Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

miro70

Ahoj veeveerkaa
druhá operácia preto že po prvej operácií čo bola v máji mám to horšie ako pred ňou,
nevedia ani povedať čo sa mohlo stať ale vraj sa to stáva...tých 45% to je fakt smiešne :(

141979

ahoj veeveerkaa dakujem Ti za radu ja mám íst na komisiu za dva roky,uvidíme čo bude ja mám 32 a musím si nájst nejakú robotu lebo teraz nedostávam už nič a mám tiež rodinu.Bojím sa aby sa niečo neprihodilo ale bez práce to nejde.Inak neska som bola na socialke a tam my povedali,že bud my to schvália alebo nie myslím ohladom toho cestovného.Ešte raz dík

veeveerkaa

ahojte, ja mam tiez 45% uznanych. idem tento mesiac na komisiu po roku, tak uvidim ako tam dopadnem.

Miro, neviem ako to je. ale viem, ze ked som tam bola minuly rok na tej komisii tak mi povedali, ze 45% je najviac co sa dava, viac sa uz dava len v pripadoch ze je noha ochrnuta v dosledku stlaceneho nervu v nohe platnickou.

A preco ides na dalsiu operaciu? nezlepsilo sa to po prvej?

miro70

AHOJTE..
Za 19 dní idem na druhú operáciu,tiež mám CID 45% bez operácie...na jeseň mám ísť na prehodnotenie, myslíte že by som mohol dostať viac % keď budem po dvoch operáciach...

veeveerkaa

ahoj 141979,

ID od 41% do 70% = percento zdravotného postihnutia/100 x priemerný osobný mzdový bod x obdobie dôchodkového poistenia s dopočítanou dobou x aktuálna dôchodková hodnota.
ID nad 71% = priemerný osobný mzdový bod x obdobie dôchodkového poistenia s dopočítanou dobou x aktuálna dôchodková hodnota.

Narok na lacnejsie cestovanie mas iba ak vlastnis aj ZTP preukaz, vtedy mas MHD zadarmo a medzimestsku dopravu tusim s 50% zlavou.

141979

ahoj neska my na komisii uznali 45 percent.Z čoho sa vyráta ID z hrubej mzdy?alebo ako sa to vlastne ráta?mám nárok aj na lacnejšie cestovné?

veeveerkaa

ahojte vsetci,

trosku dlhsie som sa tu neozvala. Ahoj mucike, ako sa mas? citam ze sa ti zhorsil stav po nastupe do prace, resp. po tom case co si uz v praci.

Ja mam teraz uz rok a 9 mesiacov po operacii a v praci som teraz uz 10-ty mesiac. Mne sa dari celkom dobre. snazim sa striedat to sedenie so statim a chodenim. Zvladnut sa to da, bolesti mam akurat tak pri zmene pocasia a pri niektorych pohyboch. Cvicim kazdy den pravidelne a to mi velmi pomaha, uz som si na to velmi zvykla.

miro70

mucike ahoj
prepáč za ten ozón.....
mám sa fajn...keď poviem pravdu všetko je to na .... 23.8 je ešte ďaleko som ako väzeň vo vlastnom byte, a mám vážne strach aby som sa dovtedy ešte neocitol v nemocnici už nech je po tom, a to s tými tvojími 45% to ma ozaj nepotešilo som zvedavý čo povedia mne v septembri na prehodnotení po dvoch operáciach ...tak sa drž a nech je stále lepšie(nie si na faceboku)

mucike

Ahojte ,

tak som bola na prehodnoteni v ocialnej poist. a ponechali mi ID 45%.

miro70 ..ja som nebola na ozone asi si ma s niekym pleties :o) ako ti je ?