Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Laserova operácia očí

Príspevok v téme: Laserova operácia očí
matelko

Mám 21 rokov, a už dlho rozmýšlam nad laserovou operaciou očí. Nechcem do toho skočit naslepo, rád by som počul vaše názory, dobré prípadne zlé skúsenosti. Otec ma odhovára a očný lekár povedal že by som mal radšej počkat kým doštudujem. Ale to môžu byť daľšie 3 roky... btw mam cca 3,5 Dioptrie na oboch očiach

0vecka

2 roborobo tie bolave zazitky su od ludi ktori isli starou metodou ako aj ja ... a ver tomu ze by si ani mesiac po operacii auto nesoferoval :)

bziki

Laserova operacia oci je podla mna to najlepsie, co mozete pre svoj pokazeny zrak spravit. Kazdy kto nema oci v perfektnom stave vie, ake je to neprijemne a ako to komplikuje zivot. Staci sa len chvilu pohybovat po vonku - ked svieti slnko, ak nosite okuliare hned musite menit za speci slnecne, ked prsi mate zakvapkane okuliare a nic nevidite a ked je kosa, tak tie zahmlene prechody medzi zimou a teplom su "najlepsie". Operacia neboli a kvalita zivota sa zlepsi o milion percent. Viac si o tom, co Vas caka pred zakrokom - po zakroku si mozete precitat tu vasepeniaze.blogspot.com

roborobo

Kedze som operaciu podstupil aj aj tak tu pridam svoju skusenost:
Od operacie preslo uz skoro 11 mesiacov a som neuveritelne spokojny. Ten komfort ked nemas na ociach "zamackane" okuliare ktore sa v zime zarosovali a v dazdi boli sama kvapka je na nezaplatenia.
Co sa tyka bolesti tak je to asi fakt individualne, ja som cca 3 hodiny po operacii bol uplne v pohode, potom prisli mierne bolesti ktore by som ani asi nenazval bolestami ale taky rezavy pocit v ociach ako ked su zle nasadene kontaktne sosovky, take "bolesti" som mal mozno 1 den a potom to bolo uz fajn. Uz v prvu noc som mohol pozerat uplne v pohode ale samozrejem ze som vyuzil prilezitost si tri dni oddychovat tak som to cele prespal. Operovali ma v piatok na obed a uz v pondelok rano som normalne (sice trochu zahmlene) soferoval auto na kliniku na kontrolu ci je vsetko v poriadku.
Takze asi taka je moja skusenost. Prehovaral som sa teda strasne dlho na to ci pojdem, pocul som kadeco mozne ze ako to strasne boli a ze nech si to nedavam robit ze je to hlupost ze to nema vyznam ale dnes to teda vobec nelutujem. Kupil som si kvalitne slnecne okuliare bez ktorych sa nikam nepohnem a som neuveritelne spokojny. Z mojej strany mozem len a len odporucat.
A zakrok som podstupil na klinike 3F s.r.o. - Mikrochirurgia oka v Kosiciach a pokial to niekto chce tak teraz (13.05.2014) som videl na zlavovom portali akciu ze tam prebieha tak skuste kliknut:
-odkaz odstránený-

fotokarol

Nie, nestudujem uz vobec. Iba sam ked sa nejak vzdelavam citanim clankov a tak. Rad fotim, cize sa potrebujem pozerat do hladacika...Ale tak tiez by som rad vedel aky je to pocit plavat s tym, ze sa nemusim neustale snazit zaostrovat.
Ak sa smiem spytat, o kolko sa ti zhorsil zrak? Ked aj tak nepotrebujes okuliare. Nejak 0,25 dioptrie alebo pod?

0vecka

zalezi na tom ci nejako tazko studujes, ja som bol po maturite teraz je tomu uz skoro 10 rokov a vidim uz nie tak ostro ako kratko po operacii ale stale nepotrebujem bryle

Mne hovoril ftedy doktor ze sa zrak moze o nieco zhorsit ak budem fakt tvrdo studovat a cele noci citat skripta atd... co ja som cital skripta max tak noc pred skuskou

fotokarol

Ahojte,
nedá mi nezapojiť sa, pretože tiež poslednú dobu uvažujem o laserovej operácii v Bratislave. Bojím sa ale najmä toho dorastania epitelu. Našiel som, že existuje nejaká kvázi bezbolestná forma laseru - www.cornea.sk - poznáte to niekto? Myslíte, že je to lepšia voľba ako tie ostatné lasery, že je možno aj menej nebezpečný pre oko po rokoch? Ďakujem za reakcie!

student88

Tiež sa môžem prikloniť Matelko ku tým čo úspešne absolvovali operáciu očí. Operovali mi oči u veni-vidi.sk bol som veľmi spokojný. Predtým som mal dioptrie cca 3 a teraz už dva roky vidím na obe oči bez okuliarov a je to neopísateľný pocit, pre niekoho kto celý život bol odkázaný na okuliare, určite ti to odporúčam!

gigika3

Najlepšie rozhodnutie v mojom živote. Som 5 rokov po operácii a ten pocit, keď nemusí človek leštiť okuliare, riešiť ako budem lyžovať čo plávať, pchať si do očí šošovky... 3 dni som bola v posteli v tme, bolesť sa dala vydržať.Odporučala som operáciu sestre a aj tá si to nevie vynachváliť.

doktor666

ja som bol na operacii 11.6.2013 s tym ze po 2-3 tyzdnoch budem vydiet ako s okuliarmi, problem je v tom ze 27.6 som uz prihlaseny na vodicak a uz su tomu skoro 2 tyzdne a stale nevidim dobre do blizky a do dialky to tiez nie je ono - teraz neviem ci sa mi aj oplati ist k lekarovy na vysetrenie a zacatie vodicskeho kurzu - myslite si ze sa mi este tyzden oplati pockat ???

paa

Zdravím nadšencov laserovej operácie, držím palce každému ktorý sa rozhodol pre zákrok. Z osobnej skúsenosti však odporúčam triezvosť a rozhľad, pokiaľ okuliare alebo šošovky Vám strpčujú život, nieje čo riešiť, ale len kvôli estetickej vade prípadne nepohodliu s ich nosením odporúčam preštudovať niektoré stránky na internete. Každá operácia oka laserom je vskutku rovnaká, rozdiel je len v príprave, t.j. odstránení epitelu oka, niektoré sú šetrnejšie, niektoré sú bolestivejšie, ale vskutku epitel či už ho odstránia celkovo alebo len odhrnú, neskôr ako odumreté tkanivo zmizne a narastie nové. Čo žiadna klinika nedáva do pozornosti je BOWMANová membrána, ktorá sa pri operácii zničí a už nikdy sa neobnoví, membrána slúži na spevnenie a ako udržovateľ formy rohovky, presne kvôli tejto membráne neexistujú klinické štúdie že po 20-30 rokoch čo sa bude diať s okom, ktoré starne a tvrdne. Každá operácia s laserom má 100% úspešnosť, nakoľko vadu oka odstráni, no nikto sa nezaoberá vedľajšími účinkami ako je strata sĺz, t.j. suché oči, ktoré sú po operácii bežné a ustupujú počas niekoľkých dní, týždňov, mesiacov, avšak v 10-15% zostáva chronické! Viete si predstaviť celý život s kvapkami vo vrecku -kabelke, rána s nemožnosťou otvoriť oči lebo máte pocit že viečka sú prilepené k oku??? Hej človek si povie 10-15%, to je málo, no keď ľudia podávajú lotto kde má šancu k výhre 1- 64.000.000, tak si povedia môže to výjsť, tak pri pomere 1-6 je tá pravdepodobnosť oveľa vyššia a neriskujete pár drobných ale svoj život v podobe aký ho máte! Ale to som trocha odbehol od témy, ďalšie nežiaduce vedľajšie účinky sú nočné videnie, šeroslepota, svetožiara okolo svetiel atď. Nikto vám nezaručí odstránenie dioptrií na nulu, vždy tam zostane nejaká zostatková dioptria, ktorá sa časom môže zhoršovať, jasné máte doživotnú záruku na bezplatnú korigáciu, ale ste na to pripravený, bude firma aj o dobrých pár rokov existovať, ďalšia operácia vo vyššom veku prináša nové a nové komplikácie.... Každá klinika je super vybavená špičkovými prístrojmi, príjemným prostredím a personálom, no jasné veď je to biznis ako každý iný, a marketing funguje. V USA robia korekcie s laserom aj optici a nie vyštudovaný oftalmológovia a peniaze sa sypú. Tak ako aj pacienti s komplikáciami, FDA odporúča dať sa operovať s očným chirurgom ktorý má na konte minimálne 700 až 1000 zákrokov, až po toľkých zákrokoch má skúsenosti s možnými komplikáciami, veď keby prišlo k nečakaným udalostiam počas zákroku, tak vám zabezpečia prevoz do nemocnice a padla, podľa zmluvy ste brali na vedomie že je to len estetická vada ktorú dávate na svoje riziko a náklady odstrániť v danej klinike..... Dúfam že som nikoho neodradil od operácie, ani neznechutil, je to len moja skúsenosť, po všetkých vyšetreniach a konzultáciách, som nezanevrel na možný zákrok v budúcnosti, ale nakoľko ako som už uvádzal v úvode, pokiaľ sa jedná o nepohodlie a estetickú vadu, čo je aj môj prípad, tak som sa rozhodol že si idem dať spraviť nové okuliare. Mne tieto informácie na slovenských weboch chýbali, tak som sa rozhodol podeliť sa s vami. Držím palce a každému prajem úspešný zákrok nech sa splnia vaše očakávania!