Mám 21 rokov, a už dlho rozmýšlam nad laserovou operaciou očí. Nechcem do toho skočit naslepo, rád by som počul vaše názory, dobré prípadne zlé skúsenosti. Otec ma odhovára a očný lekár povedal že by som mal radšej počkat kým doštudujem. Ale to môžu byť daľšie 3 roky... btw mam cca 3,5 Dioptrie na oboch očiach
Laserova operácia očí
za mna ti mozem povedat, ze sa to urcite oplati. Kedze ja si ako pilot nemozem dovolit mat okuliare a na sosovky si nejako moje oci zvyknut nevedia, tak som sa dal nahovorit od manzelky na laser, ale nelutujem. Je to obrovsky rozdiel :) aj ked urcite je velmi dolezite si zvazit kde si das tento zakrok robit
JohnCenaWWE a aké sú pocity, skúsenosti s odstupom času? čo na lekár?
Nemus sa nicoho bat :) ja mam tiez 21 a isla som,aj ked som sa tiez bala, ale zvladla som to a uspesne :)
Nemus sa nicoho bat :) ja mam tiez 21 a isla som,aj ked som sa tiez bala, ale zvladla som to a uspesne :)
ahojte,
chcem sa podelit o skusenost s Relex smile operaciou. Som asi 2 tyzdne po operacii, uz na druhy den som na jedno oko videl na 100%, no druhe oko bolo rozmazane. Teraz je tam iste zlepsenie, no stale ked si zakryjem to dobre oko, na to zle oko nevidim uplne dobre, vidim ako keby tiene/zdvojene, napr. ked v noci soferujem tak svetlo od semaforu vidim prakticky 2x alebo pismena na televizii sa zdvojuju. No najviac to vidiet v noci. Taktiez pri pozerani na blizke predmety je to viacej rozmazane atd. Ja som bol v skupine, a druhy clovek ma ten isty problem, len opacne oko. Dovod preco sme si vybrali tuto operaciu bol, udajne wow efekt, ostre videnie do par hodin atd. Avsak v realite, ked som vrtal do hlbky som nasiel vedecke clanky, ze stabilizacia videnia je dokonca ovela pomalsia ako pri Lasiku.
Je tu niekto, kto ma realne skusenosti s Relex smile operaciou a mal podobne symptomy? Alebo je tu niekto, nejaky odbornik, ktory by mi vedel povedat, ci su tieto symptomy normalne, resp. sa s nimi uz stretol a je to isty proces stabilizacie videnia?
Dakujem
Ja som bol teraz v stredu v iClinic v BB a nedostal som fotak.Kedy to davali?inak na prave vidim krasne hned po operacii len lave mam este trosku zamhlene ako keby som mal spinavu sosovku
Mám 46 rokov, no napriek veku som sa rozhodla, že sa chcem zbaviť okuliarov , mala som -4 a -4,5, čiže som bola krátkozraká. Na laser som nešla skôr nie preto, žeby som nemala na zákrok peniaze, ale chcela som si počkať na šetrnejšiu, dokonalejšiu metódu, ktorá je najlepšia pre oko. Takže ak som sa dozvedela, že už je na trhu Relex smile- najdokonalejšia metóda, femtosekundový lasér, neváhala som ani chvíľu.Najprv som chcela ísť do Neovízie, ale tam je to drahšie o 430 eur ako v IClinik, navyše z IClinik som dostala ako darček digitálny fotoaparát :). Takžem zhrniem operáciu: žiadne bolesti ani pri operácii ani po operácii, iba prvý deň slzenie čo je pochopiteľné. Kvapkanie kvapiek, chválabohu vidím dobre do diaľky, akurát keďže mám 46 rokov budem nosiť slabšie okuliare na čítanie:) Preto, radšej choďte na operáciu neskôr, našetrite si na kvalitu, aby ste potom neľutovali, ak máte nepriaznivé následky po operácii