Ak mate podozrenie, ze Vase dieta trpi poruchou prijimania stravy /PPP/, nestracajte hlavu. Prave teraz Vas bude Vase najdrahsie stvorenie velmi potrebovat.
Zakladne zasady:
1. Zachovajte pokoj a pripravte sa na narocny boj hlavne psychicky. PPP je choroba ako kazda ina a treba ju liecit. Liecba je dlhodoba ale uspesna
2. Kupte si knihu, kde budu vysvetlene priciny spustania PPP, co s tym, hladajte odborne informacie, prip. Vy sami navstivte psychologa
3. Kedze spustacom tejto diagnozy v pubertalnom obdobi su najcastejsie pomery v rodine, prehodnotte vztahy v rodine a pracujte na ich pozitivnej zmene. Treba si uvedomit, ze nedostatok lasky a pozornosti rovnako ako nadbytok "opicej" lasky spusta problem
4. Prehodnotte doma stravovacie navyky. Naplnte kuchynu rozumnym mnozstvom cerstvej zeleniny, ovocia. Pri bulimii majte v chladnicke len mnozstvo stravy urcene na jeden den, takmer ziadne sladosti
5. Dajte dietatu pokojne, bez navalov zurivosti na javo, ze o jeho probleme viete. A tiez, ze vyzdravenie je vylucne v jeho rukach, pricom s Vasou maximalnou pomocou moze pocitat.
6. PPP nesmie byt jedinou temou rozhovorov v rodine
Verim, ze aj vo Vasej rodine tuto chorobu zvladnete.
Rodičia a anorexia, bulimia
booze Jani, tak velmi by som ta chcela objat a dodat ti silu.A Misku tiez.Suhlasim so Zuju-nepodlahni Miskinmu tlaku a za ziadnu cenu ju neber z nemocnice domov...Teraz, i za cenu velkej bolesti ma sancu a dovod dat sa ako tak do poriadku a nastartovat sa do dalsej liecby.Velmi,velmi drzim palce, myslim na vas kazdy den.Ozbroj sa velkou davkou trpezlivosti, sily a odvahy..
Pozdravuj odo mna Misulku...
papa
Milá Alti,veľmi ti ďakujem za e-mail.Zajtra ti napíšem viacej.
Mila Zuju.ďakujem spolu s Miškou za tú modlitbičku za jej zdravie.Viem,že i pre ňu je to tažké,ale musí to vydržať..my to spoločnými silami vydržíme a nevzdáme to!!Neboj sa.Pozdravujeme Vás všetky a zajtra Vám napíšem o Miške..veď s ňou strávim skoro celé odpoludnie-nakoľko sú návštevy..
Ahoj Zuju, tak este kolko otazok Ti zostava prebrat? Ale ved sobota je dost daleko, este vela postihas. A co zubky, preco Ti ich chu trhat?
Ahoj Jani, napisala som par znymm prosbu o modlitbu za Misku a teba, ak ti to nevadi.
Nedovol Miske odist z nemocnice, musi tu liecbu vydrzat, ved je tam len dva dni. Povedz jej ze aj ja bojujem so zubami /mam chronicky zapal dasien/ona o tom vie, povedz jej ze mi je trochu lepsie, a vie ze som to pred par dnami chcela vzdat
Janka, napisem Ti mail, za chvilu.