Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

dafne

..ja som mala pyžamo...prvé 3 dni len ležíš...otáčať sa môžeš,len nesmieš vstať...akurát že ked ti donesu misu na cikanie...alebo si dáš zaviesť katéter...ja som nemala žiadny problém s pyžamom...

milka 3

Ahojte dakujem všetkým za ich prispevky o operacii rada ich čitam a už sa neviem dočkat tej mojej už iba 2 týždne a dufam že to bude ok .
ozaj možno je to divna otazka ale čo je lepšie v nemocnici po operacii nočna košela alebo pižamo? Ďakujem

dafne

Ahoj nanenka, neboj sa, len musíš veriť,že bude dobre...ja to už mám za sebou...zatiaľ sa to javí ok...uvidíme...ked začnem fungovať,teda pracovať a tak...myslím,že ešte len potom sa to ukáže...ale teraz sa bojím ešte viac ako pred operáciou...či neurobím nejaký zlý pohyb a tak...je to ťažké..ale iné nám neostáva...držím palce,nech ti to dobre dopadne..a kam ide na op ?

Nanenka

Pozdravujem Vás všetkých. Stále čítam príspevky a vždy sa teším, keď pribudne niečo nové. Hlavne Vaše skúsenosti. Mne sa termín už pomaly blíži a čím to je bližšie tak už to chcem mať za sebou. Ale ešte cca 3 týždne si počkám. Držím Vám palce a potom mne začne celý ten proces po operácii, čo už niektorí z Vás majú za sebou.

dafne

..ja sa tiež chystám na RHB,tak uvidím čo ma tam zasa naučia...minule som bola u jednej známej rehabilitačnej a ona mi napr. dýchanie ukazovala ináč ako mi ukazovali na RHB už pred 3 rokmi...tak ja som z tých cvičení už paf...a teraz neviem čo je správne...ale včera som si objednala tu knihu,tak som zvedavá...

miro70

to CD mám od rehabilitačnej sestry s kúpeľov Bojnice...ale od zajtra idem na cviky od McKENZIE a on odporúča necvičiť nič iné okrem tých cvikov čo sú v knihe, aby si na sebe otestovala ako to na teba vplíva...až dnes som si spomenul keď som riadne študoval tie cviky že niečo z nich nás učili na mojej prvej rehabilitácií...tak snáď to prežijem :))

miro70

ahoj dafne
takže kniha ma prekvapila tým že som tam nenašiel ani jeden cvik čo cvičím...ale zato sú tu cviky na úľavu od bolesti, ako správne sedieť, stáť atď...ale hlavne je tu popísaná naša chrbtica prečo nás bolí čo robíme zle a čoho sa vyvarovať...ale je tam aj popísané čo sa deje keď sa cviky robia dobre a čo keď zle...takže fajn knižka, aspoň som sa utvrdil v tom čo som doteraz vedel a dozvedel som sa aj niečo nové....hlavne som si zohnal rehabilitačné CD s kúpeľov sú tam priamo cviky po operácií chrbtice, ale aj krčná chrbtica a dolné končatiny.....

dafne

Ahoj Miro, no to som rada,že ti je lepšie...ten pohyb má určite význam...ja idem dnes na prvu kontrolu po operácii...ja sa cítim celkom ok...aj ked super to už nebude....noha ma neboli,len ju mám ešte strpnutu trošku...ale kríže bolia...ale myslim,že už to iné ani nebude...hlavne,že noha neboli..snažim sa cvičiť..chystám sa niekde na rehabilitáciu...a čo tá kniha...oplatí sa ??

miro70

ahoj dafne
dnes mi prišla tá kniha(12,70€)super, ty si na tom ako, inak musím povedať že čím viac sa hýbem tým mi je lepšie asi to je aj tými dlhšími pravidelnými prechádzkami :))