Rodičia a anorexia, bulimia

Príspevok v téme: Rodičia a anorexia, bulimia
Alternativa

Ak mate podozrenie, ze Vase dieta trpi poruchou prijimania stravy /PPP/, nestracajte hlavu. Prave teraz Vas bude Vase najdrahsie stvorenie velmi potrebovat.
Zakladne zasady:
1. Zachovajte pokoj a pripravte sa na narocny boj hlavne psychicky. PPP je choroba ako kazda ina a treba ju liecit. Liecba je dlhodoba ale uspesna
2. Kupte si knihu, kde budu vysvetlene priciny spustania PPP, co s tym, hladajte odborne informacie, prip. Vy sami navstivte psychologa
3. Kedze spustacom tejto diagnozy v pubertalnom obdobi su najcastejsie pomery v rodine, prehodnotte vztahy v rodine a pracujte na ich pozitivnej zmene. Treba si uvedomit, ze nedostatok lasky a pozornosti rovnako ako nadbytok "opicej" lasky spusta problem
4. Prehodnotte doma stravovacie navyky. Naplnte kuchynu rozumnym mnozstvom cerstvej zeleniny, ovocia. Pri bulimii majte v chladnicke len mnozstvo stravy urcene na jeden den, takmer ziadne sladosti
5. Dajte dietatu pokojne, bez navalov zurivosti na javo, ze o jeho probleme viete. A tiez, ze vyzdravenie je vylucne v jeho rukach, pricom s Vasou maximalnou pomocou moze pocitat.
6. PPP nesmie byt jedinou temou rozhovorov v rodine
Verim, ze aj vo Vasej rodine tuto chorobu zvladnete.

ela

dievcata, precitajte si prosim, co Janka napisala.Precitajte a zamyslite sa nad tym,co prezila Miska, jej mamina......Urcite to ani jednu z vas nenechalo chladnou.Pri kazdom dni hladovania, pri kazdom sklanani sa nad WC si spomente na ich pribeh...Stoji takato kruta dan za tu tuzbu po dokonalosti?
Spamatajte sa vsetky skor,kym nebude neskoro.Prosim vas za vsetky maminky...))

ela

Jani, nebudeme ta odsudzovat, na to nemame pravo.Myslim, ze si zasluzis obdiv.Ty urcite ano- za to, ako pri Miske stojis, za tvoje odhodlanie spravit pre nu maximum .Ale priprav sa na to, ze ten boj bude velmi tazky a myslim si, ze by ste si mali do tohto boja zavolat na pomoc tim odbornikov.Psychiater-psycholog.Rozhodne to nenechajte na urovni,ze same to zvladnete.Urcite bude uzasne,ked budete na to dve,no su veci, na ktore sme aj my maminy slabe.
Miska teraz stoji na razcesti a bude na nej,ci si vyberie tu spravnu cestu.Ja vam drzim palce,aby sa vam to podarilo a aby ste hrdo spolu prisli do vytuzeneho ciela...

janka471

Ahojte...čo Vám mám napísať?Miška ide zajtra domov..Mám pocit,že nič neni ako by malo byť,ale dávam jej poslednú šancu.Budem s ňou 24 hodín denne,budem stále pri nej,ale zničiť,alebo zabiť ANOREXIOU ju NENECHÁM!Možno ma teraz niektorá z Vás odsudzuje,že prečo ju nedám na psychiatriu ju liečiť..myslíte si,že je to všetko také jednoduché a ako ona vždy povie-Veď som plnoletá-Dlho som rozmýšlala nad všetkým čo sa týka Mišky i ostatných dievčat,ktoré trpia anorexiou-je to strašná nemoc,ale svojej dcérke Miške dávam poslednú šancu aby to skúsila SAMA-a ja budem s ňou-budeme spolu bojovať a snáď sa nám podarí vyhrať!!Prosím Pána Boha o silu pre mňa a pre Mišku-musíme to zvládnuť MY DVE..Veľmi svoju dcérku ľúbim a nenechám ju napospas tejto nemoci-nenechám ju pomaličky umierať!Dievčatá zamyslite sa nad týmito mojimi slovami-videla som svoju dcérku keď jej bolo veľmi zle a mala veľké bolesti-len ma prosila aby som ju nenechala zomrieť-bol to jeden z mojich najhorších dní v živote a nikdy naň nezabudnem.Podávam svojej Miške ruku a po tej ceste,ktorá snáď vedie k vyliečeniu,chcem ísť s ňou za každú cenu.Ďakujem Vám za slová útechy a Vaše kamarátstvo-DRŽTE NÁM PROSÍM PALCE.Jana

zuju

od Misi a tiez od jej mami, neviem ci je to reverz, viem len tolko ze lekari jej prikazali liecbu anorexie. Misi som takmer "vynadala" lebo mi tvrdila ze to bolo poslednykrat ze ona to skusi sama, a ze ked to nepojde az potom pojde za lekarom, lenze to uz bude neskoro. Nechcem byt zly proork, rada sa budem mylit ale mam strach

zuju

janka471: Ak lekari diagnstikovali poruchu ladviny kvoli prehanadlam, mali by sami apelovat na lieceni Misky na psychiatrii. Viem to, lebo ked som sa prihlasila ze som zobrala lieky u internistu, hoi ich nebolo na samovrazdu, s interneho ma presunuli na psychiatriu. Skuste sa jani poradit zajtra s urologmi.