Ak mate podozrenie, ze Vase dieta trpi poruchou prijimania stravy /PPP/, nestracajte hlavu. Prave teraz Vas bude Vase najdrahsie stvorenie velmi potrebovat.
Zakladne zasady:
1. Zachovajte pokoj a pripravte sa na narocny boj hlavne psychicky. PPP je choroba ako kazda ina a treba ju liecit. Liecba je dlhodoba ale uspesna
2. Kupte si knihu, kde budu vysvetlene priciny spustania PPP, co s tym, hladajte odborne informacie, prip. Vy sami navstivte psychologa
3. Kedze spustacom tejto diagnozy v pubertalnom obdobi su najcastejsie pomery v rodine, prehodnotte vztahy v rodine a pracujte na ich pozitivnej zmene. Treba si uvedomit, ze nedostatok lasky a pozornosti rovnako ako nadbytok "opicej" lasky spusta problem
4. Prehodnotte doma stravovacie navyky. Naplnte kuchynu rozumnym mnozstvom cerstvej zeleniny, ovocia. Pri bulimii majte v chladnicke len mnozstvo stravy urcene na jeden den, takmer ziadne sladosti
5. Dajte dietatu pokojne, bez navalov zurivosti na javo, ze o jeho probleme viete. A tiez, ze vyzdravenie je vylucne v jeho rukach, pricom s Vasou maximalnou pomocou moze pocitat.
6. PPP nesmie byt jedinou temou rozhovorov v rodine
Verim, ze aj vo Vasej rodine tuto chorobu zvladnete.
Rodičia a anorexia, bulimia
:DDDD napisem ze mam jednu nohu kratsiu a vy uverite :DD fajn...
som v poriadku nebojte trubky....a vy????
zle je, nemame dovod ti pomahat! Ty si tu vela urazal mishu, robil si si posmesky a teraz chces pomoct? Hladaj na inom fore, tu nie!
zle je: lutujem ta.Videla som vselijakych ludi ale tak ..... ako si ty este nie
no babenky prepacte xel som vas povzbudit, ja sa vam cudujem...meriam 182 cm a vazim 63 kg...a jem vsetko mozne a ani za nic nevim pribrat...
no touto cestou by ste mi mohli dat receptttt
betka20: mne sa nahodou ohromne paci, ze si jedlo tak uziva:) ved je to fajn, no nie? ak ked, samozrejme, trosku provokuje...:)
zle je na co sem lezes? chod sa vykecavat a provokovat na ine forum. uz si tu narobil zle dost, mozes odist.
zle je:no ked si sa uz vyrozpraval tak ti prajem aby si si to jedlo este uzil
no jas som mal same dobroty...najprv sme zieli cesnak strucik, potom oblatky s medom....kapustnicu som mal kopcom v tanieri a po nej fajny kaprik s brutalnou omackou ( olivy, smotana, suche vinko, cibulka paprika cervena, koreniny:)s pecenymi zemiakmi...podavame s vinom...potom u nas sa to vola ze bobaľky :)makove s medom...a na koniec rozne druhy vianocnych zakuskov :PPP....zastrngotal jezisko a....zase som dostal iba lopatku :(((
Dni Vianoc koncia. Ale dievcata s PPP stale budu potrebovat podporu, laskave i prisne slovo a pohladkanie rodicov. Prajem Vam vsetkym radostne zostavajuce dni tohto roka.