Rodičia a anorexia, bulimia

Príspevok v téme: Rodičia a anorexia, bulimia
Alternativa

Ak mate podozrenie, ze Vase dieta trpi poruchou prijimania stravy /PPP/, nestracajte hlavu. Prave teraz Vas bude Vase najdrahsie stvorenie velmi potrebovat.
Zakladne zasady:
1. Zachovajte pokoj a pripravte sa na narocny boj hlavne psychicky. PPP je choroba ako kazda ina a treba ju liecit. Liecba je dlhodoba ale uspesna
2. Kupte si knihu, kde budu vysvetlene priciny spustania PPP, co s tym, hladajte odborne informacie, prip. Vy sami navstivte psychologa
3. Kedze spustacom tejto diagnozy v pubertalnom obdobi su najcastejsie pomery v rodine, prehodnotte vztahy v rodine a pracujte na ich pozitivnej zmene. Treba si uvedomit, ze nedostatok lasky a pozornosti rovnako ako nadbytok "opicej" lasky spusta problem
4. Prehodnotte doma stravovacie navyky. Naplnte kuchynu rozumnym mnozstvom cerstvej zeleniny, ovocia. Pri bulimii majte v chladnicke len mnozstvo stravy urcene na jeden den, takmer ziadne sladosti
5. Dajte dietatu pokojne, bez navalov zurivosti na javo, ze o jeho probleme viete. A tiez, ze vyzdravenie je vylucne v jeho rukach, pricom s Vasou maximalnou pomocou moze pocitat.
6. PPP nesmie byt jedinou temou rozhovorov v rodine
Verim, ze aj vo Vasej rodine tuto chorobu zvladnete.

Alternativa

Thesiamee, Tvoja reakcia bola normalna. Ved sme viaceri mali o Mishku strach. No a uvedenim www sa nic neudialo - kto chcel, tak tam isiel alebo aj predtym chodil a kto nie, tak nie. Napr. ja naozaj nebudem nikoho po weboch nahanat, kazdy ma rozhodnutie vo svojej hlavine.
Trapi ma popis vyzoru jednej z Vas. Si blizko, ked vies vyvoj choroby, vzhladu jednej dievciny takto popisat? Tak rob nieco, hlavne ak si v blizkosti jej blizkych.

igris

kazdy mame ine hodnoty, a thesiamee ma zrejme ako najvyssiu hodnotu zivot, mishka si neuvedomuje /mozno tusi/ ze si zahrava prave so svojim zdravim , mozno aj zivotom...

zle je

miska uz si jednou nohou v HROBE. vyzeras jak kostra grcias aj vzduch, prdis plynove ofuky, a pohlad v zrkadle ako kostra.

thesiamee

miska. mozno to beries ako podraz, ze som ta "bonzla" ze si pisala na ceskych strankach ako ti je zle. ale mozno by si to mohlo brat aj tak, ze mam o teba strach, bojim sa, neviem ti pomoct a nevladzem sa len tak prizerat ako sa tyras. a tak som to oznamila iriske, o ktorej si myslim, ze jej doverujes a ona ti rozumie, tak ti snad bude vediet pomoct...a naozaj si myslim ze si na tom zle, ze by si mala ist do nemocnice a spravit vsetko preto aby si sa zachranila. a ked to nerobis ty, tak sa o to snazim aspon ja v ramci svojich moznosti. viem ze pokial nebudes sama chciet, tak nic nezmozem. ak mas pocit, ze sa ti nepravom pletiem do zivota, tak prepac, ale myslela som to dobre.

iriska

napis mi o tvojich pocitoch!
a este nieco,ak je niekto naivka,tak ja sa tiez dobrovolne hlasim.moja,sak to nevadi,ze si naivka. vies,kolko nas je! a preco taky privlastok? je to kvoli tej psychiatricke???
napis mi o tom,moja!!!!!

misha

Iriska, Thesiamee....som strašná naivka...radšej sa "zadusím" svojimi pocitmi, než to niekam/niekomu písať...