Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
miro70
vsak to ze mozme pracovat ...a ja aj velmi chcem , po oper. som bola doma 9 mes. na PN a fakt mi z toho uz hrabalo ...pracujem uz asi 9 mes. a zistujem ze to takto dlho nevydrzim , stav sa mi zhoril tak o 30percent od kedy v praci sedim ...ale kto nam da v praci postel ?? obavam sa toho ze proste raz a mozno uz o rok budem musiet ist na plociny uvezok a potom mozno vobec nerobit ...ale to si vobec nechcem ani predstavit vsak mam 29rokov.
Dufam ze 5 rokov bude existovat transplantacia nervov a platniciek :o)
Ahoj mucike, áno mám čiastočný invalidný a tiež mám ísť na jeseň na prehodnotenie a vôbec nemám strach že by mi ho zobrali, práve že keď som bol raz na komisií tak tam povedali že po operácií dostanem viac %, myslím že operácia je už diagnóza :( a kedže sme čiastočný invalidi môžeme pracovať koľko nám zdravotný stav dovolí...
Ano,som bola ten najšťatnejši človek po po operacii,bolo fajn bolesti zmysli ale som treti mesiac a bolesti prišli,ja sa utešujem,že počasim sa zmenilo a verim že bude OK,,,čakaju ma kupele
miro70
no co ti mam na to povedat ...kazdy z nas si tu podla mna presiel tym super obdobim po operacii bez bolesti , mne sa vratili bolesti po 6mes. po oper. , a ked sa ma pytali ze ako ma to boli tak hovorim ze mnej ako pred. op.
Miro dufam ze to mas len nejaky zapal , ktory rychlo prejde a bude zas lepsie ...o ten invalidny ziadaj a na ic necakaj , ja som ziadala po 3 mes. od oper. a trvalo im to 5 mes. .....
Drzim ti palce nech sa mas lepsie
miro70
no co ti mam na to povedat ...kazdy z nas si tu podla mna presiel tym super obdobim po operacii bez bolesti , mne sa vratili bolesti po 6mes. po oper. , a ked sa ma pytali ze ako ma to boli tak hovorim ze mnej ako pred. op.
Miro dufam ze to mas len nejaky zapal , ktory rychlo prejde a bude zas lepsie ...o ten invalidny ziadaj a na ic necakaj , ja som ziadala po 3 mes. od oper. a trvalo im to 5 mes. .....
Drzim ti palce nech sa mas lepsie
Pri problemoch s platničkami je takmer vždy priznakom aj vystrelovanie bolesti do dolných končatína alebo i trpnutie končatín. To že stav je raz lepší potom horší je normálne, mne to takto oscilovalo 5 rokov až som nakoniec skončila na operácii asi za 5 min. 12.... dôležité je isť na MR vyšetrenie a potom konzultovať s neurochirurgom, či sa jedná o stav, ktorý sa dá stabilizovať na začiatku liekmi a potom pravidelným cvičením alebo či je nutná operácia, niekedy je dôležité operovať včas aby neboli potom z toho zbytočné trvalé následky.
Ahoj všetci:takže som už 16 dní po operácií L5S1 a nejakých tých drobností(Žilina) a musím povedať super,moja chronická bolesť je preč jasné pokiaľ nespravím nejaký hlúpy pohyb lebo ma to láka bez tej bolesti, chcem sa len opýtať ak z vás mal už niekto pred operáciou invalidný s diagnózy na ktorú vás potom operovali zvýšilo sa % invalidity...že vraj po operácií si mám dať žiadosť na prehodnotenie...Ďakujem