Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
Ahoj mucike...
takže som už konečne doma, po tejto druhej operácií som sa hneď cítil lepšie, deň po som behal skoro bez problémov ale ako mi povedal mudr.Filko tá platnička je chorá bude chorá a bude čakať len na to kedy spravím chybu, super optimistické, a že čas ukáže či mi skôr odíde platnička alebo stavec...takže cvičiť a cvičiť nech to čo najdlhšie vydrží :))
ahoj...je to už tak...je to boj na dlhé trate...nikdy nevieš či bude lepšie,alebo horšie po operácii...je to jednoducho poriadný risk...ja idem s tým,že mi chcu pomôcť a nie naopak...aspon sa to snažim tak brať...tak dufam,že to bude ok...len nech je to už za mnou...lebo to čakanie je hrozné....určite sa ozvem ako to dopadlo...
ahoj dafne,
mne sa to cele zacalo bolestou ako keby od natiahnuteho nervu, neskor zacala noha trpnut. a mala som ju neskor strpnutu uz stale a potom sa pridala bolest v zadnej strane stehna a lytka, ze som uz ani chodit nemohla. Na operaciu som ja tiez necakala, hned ma do tyzdna operovali. kvoli tomu v akom stave som bola. aby mi to este viac neposkodilo nervy v nohe.
mas to tazke sa rozhodnut. neviem u kolkych odbornikov si bola ale nestaci len jeden nazor jedneho lekara. urcite si zbehni este k nejakemu inemu. Ja som bola u mudr. Kollara v Suranoch, on ma potom aj operoval v NZ.
A samozrejme ze su aj taki ktori sa po operacii necitia dobre, ale to je u kazdeho ine. Ja poznam fakt aj takych ktori sa po troch mesiacoch dostali do normalneho zivota a teraz sportuju a robia to co predtym. Ja ten pripad nie som, ale operacia mi fakt pomohla, aj ked to uz nikdy nebudem mat take ako predtym, ale ked mam porovnat to co som prezivala pred operaciou s tym ako sa citim teraz tak to je super... takze tak...
Ahoj veveerka...tak som bola včera na konzultáciu v Ke pri Mudr. Gajdošovi...
samozrejme podľa nálezu je to na operaciu...ale to mi povedali už aj pred tromi rokmi v Ružomberku....takže myslím,že je to jedno kam pôjdeme,všetci lekári ked vidia nález okamžite by operovali...je to ťažké rozhodovanie,pretože ked čítam niektoré prípady tak su takí, ktorí nedokázu fungovať už bez liekov na utíšenie...ja som na tom asi dobre,pretože pracujem,mám tiež sedavé zamestanie...bolesť je samozrejme,ale mám dosť oslabenu nohu - cíteľne a začala mi trpnuť....tak je to ťažké rozhodovanie či isť alebo nie...pretože cesty späť už nie je...termín mi stanovil už na 05.09 teda príjem do nemocnice...bola som prekvapená,pretože všade sa caka dosť dlho a ja už o 2 týždne...neviem čo si mám o tom myslieť...ale ten lekár je dosť odmeraný...bol dosť skúpy na slova...ale zasa odborník môže byť dobrý...ktovie...takže termín nám,ale isť ???????
Ahoj, dakujem za info....ja idem dnes na konzultáciu do Košíc k prof. Gajdošovi...tak uvidím čo mi povie...aj ja si myslím s tým tehotenstvom,že to nebude také jednoduché ako mi to vykreslila lekárka...len mňa trošku tlačí aj vek...pretože už budem mať 35...je to veľmi ťažké rozhodovanie....ale dosť mi v poslednej dobe začína trpnúť noha,tak neviem asi sa tej op nevyhnem....dam vedieť ako som dopadla...
Ahoj dafne.
Ja som bola na operacii len raz.ale hrozila mi aj druha operacia,len nakoniec som sa jej nastastie vyhla.mne sa spravili po operacii zrasty a preto ma nechcelu operovat este raz lebo by sa mi urobili este vacsie zrasty.a mam teraz 25 rokov ale operovali ma ked som mala 23.teraz som uz celkom v pohode aj ked uz nikdy to nebude super,ale drzim sa vdaka cviceniu.mna operovali v NZ na ortopedii.a mozem len odporucat.
Teba budu kde operovat?
A este k tomu,co povedala tvoja doktorka o tych dvoch druhoch pacientov.ani operacia nezaruci ziadnemu cloveku invalidny dochodok a nemyslim si ze by chodili na operaciu len kvoli nemu.
Mimco mat teraz pred operaciou asi nie je dobry napad,to je velka zataz na xgrbticu.ja som sa z toho pooperacneho stavu dostavala presne rok. Potom som chodila este na obstreky a ozony,na kramaroch na rehabilitaciach ma davali dokopy.ale to ta nechcem strasit ani odradzat.u kazdeho je to ine.mne lekar povedal ze rok po operacii nie je vhodne otehotniet kvoli tej zatazi.sa ti musia najskor spevbit svaly,ale hovorim ze to je individualne.pocula som ze niektori sa z toho dostali po 4 - 5 mesiacoch.ja sa uz teraz citim fajn.
Tak hlavu hore a drzim palce.uz mas aj termin na operaciu?
Ahoj veeveerkaa,chcem sa opýtať či si bola operovaná len raz ? a kde ?..ja mám problémy 3 roky...riešilo sa to liekmi,ozonom...atd...mám 34 rokov, v máji som sa vydávala a chceli by sme s manželom baby, ale teraz ma už moja lekárka posiela na operáciu...tak pozitívne mi to vykreslila, že ked pôjdem na op trebars v oktobri...tak do konca roka som fit...samozrejme s pozitívnym prístupom...pretože su vraj 2druhy pacientov, tí ktorí idu na op.kvôli invalidnému dôchodku a tí,ktorí majú nejaký cieľ..napr. ako ja,že chceme baby...tak ja neviem,idem najprv na konzultáciu a potom sa uvidí...len si myslím,že to nie je až také jednuduché ako mi to vykreslila.....
ahojte,
miro70, drzim palce, nech sa ti polepsi! daj vediet ako si dopadol po druhej operacii.
Ja som dnes bola na komisii kvoli invalidnemu a ponechali mi ho, ze mam stav nezmeneny, kvoli tym zrastom mi to tak uz asi aj ostane.
Ahojte, chcem sa opýtať, či má niekto skúsenosť s Mudr.Gajdošom z Košic...či niekomu operoval platničku ??