Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

dafne

No dík Miro za odpoved....asi ich skúsim aj ja...len sa trocha bojím,predsa je tam dosť veľké ohýbanie sa dopredu aj dozadu...no uvidíme...a bolí ťa aj noha,alebo len kríže ??!!

malaanka

Môžem vedieť o akej knihe hovoríte?Dovtípila som sa,že ide o knihu z popisom cvikov na chrbticu.Mohli by ste mi povedať jej názov?Dakujem

miro70

ahoj dafne
musím napísať že tie cviky sú super, vážne je to rozdiel čo sa týka bolesti alebo skôr intenzity lebo bolesti mám stále ale je to omnoho lepšie, zatiaľ cvičím cviky 1-4 a od piatku pridám 5 presne ako je písané v knihe...prve tri dni som okrem toho necvičil nič iné chcel som zistiť aké to na mňa bude mať účinky ale keď som zbadal že ma to bolí menej tak som to spojil aj s cvičením čo som mal pred tým...pekne to vychádza tak na hodinku cvičenia a úplne v pohode (až teraz som zistil ako dokážem prehnúť chrbticu :)) ale hlavne opatrne a s rozvahou ahoj..

dafne

Ahoj Miro, tak ako ?...už aj mne prišla kniha...ked som si ju zbežne prelistovala,tak som bola prekvapená...že tam nie sú žiadne cviky...až na tých 7 základných..ale ako tam píše,tie neslúžia na spevnenie svalstva..skôr na uvoľnenie do bolesti...a prekvapilo ma aj to,že ked chceme cvičiť tie cviky,tak odporúča inú zostavu necvičiť...tak neviem...už si ich skúšal cvičiť ??

kaca 1

Ahojte všetci,nepísala som dlhšie ale sledujem príspevky stále.
Držím palce všetkým,ktorí sa dali na boj s herniou,začala som po roku a pol pracovať,aj keď v dnešnej dobe byť obchodníkom je priam strašné,ale čo už ak iná práca nie je a to čo je sa nedá kvoli zdraviu robiť.Momentálne mám problém stále s pravou nohou,chodím síce čas od času na rehabku ale keď sa nabehám viac, tak samo že viac bolí všetko.
Milka 3
Bola som operovaná 2.10.2010 v NZ a môžem Ti povedať že je super personál,aspoň čo môžem porovnávať u nás.
Keď prídeš na príjem tak Ti urobia ARO pred operáciou a druhý deň sa operuje.
Ja som bola po operácii ešte 6 dní a potom som išla domov.
Veľa šťastia prajem.

milka 3

Ahoj Nanenka No ja som bola dnes na odberoch a na rtg a 3.11 idem na interne a ty ides kam do nemocnice? A do ktorých kupelov by si chcla ist či ešte nevieš? Ved to je sice ešte dost času hlavne nech je po operacii.

dafne

Ahoj nanenka, dík,dufam aj ja,že to bude ok...do kúpeľov ešte neviem, pretože ešte v decembri idem na kontrolu do KE a tam by mi mal vypísať operáter návrh..takže predpokladám,že až začiatkom budúceho roka,ale už sa celkom teším...držím palce nech všetko dobre dopadne...