Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
dafne:
Ahoj dafne. Dúfam, že sa Ti darí a rehabilitácie pomáhajú. Výsledok sa ževraj „ukáže“ po čase. Držím palce. Mňa to všetko ešte len čaká... A kam ideš do kúpeľov?
milka 3
Ahoj milka 3. Tak my to máme tak „natesno“ s tou operáciou. Ja idem týždeň po Tebe. Práve dnes som už začala absolvovať proces predoperačných vyšetrení. Ešte nemám všetko, ale dovtedy to určite stihnem. Budem na Teba myslieť a určite sa ozvi, keď sa vrátiš z nemocnice, aby si sa podelila so zážitkami. To sa možno stretneme spolu niekde aj v kúpeľoch :-) ... ale to si ešte počkáme.
dafne,dakujem aj za to.
ahoj malaanka,o Dr.Levkušovi veľa neviem..mna operoval Doc. Gajdoš prednosta kliniky...a na rehabku chodím do SNV. Dá sa povedať,že za tie 4 roky som prešla všetky rehabky v SNV,tak viem porovnať...
Ahojte chcela by som sa opýtat či niekto nevie ako to chodi na neurochirurgii v Nových Zámkoch s operaciami. Nastupit mám 8.11 a chcela by som vediet či ma budu operovat na druhy den alebo ako to chodi za kazdy prispevok dakujem.Aj sa už teším aj mám obavy.
ahojte,v aprili som bola na operacii,bolo mi celkom fajn,po polroku nastali bolesti nie také hrozne aké boli pred tym,ale vadi mi že mi to naspäť vchadza do nohy a krivem,čo je zatial fajn že v noci spim,a urobila som idte chybu ,že som nastupila do prace už od septembra,a to bolo predčasne,,ale je neda sa porovnať bolesti po operacii a pred operaciou,boli to štrasne bolesti,v noci som spala 3 hodiny aj nadopovana liekmi,,prajem uspešneé operacie a veľa zdravia,,
dafne,ked si bola na operácii v Ke,tak určite vieš niečo aj o dr.Levkušovi.Teba kto operoval a kde chodíš na rehab?Aj na východe je dobrá rehab.len nie všade a záleží aj na dr.čo ti predpíšu.
Evitkae...aj ja, ked som bola pred 3 rokmi na rehabilitácii, a ked som sa lúčila, tak sestrička mi povedala,joooj ved sa este nachodíte po nemocniciach...vtedy som nechápala o čom hovorí...a zaprisáhala som sa,že určite tára hlúposti....a prešli asi 3 roky a už mám po operácii...tiež som si myslela,že sa tomu vyhnem a teraz v podstate aj súhlasim,že operácia to samozrejme nevylieči,len odstráni daný problém a to tlak na nerv...ja som nemala až také bolesti ako to tu niektorí uvádzajú,že sa to nedalo vydržať a tak...dokonca som fungovala skoro bez liekov proti bolesti a aj tak som skončila "pod nožami" :-))...totižto mne začala už noha trpnuť a bola cíteľne slabšia..a mohla by mi postupne ochrnúť...a tiež som to ťahala skoro 4 roky a dosť som si ju poškodila...a lepšie to už ani nebude...to ma upozornila aj moja neurologička...že ta slabosť samozrejme ostane, pretože ten nerv stálym tlakom je poškodený a nedá sa obnoviť...a mala pravdu,teraz 2 mesiace po operácii môžem povedať,že je to tak...ale nevzdávam to a bojujem dalej..dufam,že pod nožami sa už neocitnem...
Ludkovia moji,to čo som sa tu všetko podozvedala mi teda pomohlo dosť.Ja mám silne bolesti asi 2,5 roka.Bola som u ortopeda a ten sa nevedel dopatrať z čoho to možem mať.Už som si pripadala jak hypochonder:-)pred 3mesiacmi ma poslal na MR a tam sa to vyjasnilo!!!!O par dní idem nakonzultaciu k neurologovi,bo ortoped mi proste povedal,že operaciu neopuruča,vraj sa tym nič nevyrieši a mam sa s tymi bolestami naučiť žit.Skoro som odpadla s akou tvarou angličana mi to hodil na plac..chodím cvičit k jednej zlatej osobke,ktora sa mi silno venuje a vždy vie ake cviky mi v ten dany den da cvičit.Zatiaľ nemám pocit,že to pomaha ale verím v zlepšenia:-)Držím vám všetkým palce,nech mate každý den bez bolestí:))))
Ahoj Nanenka operovat ma budu 8.11 v Nových Zámkoch teda dufam že to už nezmenia ked mi poslali termín vieš teraz to zdravotníctvo...
ahoj nanenka...na op som bola 05.09.v KE,teda necelé dva mesiace....v nemocnici mi dali do ruky papier, ktorý som si mimochodom pýtala s cvikmi, raz sa zastavila rehabilitačna a to bolo asi tak všetko...ale nebudem sa rozpisovať o tom ako bolo v nemocnici..na to stačí asi len jedno slovo...takže cvičiť som mala na 10.den od operácie...to ako cvičiť som našťastie trošku vedela už predtým,ked som chodila na rehabky...(trpela som necelé 4 roky..)..a práve dnes som bola predpísať rehabilitáciu...tak uvidíme...predpísal mi bio lampu a LTV-telocvik...tak uvidím..myslím,že u nás na východe je to veľmi slabé...takže už sa teším na kúpele....