Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

miro70

ahoj vsetci, tak som tu po operácii v Žiline(dnes som prišiel)L5 S1 a iných drobností a musím povedať že super nie moje zdravie ale oddelenie,strava,personál už som bol aj v iných nemocniciach ale toto som bol fakt prekvapený takže kto bude váhať či ísť aj do Žiliny odporúčam.......a keď môžem reagovať na článok pred...hneď si začni vybavovať invalidný,to som bol asi ja po tých 8 mes...hlavne na nič sa nespoliehaj čo si nevybavíš ty to mať nebudeš vlastná skúsenosť :)

cesnak

gloria s,dakujem za odpoved,zajtra idem na tu rehbilitaciu,tak uvidim...mam bolesti podla počasia,ale kedy už bude teplo?maj saak by si chcela ,aby sme sa popisali viac a sukromnejšie valentinka512@azet.sk,budem rada ahoj

141979

rombin ahoj ja čo som tu čítala tak jeden si podal sám na invalidný po osmich mesiacoch marodky.Inak ked si na PN tak sa chodí na komisiu po roku a tá komisná ti povie na kolko percent Ťa uzná,ja som bola na komisii raz a pojdem 3.6 lebo marodujem 1 rok a rozhodnú čo so mnou.Ja som neni po operácii ale chodím na ozon a nepomohol zatial.

gloria s

Ahoj Cesnak, tie bolesti, keď začneš chodiť sú normálne... a kúpeľov sa neboj, to, že nepomohli mne neznamená, že nepomáhajú celkovo. Poznám babu, čo po operácii absolvovala kúpele a je úplne v poriadku a to "úplne" myslím doslovne. U mňa je to komplikované ďalšou diagnózou (ktorá sem ale nepatrí) a následnou liečbou. Žiadny lekár to síce nepotvrdí, ale z rôznych fór viem, že lieky, ktoré užívam na tú druhú diagnózu môžu spôsobiť veľké problémy. Takže to je možno aj tým. Ty sa ničoho neboj a pozitívne myslenie je veľmi dôležité, takže len tak ďalej... Držím ti palce a daj vedieť, ako sa to vyvíja. Dúfam, že budeš z tých, čo sú po operácii úplne fit :-)

rombin

No mam tiez problem z platnickou idem na operaciu nic ine sa neda uz riesit ale chcem sa opytat ako to je po opercii asi by som mal poziadat o polovicny dochodok lebo akomurar uz makat nebudem tak neiem ci mi to schvalia lebo som pocul vseli co ma niekto skusenosti z dochodkom po operacii platnicky?

cesnak

gloria s...ahoj..moja noha je naspäť moja,ženie ma to do predu,pozitivne myslim,ale mam 4 tyžden po operacii a bolesti su horšie ked som začala viac chodiť a tak.Idem na rehabilitaciu do sukromneho centra apotom by som maloa absolvovať liečenie.trošku som sa sekla ked som čitala tvoje problemy dalšie,ja mam chrpticu celu zdeformovanu,ale vberim že bude dobre apozitivne myslim,,dakujema ozvi sa budem rada..

miro70

postačí že máš diagnózu ktorá sa nezlepšuje a dlhodobo maródiš,,ja som si dal žiadosť už po 8 mesiacoch a pokiaľ to všetko prebehlo a dostal som invalidný tak to bol rok a dva mesiace(bez operácie)...na operáciu idem v pondelok do Žiliny :(

141979

veeveerkaa,ahoj už som po ozone,už my nevyžarovala bolest do lavej nohy ale pomaly som musela íst a kámoška ma držala.Mala som to také bolestivé.V noci som nespala a ešte na druhý den som musela íst na kontrolu k obvodnému.Naštastie so mnou išiel aj muž lebo ledva som išla a zobrala som si zo sebou barlu.Inak ja ju nepoužívam.Len minulý týžden sa my pohoršilo strašne ma boleli kríže a vystrelilo my to do lavej nohy,musela som celú sobotu ležat také som mala bolesti,obvodný my dal ešte nejaké lieky od bolesti.Teraz po ozone kríže bolia a nohy trpnu.Uvidím či sa my ulaví len ešte to že ma aj krčná chrbtica bolí.Aké vyšetrenia treba ked si budem podávat na invalidný prosím Ťa?.A Ty ako sa máš?

gloria s

Ahoj Cesnak, prepáč, dlhšie som tu nebola. Takže ako sa cítim po operácii? Bola som operovaná pred 4mi rokmi na L5-S1, hernia disku, 6,5 mm. Po operácii bolo fajn, len po kúpeloch (neviem prečo) už nie. Na chôdzu potrebujem francúzku barlu a bolesti sú dosť výrazné. A podľa posledných vyšetrení: C3-7 bulging diskov 1 mm, Th3-5 protrúzia diskov 1mm,Th6-7 protrúzia disku 3 mm s deformáciou durálneho vaku a s kontaktom na miechu, Th7-8 protrúzia disku 2 mm s deformáciou durálneho vaku a kontaktom na miechu, L4-5 protrúzia disku 5 mm s naliehaním na durálny vak, L5-S1 3 mm. Okrem toho nejaká tá osteochondróza a iné nepodstatné blbostičky. A v preklade do ľudskej reči : miestami až príšerné bolesti, ale podľa lekárov sa s tým musím naučiť žiť. Takže asi tak :-) A áno, som na čiastočnom invalide...

cesnak

Miro,ja iba čo som počula,že naj su v NZ,bola som tam pred dvoma tyždnami.Tvoju dignozu mali kamošky ležali dlhšie to je 48 hodin,a potom to tam pekne zvladali....aj moj docent ma hned poslal do NZ,a dakujem mu..su ozaj šikovní a ich starostlivosť je na urovni.Patrí im velká vdaka...som vychodniarka,tak akurat cesta späť sanitkou bola hrôzna.Prajem ti vela šťastia,nech ti to dobre dopadne aj ked v Žiline.Potom sa ozví...