Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
Ahoj 141979,
pichat ozon bez CT? podla mna to nie je najlepsie, lebo predsa musi vidiet kde ti to picha. Mne pichali ozon trikrat a vzdy len pod CT-cko, dvakrat v Ziline a raz v BA v zeleznicnej nemocnici. V Ziline mi to vzdy pichol na prvykrat tam kde mal, asi uz vedel, kedze to robi niekolko rokov, tu v BA, mi to prepichovali, aby mi to pichli presne tam kam treba. Bolesti som po ozone nikdy nemala take ako opisujes. Iba pri vpichu to dost bolelo a brnelo mi v nohe, ale to kvoli tomu, ze ihla isla blizko nervu. Urcite sa spytaj na to CT-cko, viem ze MUDr. Konik by to v DS mal pichat pod CT-ckom a tu v BA to picha bez neho. ale u neho som ja nebola.
Ahojte od 5.6.2010 my zistili že mám vysunuté platničky L5 S1,platnička je kontakte s korenmi,spin.kanál v Ap 10 mm.Bola som minulý rok 3 krát v nemocnici čo som mala silné bolesti tiež my to vyžarovalo do lavej nohy aj som na nu krívala.Ležala som na rehabilitačnom oddelení a tam sa my trochu polepšilo a nakoniec som chodila na polikliniku na rehablitácie.Bola som na ozone v Dunajskej strede.Bola som prekvapená,že my to nerobili pod CT a hned som išla na nohy ani som neležala,začalo my to vystrelovat do lavej nohy ledva som prešla do auta.Na druhý den ma strašne boleli nohy ledva som chodila a na tretí den my to ustúpilo ale po 2 týždnoch som mal také bolesti že aj psychicky som to zle znášala tak som išla obvodnému a ten my predpísal inekcie.Trochu sa to zlepšilo.Teraz koncom mesiaca mám íst na další ozon bojím sa myslíte že je to dobré aby my to pichol bez CT?napíšte my niekto.Ďakujem
gloria s,dakujem ti pekne ano ozvem sa...
Cesnak, to bude v pohode, bol to síce môj ošetrujúci lekár, ale videla som ho asi 2 krát. Ostatní sú tam fakt dobrí, neboj. Potom sa ozvi, ako to dopadlo. Prajem veľa zdaru a skoré uzdravenie. :-)
gloria s,dakujem za posmelenie,ale čo ma seklo bolo to že ma bude operovať mudr.Halogazo...ešte raz ti dakujem
Cesnak: Ja som bola operovaná ešte v 2007-mom, tiež v NZ. Bola to hernia L-5 S-1. Po operácií nemôžeš vstať 24 hodín, ale musíš sa snažiť čo najviac obracať na posteli. Hneď na druhý deň za tebou príde rehabilitačná sestra a začneš cvičiť veľmi jednoduché cviky, každý deň sa nejaké pridajú. Na druhý deň po operácií ti pomôžu vstať, bude to trošku nepríjemné, ale v porovnaní s bolesťami pred operáciou to (aspoň pre mňa) nebolo nič. Personál v NZ je skvelý, vo všetkom vychádzajú v ústrety, sú milí. Úplatok som lekárom nikdy nedávala a to ich mám obehaných nespočet a rozdiel v starostlivosti medzi mnou a "úplatkármi" nebol žiaden. Neviem síce akí lekári sú tam teraz, ale v tej dobe tam bol jediný odmeraný a možno trochu nepríjemný lekár dr. Harangozó (jeho suchý a chladný štýl treba ignorovať). A mne po zákroku neodporúčali sedieť 4 týždne, ale dá sa to zvládnuť. Držím ti palce a nemaj strach, budeš to mať za sebou raz-dva.
Ahojte všetci!
bubinko83 - Presne tak bolí vysunutá platnička ako si písal. Nemusí to stále bolieť, vždy je to iné. Sú stavy keď nevieš sa ani postaviť a niekedy sa to dá vydržať v pohode.
No tak už dávno som tu nebola. Napíšem môj stav 7 mesiacov po operácii: Bola som operovaná v NZ 30.07.2010. Po operácii mi hneď zmizli bolesti a trpnutie nohy. Všetko som dodržala čo mi radili lekári. 3 mesiace som vôbec nesedela. Dalo sa to v pohode vydržať. Po 2mesiacoch som sa vrátila do roboti ale len na 4hodiny a to som vydržala aj postojačky. Každý deň som cvičila ale teraz poviem úprimne už to nerobím pravidelne.Ešte stále cítim bolesti v svaloch okolo rani - trošku ma to tam ťahá. Sem tam aj pichá vo vnútri ale to už je nič. V podstate môžem povedať že sa mám dobre. Ortopéd mi povedal minule na kontrole že som najlepší pooperačný výsledok ktorý videl. Jaj a pracujem ako učiteľka a teraz už učím aj tanec - no toto by som nevedela predstaviť pred operáciou.
Ahojte,5.4 nastupujem na operaciu,,hernia L4,L3,,strašne sa bojim,bola som vela krat už operovaná na iné veci,ale toto...jednoducho sa bojim..Napište mi stav po operacii,lebo že vraj nesadnem 6 tyždnov apod.Mam ešte väčši strach kvôli epilepsii.Stav sa mi horši,už nevladzem na lavu nohu,takže musim..idem do NZ,ešte chulostiva vec,davali ste uplatok akolko?neviem v tom chodiť..dakujem budem rada ak mi niekto odpiše..dakujem
vie mi niekto opisat ako boli vysunuta platnička? Mavam často bolesti v križovej oblasti smerom k zadku ,niekedy ma bolia nohy a mam ich akoby tažke.Ked ma oblast na chrbte neboli mam to cele akoby strpnute aj nohy.Najzaujmavejšie na tom je že jeden tyžden ma to boli jak svina a neviem robit normalne veci ako obliect sa,obut alebo postavit z postele a na dalši tyžden ani neviem že tam niečo mam? Je to normalne? čakam na neurologicke vyšetrenie.dakujem za každu odpoved
Ahojte,
Takze ja už mám po oerácií, ale operovali má až na ďalší deň, nakoľko tu bola pohotovosť a mali akútne stavy. Nehoda na diaľnici a tak...
Dobre že to bolo až na ďalší deň lebo ráno ma strašne bolela hlava no hrôza dali mi aj injekciu od bolesti a nič, strašne mizerne asi z tepla alebo čo...
Takže, v deň operácie mi dali dve tabletky, obviazalimfašom nohy a okolo 9:30 ma brali na sál, kde mi dali infuziu a anesteziu, potom priložili kyslík a do 10 sekúnd som bol KO :D
Prebrali ma okolo 14:00 myslím, ale som bol mimo, dostal som infúziu a večer injekciu do brucha a to je všetko...
Bolesť bola v chrbte ale dalo sa vydržať, nič extra, bol som slabý a zle sa mi obracalo a nedokazal som sa ani zdvihnúť. Cely deň som ležal a nedostal som nič jesť. Myslel som že umriem od hladu.... Len heslo ma bolelo asi po tých hadiciach ale to už prešlo...
Jedol som až na ďalší deň raňajky, obed + rezeň z domu :)
Ráno prišla rehabilitačná a ukázala mi ako sa postaviť na nohy, som myslel že sranduje ?!! Nakoniec to šlo a ani to nebolelo. Cez deň som už robil sam malú prechádzku po chodbe asi 3x.Najhoršie bolo že ma prehnalo( žeby ten rezeň), to boli fofry!!! rýchlo na wc, a potom som si nejako sadol na mixu a šlo to:), utrieť zadok nešlo tak do sprchy vystriekat a basta, všetko v pohode...
Dnes ráno už lepšie dokážem sa viac pohybovať na posteli, vstavanie už lepšie, každú hodinku sa prejdem, bol som aj na cigarku po 3dňoch ale mi to nechutilo, asi prestanem....
Tak čo sa týka bolesti čo som mal, tak sa môj stav zlepšil asi o 90% bolesť pri chodzi nemám žiadnu ( okrem rany), ale to čo mi vystreľovalo do nohy zmizlo, cítim to len keď ležim a to asi le preto lebo som na chrbte a tlačim na ranu. Keď som na boku je to ok.
Verím že operácia zahrala, ale to nechám na čas, potom sa určite ozvem ako to ide ďalej. Bol som na operácií prvi krát a dosť som mal obavy ale nie je to až tak strašne.
Ďakujem za podporu a ostatným držím prstoš :D