Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
Ahojte platničkári,kedy si mozem po operacii sadnut a na ako dlho ??
Ahoj Miro, no tak to mas naozaj tazke...dufam,ze u mna sa op podarila...aj ked pocitujem trosku nohu...ale verim,ze to prejde....ja sa chystam tiez zacat cvicit..len chcem si este zohnat nejaku fyzioterapeutku,aby mi ukazala cviky ako presne ich cvicit, pretoze zo skusenosti viem,ze je velmi dolezite aby si tie cviky prevadzal spravne...a to mi samozrejme v nemocnici neukazali....dali do ruky papier a cvicte....smiesne....drzme si palce,aby to uz bolo len lepsie a lepsie....
dafne ahoj
prvá operácia sa podarila, pár dní bolo všetko ok behal som úplne super a asi 3 týždne po operácií som dostal také bolesti že ma museli zas odviesť do nemocnice, nemohol som sa ani pohnúť v Bojniciach ma napichali všetkým čo mali pár dní som poležal a šup domov, to som už bol ok dokázal som stať tak 3 minúty, bola to platnička zas ta istá a hernia väčšia ako pred operáciou, prečo? to mi nedokázali povedať že vraj sa to stáva, tak šup na druhú operáciu...takže za dva roky 6x hospitalizovaný v nemocnici, 5x magnetická, 2xCT a nakoniec mi povedali že platnička je chorá a že si mám dávať pozor a že potom sa uvidí či bude treba dať druhú platničku alebo zdrôtovať stavce :))...začal som cvičiť hneď na druhý deň po op. po týždni som si začal pridávať takže keď som pred tým opakoval cvik 10x tak potom 20x a teraz aj 30x ale nie vždy, podľa toho ako sa cítim a aby som pri cvičení nepociťoval bolesť, po prvej operácií som si sadol až po 6 týždňoch lebo som bol medzi tým aj v nemocnici teraz to skúsim po 4 teda na budúci štvrtok...hlavne nič nepreceňovať najme keď ťa napríklad nič nebolí...
ahojte, ja som bola v NZ a nemam taku skusenost ako vy. O mna sa tam velmi dobre postarali a aj my vsetko vysvetlili...
Asi zalezi aj kde sa operacia robila.
Ja som bola velmi spokojna
...Miro a co sa stalo,že 2x ? povedali ti preco ?....je to na hlavu..ked sa clovek rozhodne že pojde na op. dufa že bude lepsie a potom mu povedia že treba este raz...a kedy si zacal cvicit a sediet ? můžes trosku popisat postup aky si dodržiaval po op ?
ahoj Miro70 a kde si bol operovaný ? ...
ahoj dafne
Zdieľam tvoje pocity o našom zdravotníctve,tiež som po operácií pár dní a predtým ešte v máji, žiadny doktor si nenájde čas Ti vysvetliť ako prebiehala operácia atď. bol som tiež naštvaný keď sa ma po operácií doma pýtali čo povedal doktor ja že nič vôbec som sním už po operácií nebol...inštrukcie čo som dostal je že mám cvičiť a o 6 týždňov po prepustení prísť na kontrolu...to je všetko :))
ahojte platničkári, tak sa hlásim po operácii. Operovali ma v KE a o po 5 dnoch už som doma. V priebehu tých 5 dnoch som bola na 3 izbách ...takže o priebehu velmi rozpisovat nebudem...som sklamaná našim zdravotníctvom ale ja s tým asi nič neurobim, len dufam,že operácia sa vydarila....nic ine ma nezaujima...problem je v tom,že som nedostala skoro žiadne inštrukcie ako dalej,aj som sa pýtala,ale nic moc,jednoducho niesom spokojná...prosím ktorí boli na operácii o nejaké bližšie info....dík....