Ak mate podozrenie, ze Vase dieta trpi poruchou prijimania stravy /PPP/, nestracajte hlavu. Prave teraz Vas bude Vase najdrahsie stvorenie velmi potrebovat.
Zakladne zasady:
1. Zachovajte pokoj a pripravte sa na narocny boj hlavne psychicky. PPP je choroba ako kazda ina a treba ju liecit. Liecba je dlhodoba ale uspesna
2. Kupte si knihu, kde budu vysvetlene priciny spustania PPP, co s tym, hladajte odborne informacie, prip. Vy sami navstivte psychologa
3. Kedze spustacom tejto diagnozy v pubertalnom obdobi su najcastejsie pomery v rodine, prehodnotte vztahy v rodine a pracujte na ich pozitivnej zmene. Treba si uvedomit, ze nedostatok lasky a pozornosti rovnako ako nadbytok "opicej" lasky spusta problem
4. Prehodnotte doma stravovacie navyky. Naplnte kuchynu rozumnym mnozstvom cerstvej zeleniny, ovocia. Pri bulimii majte v chladnicke len mnozstvo stravy urcene na jeden den, takmer ziadne sladosti
5. Dajte dietatu pokojne, bez navalov zurivosti na javo, ze o jeho probleme viete. A tiez, ze vyzdravenie je vylucne v jeho rukach, pricom s Vasou maximalnou pomocou moze pocitat.
6. PPP nesmie byt jedinou temou rozhovorov v rodine
Verim, ze aj vo Vasej rodine tuto chorobu zvladnete.
Rodičia a anorexia, bulimia
kolko mas rokov?? a vyska vaha??
betka
mamka o tom vie ze si chora?
irish
ty si ako na tom v sucasnosti s bulimiou?? si uz vyliecena??alebo ? tusim to co tu citam ty si jedna z tych co tym uz presla a je v tom uz dlho a v podstate uz celkom fajn?? ci?
iriska:ahoj este sa drzim ale tak rada y som sa prepchala a vyvracala.Ale musim prestat
mama42:ano ma surodencou preto som napisala CHCELA BY SOM
mama42,myslim to tak,ako ty.ak nic nechcu,tak zo zaciatku aspon zelenina,ovocie. pridat k tomu stehienku a rychlejsie a lepsie stravi. neznamena to,ze nevarit nic,ale rozhodnut sa spravne a zvolit radsej ryzu s mäsom ako tazky salat,ktoreho sa napr,ja neviem dojest a stracam sebaovladanie,hoci ppp nemam. radsej jeden ovocny kolac z tmavej muky ako 20 druhov zakuskov s tazkymi plnkami.to je aj na zdraveho cloveka moc!
dievcata, mozno prave teraz by vam pomohla navsteva psychologa alebo psychiatra,aby ste rozobrali aj tento sviatkovy problem a mali silu aj pokyny ako to zvladnut,ak vas rodicia neberu do uvahy. a hlavne,POVEDZTE svoje obavy a zelania rodicom!
(niekedy sa mi zda,ze sa na tieto sviatky tesi len par silnych jednotlivcov: osameli ich neznasaju,stari ludia, mladi s ppp,ktori sa este nezacali liecit...fúúha)
irish je take prislovie nezijeme preto aby sme jedli ale jeme preto aby sme zili...ale nestaci na to iba zelenina
anorekticky nevedia...AKA DAVKA JEDLA JE NORMALNA...u nich je normalne jedenie cosi uplne ine...AKO U LUDI KTORI NETRPIA NA TU CHOROBU A OZAJ JEDIA NORMALNE
no s bulimiou nemam skusenosti neviem ako by som to riesila..
mas pravdu zeleninou nic nepokazis....zeleninu a ovocie kolko sa ti zachce..za cely den mozes zjest..ale musis zjest..aj nejake..maso...cestoviny...a co ja viem co nie som zrovna odbornik na vyzivu nemusite jest vyprazany rezen dcera ako sa liecila..jedla rezen osupala struhanku ale maso musela zjest sedela som pri nej...boze..dievcata je to strasne aj pre matky..pozerame sa na to ako nase dieta nechce jest ako sa zaziva zabija...
no neviem betka neviem ci si jedinacik alebo mas surodencov...ja mama dalsie dve deti...mne by sa to zdalo nespravodlive...dat k telke tym dvom detom zeleninu ved oni nie su chori...aby sa museli kvoli nej obmedzovat...vianoce maju to caro...tradiciu...iste ak by bola moja dcera este chora...nenutila by som ju jest sladke ...ked sa liecila z anorexie jednoducho musela jest 5 az 6 x za den musela si to zapisovat podla prikazu lekarky do zosita ..potom ten zosit na sedeniach musela ukazovat na tych sedeniach boli dievcata vsetky chore na anorexiu...
zeleninou sa nemoze nic pokazit,a lepsie tu ako napiect kopec zakuskov a tazkych zemiakovych salatov a potom tym zaplnit cely byt. a po sviadkoch aj to,v com sa doteraz pokrocilo,bude fuc,lebo kazda bude zvracat a hladovat,pretoze sa nevydrzia na tie lakotiny pozerat s tym,ze si vezmu iba jeden kusok a budu pocitat kalorie...a vrati sa zufalstvo...atd.
ved o com maju tie sviaatky byt? o jedle a piti? hotove pôvodne saturnalie!