítala, som pochopila,že už sí na takej operácií bola ??