Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
dafne:
Ahoj Dafne. Ďakujem Ti za Tvoje povzbudzujúce slová. Som rada, že sa Ti darí a treba veriť, že sa bude aj dariť. Myslím si, že si viem dosť dobre predstaviť ako to je po operácii, aj keď ma ešte len čaká :-) – mimochodom v Martine. Pretože ja teraz pred operáciou si tiež dávam pozor - tak ako doteraz a sama cítim, že moje telo je napäté (teda skôr bedrová oblasť) viac ako inokedy. Snažím sa to vnímať pozitívne, ešte tento týždeň v práci, potom ma čakajú všetky predoperačné vyšetrenia a „hurá“ na to :-)
Dafné, ako dlho si už po operácii?Určite si to už písala, ale strácam prehľad vo všetkých týchto príspevkoch, ktoré sú naozaj nápomocné. Kedy si začala rehabilitovať?
milka 3
Ahoj milka 3. Držím Ti palce a verím Ti, že sa už nevieš dočkať, pretože so mnou to je obdobné. Kde a kedy Ťa budú operovať – ak môžem vedieť?
Hlavne si treba zadovážiť „veselé“ pyžamká, teda farby, pretože napr. mne pomáha psychicky aj to :-) Taká malá pomoc, ale vnútorne sa cítim lepšie.
pozerala som videa s ozonu.. a tiež sa asi radšej prikloním k operácií..
Už chcem mať po tom.. a zasa fungovať normálne
malamata...
ak na konzultácií povedia že operovať tak neváhaj, čím skôr tým lepšie ja som bol tiež na ozóne atď...ale ako povedal primár v Žiline ešte som nevidel liek na herniu disku, len som stratil veľa času ozón ,kortikoidy, rehabilitácie a aj tak som skončil pod nožom moja hernia to ignorovala...a či sa dá aj po operácií športovať poznám aj takých čo lyžujú aj po operácií ja osobne to nebudem riskovať stačili my moje posledné dva roky užil som si dosť...
Ahojte, mám 20 rokov a masívnu centrálnu herniu disku L4-5 a L5-S1 s naznačenou kaudálnou propagáciou v spinálnom kanáli.
Na konzultáciu som objednaná až 6.12. vo vojenskej nemocnici v Ružomberku.
Môj neurológ mi povedal, že možno skúsia ozónoterapiu ale viac sa prikláňa k operácií.
Oboch sa bojím a som z toho zmätená.
Stalo sa mi to na začiatku júla. Bola som aktívna - lyže, korčule, bicykel, venovala som sa karate. A teraz nič :/
Zaujímalo by ma, či sa hernia dá vyliečiť tak, že budem zasa taká ako predtým?
cesnak po akej si operácii hernie disku?Krčnej alebo driekovej?
Som po operacii hernii disku,operovaná v aprili bolesti došli naspäť a stupňuje sa.mate takéto problémy?
..napr. ked som bola na op,tak ležala na izbe so mnou jedna staršia pani..jej dávali umelu platničku do krčnej chrbtice, v utorok ju operovali a vo štvrtok už išla domov... ?!?!neboj sa, budeme ti držať všetci prsty,určite to dobre dopadne..len musíš veriť...aj ked možno zo začiatku to nevyzerá..lebo človek je po operacii zničený,ale zo dna na den sa zotavuje a je to lepšie...čo sa týka menštruácie,neviem,ale mna sa napr. lekár pýtal,ked sme si dohadovali termín op...či nebudem mať menštruáciu...ale ja som bola na stole v priebehu 2 týždnov,a ked niekto čaká na op 3 mesiace tak je to iné...ale viem,že ked som bola v nemocnici tak jedna mi hovorila,že si dala oddialiť menzes....
Ja by som mala ísť na operáciu diskov krčnej chrbtice/až 3/ a mám veľký strach.Má niekto z vás skúsenosti aj s takouto operáciou?Je tam miech a je tam väčšie riziko jej poškodenia.Odpoved na otázku. ked je menstruácia,tak vtedy určite neoperujú.Bolo by vhodné preložiť operáciu až po menštruácii