Rodičia a anorexia, bulimia

Príspevok v téme: Rodičia a anorexia, bulimia
Alternativa

Ak mate podozrenie, ze Vase dieta trpi poruchou prijimania stravy /PPP/, nestracajte hlavu. Prave teraz Vas bude Vase najdrahsie stvorenie velmi potrebovat.
Zakladne zasady:
1. Zachovajte pokoj a pripravte sa na narocny boj hlavne psychicky. PPP je choroba ako kazda ina a treba ju liecit. Liecba je dlhodoba ale uspesna
2. Kupte si knihu, kde budu vysvetlene priciny spustania PPP, co s tym, hladajte odborne informacie, prip. Vy sami navstivte psychologa
3. Kedze spustacom tejto diagnozy v pubertalnom obdobi su najcastejsie pomery v rodine, prehodnotte vztahy v rodine a pracujte na ich pozitivnej zmene. Treba si uvedomit, ze nedostatok lasky a pozornosti rovnako ako nadbytok "opicej" lasky spusta problem
4. Prehodnotte doma stravovacie navyky. Naplnte kuchynu rozumnym mnozstvom cerstvej zeleniny, ovocia. Pri bulimii majte v chladnicke len mnozstvo stravy urcene na jeden den, takmer ziadne sladosti
5. Dajte dietatu pokojne, bez navalov zurivosti na javo, ze o jeho probleme viete. A tiez, ze vyzdravenie je vylucne v jeho rukach, pricom s Vasou maximalnou pomocou moze pocitat.
6. PPP nesmie byt jedinou temou rozhovorov v rodine
Verim, ze aj vo Vasej rodine tuto chorobu zvladnete.

janka471

Milá Alti,veľmi ti ďakujem za ten list pre Mišku,hne´d zajtra jej ho odnesiem a odovzdám..Určite bude mať radosť...Vieš,keď som dnes za ňou prišla do nemocnice-bola som veľmi bezmocná...tiekly mi slzy po tvári,i keď som sa veľmi snažila neplakať...Tak strašne rada by som jej i v tomto pomohla-ak by som mohla-dala by som jej svoju ľadvinu,ale nemôžem...i ja som veľmi chorá-mám problémy zo srdiečkom a vysokým tlakom..Som veľmi rada,že má také kamarátky ako si ty,alebo Ela,Zuju,kiky..že vždy stojíte pri nej,keď to potrebuje.Nič som dnes doma neurobila,len sedím a myslím na všetko čo sme s Miškou už prežili a ešte prežijeme..Spomenula som si na to-keď sa mi narodila akú som mala obrovskú radosť,keď urobila prvé krôčiky,keď mi povedala prvé slovo-MAMA.Je to veľmi milé dievčatko s chutou pomáhať druhým..I teraz sa mi zdá,že sa snaží byť silná,i keď jej to nejde.Teraz večer mi napísala poslednú SMS-aby som ju zobrala zajtra domov,že vôbec nemôže v nemocnici spávať,ale ja to nemôžem urobiť-pretože veľmi by som chcela aby bola zasa zdravá,plná optimizmu a aby sa zasa tak krásne usmievala ako slniečko,ktoré nám dáva svoju energiu..I v tejto ťažkej chvílke som pri Miške a vždy budem-je to moje SLNIEČKO.Všetkým Vám veľmi ešte raz dakujem za pekné slová utechy.Mám pocit,že táto cesta bude ešte dlhá,ale že nakoniec Miška vyhrá a ja sa stanem zasa tým šťastným človekom.Jana

Alternativa

Janka,
nezvyknem beznadejne plakat v tomto fore a vzdy sa snazim k tomu viest aj dievcata, s ktorymi som v kontakte. Aj Tvoju Mishku. Dnes vecer jej urcite napisem na Tvoju adresu. Prosim Ta, vezmi jej to do nemocnice. Teraz placem. Neviem, co Ti upokojujuce povedat, niet slov. Mishka to zvladne, urcite a s Tvojou uzasnou pomocou. Drzte sa obe a prosim Ta, ak sa Ti da, kazdy vecer nam napis aspon kratko, ako je Mishke.

thesiamee

janka471: chce sa mi strasne plakat. bola som s miskou v nemocnici, ked sa liecila z ppp v bratislave. boli sme na tom podobne. ani jednej z nas Bratislavska nemocnica nepomohla, no ja som sa z toho dostala a uz pola roka sa mi dari a ona pada stale hlbsie a hlbsie na dno. je to strasne nefer...velmi by som si zelala, aby zazila pocit, ked sa dokaze bez obav napapat, pozriet do zrkadla a uprimne sa usmievat na svet. keby som mohla cokolvek pre nu ci pre vas urobit, urcite mi dajte vediet.a strasne ju pozdravujte. aj ona to raz zvladne.musi. verim jej. spolu to dokazete. zuzka.

zuju

ahojte hlavne janka 471: teraz je uz neskoro pisat preco, kvoli comu, ci moze za to ppp, ci nie. Verim, ze vam nie je prijemne, a Misku ze to postavi na nohy aj v liecbe ppp. Drzte sa.

janka471

Milá Avinka,som mamička Mishi a ďakujem za Mišku...bude musieť teraz veľmi bojovať a ja vždy budem stáť pri nej a pomáhať jej..

janka471

Všetkým Vám veľmi pekne ďakujem za Mišku.Dnes som sa dozvedela,že Miške nefunguje jedna ľadvina...je mi hrozne.nedá sa mi písať..prepáčte mi dnes.Miška Vás všetky veľmi pozdravuje.

avinka

Ahojte:)Teraz neviem presne,ale..Janka471, ty si mamina Mishi,ktora sem pise a ona je teraz v nemocnici?Alebo to je ina Miska?Ak je to ona,tak aj ja ju pozdravujem a nech sa drzi!Prajem vela sil.

alti

Dobre rano vsetkym,
verim, ze bude dnesok lepsi pre Mishku, Teba Janka, pre vsetkych. Dostat sa z PPP je dlha cesta plna padov. Ale pady su v nasom zivote bezne. Dolezite je, zase sa postavit a ako Eli tu raz napisala "oprasit a pofukat poudierane kolienka" a IST DALEJ. Aj nato su maminy. Napis, Jani, ako je Mishke.