Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
Ahojte,
Ďakujem Vám všetkým za Vaše skúsenosti.
Mne sa termín pomaly blíži...(november), v práci už budem len pár dní a potom ma čakajú predoperačné vyšetrenia. Určite sa Vám ešte ozvem.
dakujem veľmi pekne za rady všetkým :-)))
dakujem veľmi pekne za rady všetkým :-)))
dafne, tam mas po lavej strane na tej stranke aj zilinsku adresu. ja som si to odtial objednavala. mozno ta postovne vyjde aj menej ako z CR. staci ked si zavolas na to cislo, tusim pani Kotrbancova.
ahoj dafne...
www.mckenzie.cz
:)
ahoj Miro, nemohol by si poslať adresu na ktorej si objednával tú knihu ??
ahoj karlos,
mna operoval uz terajsi primar MUDr. Kollar. tiez velmi dobre odvedena praca. ale ked som tam ja lezala tak bol primarom este MUDr. Lauro.
A hej aj mne odporucali sediet az po sietich tyzdnoch. Mne to ale ani akosi nevadilo ze nesedim. aj tak som po operacii mala slabe nohy, hlavne pravu, kedze tam mi tlacila platnicka na nerv, takze som si ich aspon posilnila statim a chodenim.
A aj ked tam neboli zle rehabilitacie, ovela lepsie rehab som mala na kramaroch. Dostala som sa k strasne dobrej babe, co ma naucila vela veci a hlavne spravne. prave ta mi aj odporucila tu knihu, lecime si zada sami... Je to tam velmi dobre popisane.
Miro:
K tomu sedeniu tolko-pri sedení, a závisí ako sedíš,t.j. vzpriamene, čiastočne v predklone, atď., rastie intradiskálny tlak, t.j. tlak v medzistavcovej platničke, o cca 50 až 100%, takže je prirodzené, že človek po OP platničky hlavne v bedrovej oblasti/L/S/ sa musí snažiť toto zmierňovať, ako sa dá. Pri ležaní klesne tlak asi na 70%, pri ležaní s vyloženými nohami asi na 35%, a pri takýchto hodnotách nastáva hydratácia platničky, t.j.vyživovanie platničky.